26.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Μένει Σάρλοτ και πάει Κίνα ο Ουόκερ

Ο Κέμπα Ουόκερ δεν αποδείχθηκε αινιγματικός όσον αφορά στο μέλλον του. Ξεκάθαρος για το τι θέλει στην καριέρα του, εξήγησε πως προτεραιότητά του είναι οι Σάρλοτ Χόρνετς.

Το συμβόλαιο του 29χρονου γκαρντ με τις «σφήκες» λήγει στο τέλος του μήνα, αλλά ο ίδιος αποκάλυψε πως θέλει να παραμείνει κάτοικος της Βόρειας Καρολίνας, στην οποία άλλωστε αγωνίζεται από το 2011, οπότε ξεκίνησε την καριέρα του στο ΝΒΑ. Ο Κέμπα Ουόκερ παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα theathletic.com και, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία, η Σάρλοτ είναι η προτεραιότητά μου. Είμαι εδώ για οκτώ χρόνια και ήταν οκτώ καταπληκτικά χρόνια. Η οικογένειά μου λατρεύει την πόλη και οι φίλαθλοι με αγαπούν. Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι δεν είναι εγγυημένο πως θα κερδίσεις όπου κι αν πας».

Από το 2011 έως και την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν έχει παίξει σε 605 ματς, έχοντας κατά μέσο όρο 19.8π., 3,8 ριμπάουντ, 5,5 ασίστ και 1,3 κλεψίματα. Ωστόσο, μόλις δύο φορές έχουν καταφέρει οι Σάρλοτ Χόρνετς να προκριθούν στα πλέι οφ, το 2014 και το 2016, με τον ίδιο να έχει σε έντεκα ματς κατά μέσο όρο 21,5π., 3,3 ριμπάουντ, 4,7 ασίστ και 1,5 κλεψίματα. Σίγουρα, αναμένεται να τον προσεγγίσουν άλλες ομάδες του ΝΒΑ, για να τον κάνουν δικό τους, εκείνος όμως δήλωσε «πιστός» στις «σφήκες».

Παράλληλα, επιβεβαίωσε πως θα αγωνιστεί με τις Εθνική ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019, εφόσον φυσικά επιλεχθεί από τον ομοσπονδιακό προπονητή, Γκρεγκ Πόποβιτς. Έχει υπάρξει διεθνής στα «μικρά» αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, όχι όμως και σε επίπεδο Ανδρών. Αντίθετα, όπως αναφέρει ο Αμερικανός δημοσιογράφος Μαρκ Στάιν, ο Άντονι Ντέιβις δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα ταξιδέψει στην Κίνα, για το μεγάλο φετινό «ραντεβού». Υπάρχουν «ισχυρές ενδείξεις» πως θα το κάνει, τονίζει μεταξύ άλλων, διευκρινίζοντας όμως πως δεν έχει παρθεί η οριστική απόφασή του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ