23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Μάριος Δερμιτζάκης στο Basketa: «Και τώρα… ας το απολαύσουμε»

Το Παγκράτι πήρε στην ουσία… το δικό του Κύπελλο αποκλείοντας στο Ανατόλια και περιμένοντας τον Παναθηναϊκό στο Μετς, με τον Μάριο Δερμιτζάκη να μιλάει στο Basketa.gr για την επιτυχία των «ροσονέρι», το πώς έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά και τη γιορτή στο ματς με τους «πράσινους», ενώ είχε να πει κι ένα… ξεχωριστό «ευχαριστώ».

Μετά από πολλά χρόνια, το Μετς θα ξαναζήσει στιγμές δόξας. Το Παγκράτι ήταν παλιότερα, άλλωστε, ένα φόβητρο στην έδρα τους ακόμη και για τους μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ, αλλά τα ουκ ολίγα χρόνια στις χαμηλότερες εθνικές κατηγορίες δεν του έδιναν τη δυνατότητα να τους συναντήσει ξανά. Και φέτος, τρώγοντας… ήρθε η όρεξη, για να συμβεί αυτό ξανά. Πρώτα ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου, ύστερα ο Αμύντας, ο Φαίακας και χθες (29/9) το Ανατόλια, βρέθηκαν νοκ άουτ από το σύνολο του Δημήτρη Λιόγα.

Με αυτό τον τρόπο, ο εξάκις πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός βρίσκεται μπροστά στο Παγκράτι, που έγραψε την πιο «χρυσή» σελίδα της ιστορίας του στα τελευταία χρόνια. «Το πάθος που είχαμε, το κίνητρο για να περάσουμε στην επόμενη φάση, όπου θα βρίσκαμε τον Παναθηναϊκό, ήταν το βασικό στοιχείο που μας έφερε την νίκη με το Ανατόλια», είπε ο κορυφαίος για τους νικητές, Μάριος Δερμιτζάκης, στο Basketa.gr, έχοντας 26 πόντους με τέσσερα τρίποντα, για να προσθέσει πως «ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι από την αρχή και μεγάλο μερίδιο ανήκει στον προπονητή μας, που μας προετοίμασε και μας κατηύθυνε άριστα. Είναι, άλλωστε, από τους καλύτερους στην κατηγορία».

Παρά την προοπτική του Παναθηναϊκού, πάντως, ο χαρακτήρας των αγώνων του Κυπέλλου δεν άλλαξε για το Παγκράτι, αν και στο τέλος η… γλύκα είναι πολύ μεγάλη. Ο 26χρονος φόργουορντ, συγκεκριμένα, θα έλεγε πως «σημασία ήταν να έχουμε ένα καλό κλίμα στα αποδυτήρια και αυτό έχει επιτευχθεί, με τους χαρακτήρες που έχουμε. Οι αγώνες του Κυπέλλου, για εμάς, ήταν παιχνίδια που θα μας έδιναν ψυχολογία και θα ήταν δυνατά τεστ για το πρωτάθλημα. Ο στόχος, άλλωστε, είναι την επόμενη Κυριακή (7/10) να είμαστε συγκεντρωμένοι για την πρεμιέρα της Β’ Εθνικής. Είμαστε, φυσικά, ενθουσιασμένοι που καταφέραμε να φέρουμε τον Παναθηναϊκό στο Μετς και για τους περισσότερους είναι κάτι πρωτόγνωρο. Πετύχαμε κάτι σπουδαίο και είναι η ώρα να το απολαύσουμε».

Ο ίδιος, όπως αναφέραμε νωρίτερα, βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα, έχοντας επίσης σκοράρει συνολικά 77 πόντους στο Κύπελλο, αλλά θα φρόντιζε να τονίσει πως «βρέθηκα σίγουρα σε καλή μέρα, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που δεδομένα έρχεται σε κάθε ματς. Η ομάδα είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο, που δίνει πρώτα σημασία στην άμυνά της και βασίζεται στο ποιος μπορεί να είναι αποτελεσματικός στην επίθεση. Αυτή την φορά ήταν ο Δερμιτζάκης, την επόμενη φορά θα είναι κάποιος. Το σημαντικό, είναι να κρατάμε την χημεία που έχουμε ως χαρακτήρες και την όρεξη που δείχνουμε, χωρίς να πρέπει να πάρουν… αέρα τα μυαλά μας για τη συνέχεια».

Ποιος ο λόγος της επιστροφής του στο Παγκράτι ύστερα από το 2014, ωστόσο, έχοντας πέρυσι αγωνιστεί στον Πανερυθραϊκό; «Ο Λιόγας ήταν το μεγάλο μου κίνητρο. Είχαμε συνεργαστεί ξανά στην ομάδα και γνωρίζω πως είναι απαιτητικός, αλλά ξέρει να παίρνει με τον τρόπο του το καλύτερο από τους παίκτες του. Επίσης, είναι πάντα ωραία… η αίσθηση να φοράς την φανέλα του Παγκρατίου». Και ποια η κρίση του, για ένα ρόστερ που μοιάζει να έχει διαφορετικό χαρακτήρα, από αυτόν που είχαν συνηθίσει στο Μετς τα προηγούμενα χρόνια; «Είναι, όντως, ένα τελείως διαφορετικό ρόστερ, με διαφορετικό χαρακτήρα λόγω της χημείας που έχει αναπτυχθεί και της νοοτροπίας νικητή που διαθέτουμε, κάτι που μας δίνει με τον τρόπο του ο προπονητής μας. Έχουμε μεν έμπειρους παίκτες, αλλά το σύνολό μας είναι κατά βάση νεανικό. Οι υπόλοιποι ακολουθούμε τους παίκτες, που έχουν μεγάλες παραστάσεις στις εθνικές κατηγορίες κι ελπίζουμε στο τέλος της σεζόν να έχουμε καταφέρει να είμαστε ευχαριστημένοι από την πορεία μας».

Στην ερώτηση για το πώς μπορεί το Παγκράτι να… αποκλείσει τον Παναθηναϊκό, επιστράτευσε το χιούμορ του και τόνισε τη σημασία της αναμέτρησης. «Πώς θα τον αποκλείσουμε, ε; Καλή ερώτηση αυτή (γέλια). Πέρα από την πλάκα, θα παίξουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και αυτό ήταν κάτι που δε σκεφτόμασταν ποτέ στην αρχή της πορείας. Θέλουμε, λοιπόν, να αποδείξουμε το λόγο που φτάσαμε εκεί. Ελπίζω να είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, που θέλουμε να το ευχαριστηθούμε και από το βράδυ της Τετάρτης (3/10) να ετοιμαστούμε για το πρωτάθλημα», είπε.

Στο τέλος, είχε μια ξεχωριστή αναφορά να κάνει. «Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, για όσα έχω πετύχει μέχρι σήμερα, τον κύριο Παναγιώτη Σουργιά, τον προπονητή της ατομικής μου βελτίωσης. Έχει σταθεί ως μια μεγάλη βοήθεια για εμένα και θα ήθελα να του δείξω δημόσια την ευγνωμοσύνη μου για το γεγονός αυτό», ανέφερε.

Photo Credits: Γιώτα Μπρέκη



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ