21.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μέξας: “Δώσαμε έμφαση στην εμπειρία της περιφέρειας”

Τις τελευταίες ώρες ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε δύο ακόμα μεταγραφές. Αυτές του Ζερμέν Λαβ και του Άλαν Χέρντον. Ο κόουτς Κώστας Μέξας μιλά γι' αυτούς τους δύο παίκτες και για το λόγο που τους επέλεξε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ.

«Ο Λαβ έχει δείξει τις ικανότητές του και στις δύο σεζόν που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημά μας. Είναι ένα παιδί που έχει μία ικανότητα στο σκοράρισμα, το κάνει με διάφορους τρόπους, αλλά ποτέ εις βάρος της ομάδας κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον τρόπο προσέγγισης που θέλουμε να έχουμε στο παιχνίδι. Έχει πολύ καλή νοοτροπία, με όλους όσους μιλήσαμε για τον Λαβ, μας έδωσαν μόνο θετική εικόνα. Για αυτό και η επιλογή θεωρούμε ότι δεν έχει ρίσκο. Μιλάμε για έναν παίκτη με ξεκάθαρη ποιότητα και χαρακτήρα και είναι καθαρά θέμα προσαρμογής στα δεδομένα της ομάδας, ώστε να μας δώσει αυτό που μπορεί. Έχει όλα αυτά που θέλουμε, έχει κίνητρο, ενώ έπαιξε ρόλο και η παρουσία του Γκρίφιν, με τον οποίο είχαν καλή συνεργασία και θέλουν να είναι ξανά μαζί».

Πολύ έμπειρος και από Ελλάδα ο Λαβ, με μικρότερη εμπειρία και πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Άλαν Χέρντον. Ο Κώστας Μέξας αναλύει τον απόφοιτο του Ουαϊόμινγκ και λέει χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ σημαντικό που θα έχουμε στην ομάδα πολλά παιδιά με εμπειρία και από το ευρωπαϊκό, αλλά και το Ελληνικό μπάσκετ. Έχουμε ήδη τρία παιδιά που έχουν παίξει στην Ελλάδα, έστω κι αν ο Τέρνερ ήταν εδώ για λίγο, αλλά κι αυτός έχει παίξει πολλά χρόνια στην Ευρώπη και ξέρει. Αυτό το στοιχείο θα τους βοηθήσει και αυτούς, αλλά και τα νέα παιδιά. Δώσαμε έμφαση στην εμπειρία της περιφέρειας, καθώς από εκεί θα έρθουν και οι περισσότερες αποφάσεις στο παιχνίδι. Ο Χέρντον έχει τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά που θέλαμε και πρωτίστως να είναι διαφορετικός παίκτης από τον Κακλαμανάκη. Το post-up παιχνίδι το έχουμε από άλλα παιδιά, οπότε θέλαμε ένα παιδί που να ανοίξει τις άμυνες, ακόμη και με το σουτ ως «5». Αυτό πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει στη λειτουργία της ομάδας. Είναι νέο παιδί, θα έχει αδυναμίες, αλλά πρέπει να δουλέψουμε σε αυτές. Έχουμε πολύ καλές πληροφορίες για τη νοοτροπία και το χαρακτήρα του και όσο πιο γρήγορα προσαρμοστεί, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσει να μας δώσει αυτά που θέλουμε και στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ