24.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μάτζικ: “Με πρόδωσε ο Πέλινκα”

Για πρώτη φορά από τότε που ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την απόφασή του να αποχωρήσει από το πόστο του προέδρου των Λέικερς, ο Μάτζικ Τζόνσον μίλησε για τους λόγους που τον ώθησαν να φύγει. Έδωσε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο ESPN και κατονόμασε τον general manager Ρομπ Πέλινκα ως τον άνθρωπο που επιβουλευόταν τη θέση του και τον εξώθησε με τη συμπεριφορά του στην παραίτηση.

"Με μαχαίρωνε πισώπλατα. Από κάποια στιγμή και μετά άρχισα να ακούω ότι δεν δούλευα αρκετά και ότι δεν βρισκόμουν αρκετές ώρες στο γραφείο. Άνθρωποι από το περιβάλλον των Λέικερς μου έλεγαν ότι αυτά τα διέδιδε ο Ρομπ Πέλινκα. Και δεν μου άρεσε να ακούγονται πίσω από την πλάτη μου. Αν πρέπει να πω ότι κάποιος μέσα από τους Λέικερς με πρόδωσε, αυτός ήταν ο Ρομπ".

Υποτίθεται ότι εκτός όλων των άλλων καθηκόντων του ο Μάτζικ θα εκπαίδευε τον Πέλινκα ώστε κάποια στιγμή ο τελευταίος να αναλάβει τη θέση του προέδρου. Όμως η σχέση τους έγινε πολύ ανταγωνιστική, όπως ισχυρίστηκε ο Τζόνσον ο general manager είχε αρχίσει να του πριονίζει την καρέκλα και ένιωσε κάποια στιγμή ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να φύγει.

Ένα άλλο πράγμα που ενόχλησε τον Μάτζικ, όπως ο ίδιος είπε, ήταν η υπερβολική πολυφωνία στους Λέικερς. Η ιδιοκτήτρια Τζίνι Μπας συμβουλεύεται πολλούς ανθρώπους πριν πάρει μια απόφαση και αυτό το μοντέλο είναι δυσλειτουργικό. Ο Μάτζικ είπε ότι έφτασε κάποια στιγμή που ο ίδιος ένιωθε ότι δεν μπορούσε να αποφασίσει για τίποτα:

"Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν ήθελα να απολύσω τον κόουτς Λιουκ Ουόλτον. Είπα στην Τζίνι τι έκανε καλά και τι όχι και στο τέλος κατέληξα ότι θα έπρεπε να πάρουμε έναν καλύτερο προπονητή. Την πρώτη μέρα μού είπε να το δούμε. Τη δεύτερη, εντάξει, να τον απολύσουμε. Και την τρίτη, να μην τον απολύσουμε, αλλά να δούμε πώς μπορούμε να δουλέψουμε μαζί του".

Ο Μάτζικ υποστήριξε ότι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν πρόκειται να φύγει, διότι εκτός όλων των άλλων, έχει βοηθήσει πολύ στην εξέλιξη παιδιών όπως ο Κάιλ Κούζμα, ο Μπράντον Ίνγκραμ και ο Λόνζο Μπολ. Εκτίμησε, τέλος, πως με δεδομένο ότι ο Κέβιν Ντουράντ μάλλον οδεύει προς τη Νέα Υόρκη, οι Λέικερς θα πρέπει να κινηθούν το καλοκαίρι για έναν εκ των Κάιρι Ίρβινγκ ή Καουάι Λέοναρντ, οι οποίοι θα είναι free agents. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ