27.5 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μένει με σημαντική μείωση ο Ομπράντοβιτς

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατέληξε σε συμφωνία με τη Φενέρμπαχτσε για τη συνέχιση της συνεργασίας τους τουλάχιστον και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αφού πρώτα δέχθηκε σημαντική μείωση στις οικονομικές απολαβές του.

Ο 60χρονος τεχνικός, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, θα παραμείνει στο συγκρότημα της Κωνσταντινούπολης με νέο μειωμένο -σχεδόν κατά το ήμισυ- συμβόλαιο, ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, ενώ οι Τούρκοι διοικούντες του διεμήνυσαν παράλληλα πως το μπάτζετ της καινούριας χρονιάς θα ανέρχεται στα είκοσι εκατ. ευρώ, αντί των δεκαπέντε εκατ. ευρώ που είχε προταθεί αρχικά. Φέτος ο προϋπολογισμός ήταν στα 30 εκατ. ευρώ.

Δεν έχουν ξεκαθαριστεί μέχρι στιγμής οι ακριβείς όροι στο συμβόλαιό του, αλλά οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για συμφωνία συνεργασίας δύο ετών, με προοπτική ανανέωσης για ακόμα ένα. Πλέον, ο Σέρβος προπονητής μπορεί να προχωρήσει στο σχεδιασμό της νέας σεζόν, με παίκτες όπως ο Κώστας Σλούκας να καλούνται να πάρουν αποφάσεις αναφορικά με το μέλλον τους. Ο Έλληνας γκαρντ είχε ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να μείνει επί τουρκικού εδάφους εφόσον ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποχωρήσει, τώρα όμως η παραμονή του θα τεθεί σε άλλη βάση.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θεωρείται από τους πιο ακριβοπληρωμένους προπονητές, με το κασέ του να είχε ξεπεράσει τα τελευταία χρόνια τα τρία εκατ. ευρώ ετησίως. Η οικονομική κρίση που ακολούθησε την πανδημία του κορονοϊού οδήγησε τη Φενέρμπαχτσε στη μείωση των εξόδων της και την αναπροσαρμογή του μπάτζετ της και τον ίδιο στο «κούρεμα» του μισθού του, προκειμένου οι δύο πλευρές να συνεχίσουν μαζί την πορεία τους που ξεκίνησε το 2013 κι έχει αποφέρει μέχρι στιγμής έναν τίτλο στην Ευρωλίγκα, το 2017.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ