17.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μένει ελεύθερος ο Κουφός

Ο Κώστας Κουφός δεν πρόκειται να συνεχίσει και τη νέα αγωνιστική περίοδο στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα.

Ο 31χρονος σέντερ πέρασε για πρώτη φορά τον Ατλαντικό πέρυσι το καλοκαίρι, για να ενισχύσει την «ομάδα του στρατού». Ωστόσο, οι εμφανίσεις του φέτος στην Ευρωλίγκα και τη VTB League δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες του Δημήτρη Ιτούδη και των Ρώσων κι έτσι η συνεργασία των δύο πλευρών δεν αναμένεται να επεκταθεί και για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Το συμβόλαιο που υπέγραψε ένα χρόνο πριν ήταν διετές, αλλά δίνει τη δυνατότητα να λυθεί είτε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας είτε από την πλευρά του παίκτη εάν έχει πρόταση από ομάδα του ΝΒΑ. «Είναι πιθανό να εκμεταλλευτούμε αυτήν την επιλογή», παραδέχθηκε «πηγή» μέσα από την ομάδα, την οποία δεν κατονομάζει το δημοσίευμα. Ο Κώστας Κουφός είχε φέτος σε 10 ματς στη VTB League κατά μέσο όρο 8,4π. και 5,2 ριμπάουντ σε 15.2’ και σε 17 αγώνες στην Ευρωλίγκα 3,7π. και 2,8 ριμπάουντ σε 9’.

Από την άλλη, όπως προσθέτει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Izvestia», η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με το Μάικ Τζέιμς προκειμένου να παραμείνει κάτοικος της ρωσικής πρωτεύουσας. Το νέο συμβόλαιό του θα είναι διετούς διάρκειας, με αυξημένες οικονομικές απολαβές, χωρίς να παρατίθενται λεπτομέρειες. Αν και ο Αντρέι Βατούτιν έχει ήδη δηλώσει πως το καινούριο μπάτζετ θα είναι μειωμένο, μετά την πανδημία του κορονοϊού και των συνεπειών της και από οικονομικής άποψης, δεν φαίνεται να επηρεάζεται ο Αμερικανός, ο οποίος πρόκειται να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ