27.5 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Μένει ο Χάντερ στην ΑΕΚ!

Μετά τον Μάλκολμ Γκρίφιν η ΑΕΚ θα ολοκληρώσει οσονούπω τη δεύτερη μεταγραφή Αμερικανού το φετινό καλοκαίρι. Αν και δεν πρόκειται ακριβώς για μεταγραφή, δεδομένου ότι ο Βινς Χάντερ - περί ου ο λόγος - ήταν και την προηγούμενη σεζόν στην ομάδα, μάλιστα πανηγύρισε μαζί της τόσο το Κύπελλο Ελλάδας όσο και το Basketball Champions League.

Ο Χάντερ, λοιπόν, επιστρέφει στην ΑΕΚ και για τη νέα σεζόν, καθώς στις συζητήσεις που έγιναν τις τελευταίες μέρες καλύφθηκε μια μικρή οικονομική διαφορά που υπήρξε και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός απάντησε θετικά στην τελευταία πρόταση που του έγινε. Το μόνο που μένει για να ανακοινωθεί η επιστροφή του είναι να στείλει υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του.

Η ΑΕΚ ήθελε έτσι κι αλλιώς να τον κρατήσει εξ αρχής, ενώ και ο Λούκα Μπάνκι άναψε αμέσως μετά την πρόσληψή του το πράσινο φως, δεδομένου ότι τον συγκεκριμένο παίκτη όχι μόνο τον ξέρει καλά, αλλά τον ήθελε κιόλας πέρυσι, όταν δούλευε στο Τορίνο. Το πρόβλημα ήταν πως ο Χάντερ είχε ως προτεραιότητα να παίξει στο ΝΒΑ.

Γι' αυτό, όσο διαρκούσαν τα summer leagues του Ιουλίου είχε "παγώσει" τις συζητήσεις, έχοντας στρέψει αποκλειστικά την προσοχή του στις ομάδες του ΝΒΑ. Παρ' όλα αυτά, τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελε κι όταν διαπίστωσε ότι δεν θα έβρισκε στις ΗΠΑ αυτό που περίμενε, επέστρεψε στις συζητήσεις με την ΑΕΚ. Και τελικά θα επιστρέψει και στην Ελλάδα.

Μπλεγμένη η περίπτωση Τζέιμς

Σε αντίθεση με τον Βινς Χάντερ, ο Ντελρόι Τζέιμς δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα επιστρέψει, παρόλο που είναι κι αυτός ένας από τους Αμερικανούς του περσινού ρόστερ (ο Χάντερ και ο Πάντερ, που τελικά πήγε στη Βίρτους Μπολόνια, οι άλλοι δύο), τους οποίους η ΑΕΚ επιθυμούσε εξ αρχής να κρατήσει.

Το πρόβλημα με την περίπτωσή του δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και αγωνιστικό. Ο Μπάνκι θα ήθελε μεν να τον κρατήσει, μόνον όμως στην περίπτωση που θα φύγει ο Βασίλης Καββαδάς. Διότι αν μείνει ο Καββαδάς, τότε ο Ιταλός θα προτιμούσε να πάρει ένα πιο "ελαφρύ" και αθλητικό "τεσσάρι".

Όμως η παραμονή του Καββαδά παραμένει ακόμα στον αέρα, παρ' όλο που ο διεθνής σέντερ έχει συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν με την ΑΕΚ. Είναι στην πραγματικότητα ζήτημα που αφορά τη διοίκηση και επ' αυτού δεν έχει ληφθεί απόφαση ακόμα, επομένως και το θέμα του Τζέιμς δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να προχωρήσει.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ