27.5 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Μέγας είσαι Σβεντ! (vids)

Με τον Αλεξέι Σβεντ να... το παίρνει πάνω του, η Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα κέρδισε και στο Game 2 των προημιτελικών της VTB League τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, με 77-72, για να χρειαστεί ακόμη ένα «βήμα» για την υπέρβαση.

Το αν είναι ευλογία, ή κατάρα, να έχεις έναν παίκτη με το ταλέντο και τον εγωισμό του Αλεξέι Σβεντ, γνωρίζοντας εξαρχής πως θα πάρει πολλές προσπάθειες πάνω του και θα ζητά να έχει την μπάλα για μεγάλο χρονικό διάστημα, φαίνεται από το αποτέλεσμα. Προς το παρόν, πάντως, η Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα μοιάζει έτοιμη για «σκούπα» έναντι της Λοκομοτίν Κουμπάν, με τον Ρώσο «αστέρα» να την οδηγεί στην νίκη με 77-72 στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι για τα προημιτελικά της VTB League, κάτι που σημαίνει πως στο τρίτο, που επίσης διεξάγεται στην έδρα της, χρειάζεται την νίκη, για να πάρει την πρόκριση με 3-0, μετά το «μπρέικ» του πρώτου αγώνα.

Το παιχνίδι κάθε άλλο παρά θετικά είχε ξεκινήσει για τους Μοσχοβίτες, που έβλεπαν τους φιναλίστ του Eurocup να προηγούνται με 15-23 στην πρώτη περίοδο. Σταδιακά, όμως, η ανατροπή πραγματοποιήθηκε και στο τέλος της τρίτης περιόδου, το ματς ήταν στα ίσια (55-55). Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οδηγός δεν ήταν άλλος από τον Σβεντ και πάλι, ο οποίος είχε και την ταυτόχρονη βοήθεια των Χάνεϊκατ και Τόμας, οι οποίοι με κρίσιμες δικές τους προσπάθειες, στήριξαν καταλυτικά την προσπάθεια της Χίμκι, για να έχει πάντοτε ένα μικρό προβάδισμα και στο τέλος να πανηγυρίζει το 2-0.

Ο ηγέτης της Χίμκι, λοιπόν, είχε 32 πόντους, με 9/19 σουτ, τρία ριμπάουντ και επτά ασίστ, καθώς και πέντε λάθη σε 37 λεπτά συμμετοχής, αριθμοί που καταδεικνύουν το ότι έχει βάλει... προσωπικό στόχο την πρόκρισή της. Κάπως έτσι, οι 19 πόντοι, αν και με 5/13 σουτ, του Ντμίτρι Κουλάγκιν, πήγαν στράφι για τη «Λόκο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ