25.2 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Μέικερ: «Σέβομαι τη FIBA, αλλά…»

Αντίθετο βρίσκει το Θον Μέικερ η απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης να τον τιμωρήσει με τρεις αγωνιστικές για τα όσα έγιναν στο Φιλιππίνες-Αυστραλία στο Μπουλακάν.

Σύρραξη παικτών είχαμε στην «Philippine Arena» στις αρχές Ιουλίου, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της πρώτης φάσης των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, στην αναμέτρηση των Ασιατών με τα «καγκουρό». O 21χρονος φόργουορντ/σέντερ των Μιλγουόκι Μπακς όχι απλώς ενεπλάκη στο επεισόδιο, αλλά ήταν και μεταξύ των παικτών που τιμωρήθηκαν από τη FIBA. Η «καμπάνα» δεν τον βρήκε σύμφωνο, καθώς όπως έγραψε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης στόχος του ήταν να προστατεύσει τους συμπαίκτες του και τον εαυτό του κι όχι να επιτεθεί στους αντιπάλους.

Αναλυτικά όλα όσα έγραψε στο Twitter: «Ενώ σέβομαι τη FIBA ως αρχή, με το καθήκον να προστατεύει την ακεραιότητα και την ιερότητα του παιχνιδιού μας, διαφωνώ με την απόφασή της να με αποβάλει για τρεις αγώνες. Προσπάθησα να διαλύσω έναν καβγά, αλλά χωρίς ασφάλεια στο γήπεδο τα πράγματα γρήγορα εξελίχθηκαν σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, στην οποία έπρεπε να δράσω ώστε να προστατεύσω τους συμπαίκτες μου και τον εαυτό μου. Ως άνθρωπος δεν γυρίζω την πλάτη μου σε κανέναν, Αυστραλό ή Φιλιππινέζο, συμπαίκτη μου ή όχι, ο οποίος επιτίθεται από μια συμμορία δίχως την επαρκή βοήθεια από την ασφάλεια.

Θα ήθελα να επικεντρωθώ στην προετοιμασία μου για τη συναρπαστική σεζόν που έρχεται με τους Μιλγουόκι Μπακς και να αφήσω πίσω μου αυτό το τρομερό γεγονός με έναν θετικό τρόπο -την ανανεωμένη εκτίμησή μου στην αναγκαιότητα του προσωπικού ασφαλείας. Μας προστατεύουν ώστε να απολαύσουμε το παιχνίδι που αγαπάμε, τόσο εμάς τους παίκτες όσο και τους φιλάθλους».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ