21.4 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Μάχες… παντού και ντέρμπι

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η διεξαγωγή της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League, καθώς αναμένεται να γίνει… μάχη σε πολλά κλειστά για την κατάκτηση του ροζ φύλλου.

Στο «Μελίνα Μερκούρη», ο Προμηθέας Πατρών θέλει να δώσει συνέχεια στην ξέφρενη πορεία του κόντρα στο Ρέθυμνο, που δείχνει να έχει συνέλθει από την «κοιλιά» που έκανε το προηγούμενο διάστημα και δεν επιθυμεί νέα απώλεια μες στο «σπίτι» του. Ιδιαίτερο το ματς για τον προπονητή των Κρητικών, Νίκο Βετούλα, που ήταν πέρυσι στους Αχαιούς. Ο Κόροιβος, που προέρχεται από αρνητικό σερί τριών ηττών, θέλει να εκμεταλλευτεί τη δυναμική του κλειστού του Δήμου Ήλιδας για να ανακόψει τον ΠΑΟΚ, ο οποίος θα ψάξει το «διπλό» και την τέταρτη διαδοχική νίκη του.

Σερί «τρέχει» και το Λαύριο, που θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο που «καίγεται» για την πρώτη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα. Οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη έχουν ευκαιρία να φθάσουν τις πέντε διαδοχικές νίκες, αρκεί να μην υποτιμήσουν τον αντίπαλό τους και τη χαμηλή θέση του στην κατάταξη. «Μάχη» αναμένεται να έχουμε και στο Βενετόκλειο, με τον Κολοσσό Ρόδου να φιλοξενεί το Γ.Λ. Φάρο, με τους δύο αντιπάλους να ισοβαθμούν στην κατάταξη και αμφότερους να θέλουν να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα, καθώς μετρούν σερί ηττών. Σπουδαία αναμέτρηση προβλέπεται και στα Τρίκαλα, με την ομώνυμη ομάδα και την Κύμη να τα δίνουν όλα για το ροζ φύλλο, ώστε να βελτιώσουν τη θέση τους στο βαθμολογικό πίνακα.

Ντέρμπι σε Αθήνα και σπουδαίο ματς στη Θεσσαλονίκη έχει το πρόγραμμα της Κυριακής (10/12). Ο πρωτοπόρος και αήττητος Παναθηναϊκός καλείται να περάσει από το «Nick Galis Hall» απέναντι στον Άρη, ενώ στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ στον πρώτο αγώνα της με τον Ντράγκαν Σάκοτα ξανά στην άκρη του πάγκου της θα παίξει με τον Ολυμπιακό. Η «Ένωση» ψάχνει μια μεγάλη νίκη, με την οποία θα διατηρήσει αλώβητη την έδρα της εντός συνόρων, δίνοντάς της παράλληλα ψυχολογική ανάταση για τη συνέχεια. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν επιθυμούν απώλειες στο… κυνήγι της πρώτης θέσης και θα παραταχθούν με αποκλειστικό στόχο το «διπλό».

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:

Σάββατο 09/12
Βενετόκλειο 18.30 Κολοσσός Ρόδου-Γ.Λ. Φάρος Ψαριανός, Τσούνας, Κάρδαρης (Ξανθός) ΕΡΤ1 Basket League Show
ΔΚΓ Ήλιδας 18.30 Κόροιβος-ΠΑΟΚ Πουρσανίδης Γ., Τσώνος, Ζαχαρής (Πίγκας) ΕΡΤ1 Basket League Show
Λαυρίου 18.30 Λαύριο-Πανιώνιος Αναστόπουλος, Διαμαντής, Συμεωνίδης (Ελευθεριάδης) ΕΡΤ1 Basket League Show
«Μ. Μερκούρη» 16.30 Ρέθυμνο-Προμηθέας Πατρών Καρακατσούνης, Δεσλής, Καλδίρης (Μαγγανάς) ΕΡΤ1 LIVE
ΔΚΓ Τρικάλων 18.30 Τρίκαλα BC-Κύμη Σώμος, Μαγκλογιάννης, Μαλαμάς (Μιναρετζόπουλος) ΕΡΤ1 Basket League Show

Κυριακή 10/12
ΟΑΚΑ 19.00 ΑΕΚ-Ολυμπιακός Σχινάς, Μάνος, Ανδρικόπουλος (Βιδάλης/Ορφανός) COSMOTE SPORT4 HD
«Nick Galis Hall» 17.00 Άρης-Παναθηναϊκός Πηλοΐδης, Παναγιώτου, Τσαρούχα (Σιμητόπουλος) ΕΡΤ1 LIVE



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ