23.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μένει στη Χίμκι ο Σβεντ

Ένα από τα σίριαλ της φετινής μεταγραφικής περιόδου στην Ευρωλίγκα έλαβε τέλος χωρίς ανατροπές. Ο Αλεξέι Σβεντ, που είχε βγει στην αγορά εξετάζοντας την προοπτική να αλλάξει περιβάλλον, δεν θα πάει πουθενά τελικά, καθώς πριν από λίγο η Χίμκι ανακοίνωσε πως θα μείνει σε αυτήν για τρία ακόμα χρόνια. Όσο διαρκεί το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε μαζί της.

Ο Σβεντ θα πάρει από τη Χίμκι όσα χρήματα έπαιρνε ως τώρα, περίπου 3 εκ. Ευρώ ετησίως, κι αυτό ήταν ένας από τους λόγους, που τον έπεισαν να μείνει. Ένας άλλος, όπως γράφει η sport-express.ru, είναι η επιθυμία του να παίξει του χρόνου στο προολυμπιακό τουρνουά και να διεκδικήσει για τελευταία φορά στην καριέρα του τη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Καλή πρόταση από την Ευρωλίγκα δεν βρήκε και το μόνο που είχε στα χέρια του σίγουρο ήταν μια εξαιρετική πρόταση με πολλά λεφτά από την Κίνα. Όμως αν έπαιζε εκεί, θα τελείωνε τον Φεβρουάριο κι αυτό δεν θα τον βοηθούσε να μείνει σε φόρμα ως το καλοκαίρι για να παίξει στην Εθνική. Συν τοις άλλοις, έγινε πρόσφατα πατέρας και δεν ήθελε να πάρει το νεογέννητο παιδί του σε ένα εντελώς νέο και άγνωστο περιβάλλον, όπως αυτό της Κίνας.

Ο Σβεντ εξέτασε και την προοπτική του ΝΒΑ, ωστόσο η απόφαση της λίγκας να μην επιτρέψει στους free agents από το εξωτερικό να υπογράψουν με ομάδες για να παίξουν στην επανεκκίνηση της σεζόν στο Ορλάντο, τον αποθάρρυνε. Και τούτο, διότι θα έπρεπε να περιμένει τον Οκτώβριο ώστε να βρει ένα συμβόλαιο στις ΗΠΑ και το ρίσκο θα ήταν γι' αυτόν πολύ μεγάλο.

Έμεινε λοιπόν στη Χίμκι, όπου έτσι κι αλλιώς περνά καλά, είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ομάδας και ο αγαπημένος των οπαδών.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ