15.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Μένει Χίο ο ΒΑΟΛ

Στο τοπικό πρωτάθλημα της Τ.Ε. ΕΟΚ Χίου θα αγωνιστεί και την καινούρια σεζόν ο ΒΑΟΛ, καθώς δεν αποδέχθηκε την πρόκληση για συμμετοχή στην Α2 Γυναικών.

Οι Χιώτισσες προτίμησαν να μην ανέλθουν στις εθνικές κατηγορίες, παρά να παραμείνουν στο Τοπικό, αν και η κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος που διακόπηκε εξαιτίας της πανδηνίας του κορονοϊού τούς έδωσε παράλληλα το δικαίωμα να παίξουν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του γυναικείου μπάσκετ.

Η ανακοίνωση: «Ο ΒΑΟΛ Χίου δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση της ΕΟΚ, για συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, και θα πάρει μέρος στο τοπικό πρωτάθλημα Γυναικών (Τ.Ε. Χίου) περιόδου 2020-2021. Η ιστορία του ΒΑΟΛ αλλά και η εμπειρία της προηγούμενης συμμετοχής στην Α2 την περίοδο 2010-2011, παράλληλα με την υπάρχουσα κατάσταση λόγω πανδημίας, δεν θα επέτρεπαν τη συγκρότηση μιας ομάδας ικανής να αποτελέσει μια σημαντική παρουσία στην κατηγορία και όχι απλά μια συμμετοχή, όπως πολλοί άλλοι επιλέγουν.

Η απόφαση του Δ.Σ., λαμβάνοντας υπόψη και τις σκέψεις και απόψεις όλων των εμπλεκομένων στο τμήμα, είναι η ενίσχυση της ομάδας μας ενόψει του τοπικού πρωταθλήματος, η κατάκτησή του και η συμμετοχή του Βούρειου στα μπαράζ της περιόδου 2021-2022, με στόχο την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Είμαστε βέβαιοι ότι η απόφασή μας αυτή συμβαδίζει απόλυτα με την ιστορία μας και αποτελεί ένα παράδειγμα ορθής αντιμετώπισης της φετινής παράδοξης κατάστασης που διαμορφώνεται στον Εθνικό Χάρτη λόγω της πανδημίας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ