21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Μέγας είσαι, Μάικ Τζέιμς!

Με τρεις βολές του Μάικ Τζέιμς από φάουλ που του έκανε... δώρο σε προσπάθεια για τρίποντο 3'' πριν απο τη λήξη ο κορυφαίος μέχρι εκείνη την ώρα Τζόρνταν Μάικι, το Μιλάνο κατάφερε να νικήσει εντός έδρας με 81-80 τη Χίμκι, η οποία παραμένει χωρίς νίκη (αλλά και με δύο ήττες στο τελευταίο σουτ...). Ο Τζέιμς έκανε τα πάντα στο παρκέ και έπαιξε και για τον τραυματία Νέντοβιτς, που δεν αγωνίστηκε.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, που ήταν ισορροπημένο και οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, στο δεύτερο η Χίμκι επέβαλε το ρυθμό της και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Σβεντ ήταν και πάλι αυτός από τα χέρια του οποίου περνούσαν τα πάντα και ήταν για μία ακόμα φορά υπερβολικά άστοχος από την περιφέρεια (1/7 τρίποντα στο πρώτο μέρος), ταυτόχρονα όμως ήταν αρκετά παραγωγικός αν κρίνει κανείς από τις 7 ασίστ που μοίρασε στο πρώτο 20λεπτο. Δίπλα του ο Ντι Μποστ στο πρώτο δεκάλεπτο και ο εξαιρετικός Τζόρνταν Μάικι στο δεύτερο ήταν βασικά σημεία αναφοράς στην επίθεση.

Χάρη στον Μάικι, μάλιστα, η Χίμκι πήρε μια διαφορά 8 πόντων στο 18' (41-33) και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 45-39.

Το Μιλάνο από την άλλη μεριά είχε σοβαρό επιθετικό πρόβλημα, καθώς απόντος του Νέντοβιτς έμεινε ο Τζέιμς για να κάνει τη δουλειά, αλλά έτσι ήταν πιο εύκολο να περιοριστεί. Τα ποσοστά του από την περιφέρεια ήταν κακά (2/8 τρίποντα) κι αν δεν εκτελούσε τόσο πολλές βολές (13/17) θα είχε μείνει πολύ πιο πίσω στο τέλος του ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο ο Γκουντάιτις μπήκε στην επιθετική εξίσωση του Μιλάνου, δίνοντας πολλές λύσεις μέσα στη ρακέτα, ο Μπέρτανς έβαλε μεγάλα σουτ και με τον Τζέιμς να σκοράρει και να οργανώνει με συνέπεια, οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν την εις βάρος τους διαφορά και πέρασαν μπροστά. Με σερί 8-0 προηγήθηκαν στο 28΄με 64-57, όμως η Χίμκι δεν είχε πει την τελευταία της λέξη.

Με τον Μάικι να κάνει το παιχνίδι της ζωής του χωρίς να έχει αντίπαλο κάτω από τα καλάθια και με τον Σβεντ να διαπρέπει κυρίως στη δημιουργία φάσεων, η ομάδα του Μπαρτζώκα, που βελτίωσε παράλληλα και την άμυνά της, κατάφερε αρχικά να ισοφαρίσει (66-66) και με τον Σβεντ να παίρνει τις επιθέσεις πάνω του, να περάσει στο 39΄μπροστά με 76-77.

Ο Τζέιμς έδωσε ξανά το προβάδισμα στο Μιλάνο (78-77) 44'' πριν απο το φινάλε, όμως ήρθε ο έμπειρος Μόνια στα 24'' να ευστοχήσει σε ένα μεγάλο τρίποντο και να βάλει και πάλι μπροστά τη Χίμκι με 80-77. Η τελευταία επίθεση, όμως, ανήκε στο Μιλάνο και την ευθύνη της πήρε-ποιος άλλος;-ο Μάικ Τζέιμς, που πήγε να πάρει το παιχνίδι χωρίς παράταση σουτάροντας για τρίποντο. Ο κορυφαίος της Χίμκι, Μάικι, έγινε μοιραίος, καθώς έκανε φάουλ στον Τζέιμς και του έδωσε την δυνατότητα να σουτάρει τρεις βολές 3'' πριν από το τέλος. Ο Αμερικανός δεν λάθεψε. Έβαλε και τις τρεις και καθώς ο Μόνια έχασε το τελευταίο σουτ του αγώνα, το Μιλάνο πήρε τη μεγάλη νίκη με 81-80.

Ο ΣΤΑΡ: Ο Μάικ Τζέιμς δεν είχε δίπλα του τον Νεμάνια Νέντοβιτς, αλλά... κανένα πρόβλημα. Έκανε και τη δική του δουλειά σκοράροντας 25 πόντους, μοιράζοντας 8 ασίστ και όντας ο άξονας γύρω από τον οποίον κινήθηκε όλο το παιχνίδι του Μιλάνου. Φυσικά πήρε την τελευταία επίθεση πάνω του και με ολύμπια ψυχραιμία ευστόχησε και στις τρεις βολές που εκτέλεσε.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Πολύ καλός παίκτης ο Σβεντ, τελείωσε τον αγώνα με νταμπλ νταμπλ (19π., 10ασ.), αλλά κι αυτή η ασυλία του στην επίθεση αρχίζει και γίνεται βλαπτική για τη Χίμκι. Είχε 1/10 τρίποντα και δεν σταμάτησε να σουτάρει...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ