23.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μάριος Γούναρης στο basketa.gr : «Ο Ιωνικός κέρδισε ξανά τον κόσμο του»

Μπορεί τα 15 χρόνια να ήταν πολλά για ένα σύλλογο σαν τον Ιωνικό, αλλά στη Νίκαια έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν για την χωρίς αμφισβήτηση δίκαιη επάνοδο της ομάδας του στην Α2 Ανδρών, κάτι που είχαν να ζήσουν στον Πλάτωνα από την σεζόν 2003-2004.

Από τότε η ιστορική ομάδα πέρασε αρκετά στάδια, αγωνιζόμενο ακόμα και στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΝΑ, με την έλευση του Βαγγέλη Τσάπα το καλοκαίρι να αλλάζει τα πάντα, και σε συνδυασμό με τον Μάριο Γούναρη και μια πλειάδα ποιοτικών αθλητών να κερδίζει το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, έξι αγωνιστικές πριν το τέλος του.

Ο Μάριος Γούναρης έμελλε να συνδέσει το όνομα του με συγκεκριμένη επιτυχία του Ιωνικού, και μιλώντας στο basketa.gr ξεκαθάρισε ότι θέλει να συνεχίσει και τη νέα σεζόν στον σύλλογο, ενώ έσπευσε να τονίσει ότι είναι ευλογία να συνεργάζεσαι με τον Βαγγέλη Τσάπα και παίκτες τέτοιου επιπέδου.

Ξεκινώντας την συζήτηση μας, τον ρωτήσαμε αν αυτή ήταν η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας σου : «Είναι χωρίς δεύτερη σκέψη, είχα και άλλες ανόδους, αλλά αυτή είναι η ομάδα που ξεκινήσαμε μαζι από το καλοκαίρι και φτάσαμε σε αυτή την επιτυχία και την άνοδο έξι αγωνιστικές πριν τελειώσει το πρωτάθλημα», ενώ σε ερώτηση αν περίμενε ότι θα ζούσε τέτοιες στιγμές όταν μεσούσης της περσινής σεζόν συμφωνούσε με την ομάδα της Νίκαιας ανέφερε:

«Όχι δεν το περίμενα. Όταν πήγα πέρυσι στον Ιωνικό, τον παρέλαβα προς το τέλος της βαθμολογίας, και είχαμε ως στόχο να σώσουμε την κατάσταση. Πιστέψαμε σε εκείνη την ομάδα κάνοντας μια καλή πορεία, και το καλοκαίρι με τον έλευση του Βαγγέλη Τσάπα και των έμπειρων και ποιοτικών παικτών που ήρθαν μαζί του, θέσαμε ως στόχο την άνοδο στην Α2, και ουσιαστικά το καταφέραμε αρκετά εύκολα έχοντας πάντα ως βάση της ποιότητας της ομάδας».

Ο Μάριος Γούναρης εκτός από το να μοντάρει την συγκεκριμένα ομάδα, είχε και την υποχρέωση να διαχειριστεί σπουδαίες προσωπικές, με τον ίδιο να τονίζει : «Δεν είναι και εύκολο, ούτε και δύσκολο, αν είσαι πραγματικά ο εαυτός σου, και είσαι αληθινός, κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό, κερδίζεις τους παίκτες, και καταφέρνεις να διαχειριστείς κάποιες καταστάσεις. Ουσιαστικά και οι αθλητές καταλαβαίνουν ότι αυτό που τους λες είναι αυτό που πραγματικά ισχύει, και πιστεύω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στις σχέσεις προπονητή και παικτών».

Μιλώντας για μια άνετη πορεία και άνοδο, πως έβρισκαν κίνητρο οι παίκτες σε κάποια παιχνίδια με βατούς αντιπάλους : «Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν αυτό. Υπήρχαν παιχνίδια που τα παιδιά έβρισκαν το κίνητρο από μόνοι τους, γιατί έπρεπε να αποδείξουν ότι είναι οι καλύτεροι στην κατηγορία μέσα στο γήπεδο. Υπήρξαν και παιχνίδια που θεωρητικά ήταν εύκολα , και προσπαθούσαμε μέσα από προσωπικά, στοιχήματα στην ομάδα, όπως για παράδειγμα ένα φαγητό, να βρούμε κίνητρο και διάθεση, ώστε όλοι να δίνουν το 100% στο παιχνίδι».

Σε μια σεζόν γεμάτη επιτυχίες γεμάτη επιτυχίες, η μοναδική ήττα από το Ηράκλειο, και στη συνέχεια ένα δυο μέτρια παιχνίδια πως λειτούργησαν για εσάς : «Ήταν ένα διάστημα που είχαμε μια φυσιολογική περίοδος κάμψης, με την ομάδα να ξεκινάει δυναμικά με το Κύπελλο Ελλάδας, μην έχοντας κάνει ουσιαστική προετοιμασία.Έτσι θεωρώ ότι κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων, όπου η διακοπή ήταν αρκετά μεγάλη, αδειάσαμε λίγο, και υπήρχε ένα μικρό χρονικό διάστημα που δεν παρουσιαστήκαμε όπως θα έπρεπε να αποκορύφωμα την ήττα στο Ηράκλειο. Ωστόσο με την ποιότητα και την προσωπικότητα των παιδιών επανήλθαμε σε νικηφόρα αποτελέσματα και σε καλές εμφανίσεις, και παρουσιαστήκαμε όπως στην αρχή της χρονιάς».

Ο Ιωνικός ξεκίνησε εντυπωσιακά στο κύπελλο, με τον Μάριο Γούναρη να αναφέρεται στο πως αντιμετώπισε η ομάδα τον θεσμό : «Το κύπελλο είχε αρκετά καλά, μας έδωσε ρυθμό ώστε να μπούμε δυνατά και να αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα παιχνίδια στο ξεκίνημα τους πρωταθλήματος, έχοντας τέσσερα εκτός έδρας από τα πρώτα έξι παιχνίδια, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι φέραμε τον κόσμο γήπεδο, και τον κάναμε να πιστέψει σε αυτή την ομάδα. Από εκεί και πέρα ήταν δίπλα μας είτε εντός είτε εκτός, κάνοντας την μεγάλη διαφορά σε σχέση με την περσινή σεζόν που βρισκόμουν εδώ. Αυτό ήταν το μεγάλο κέρδος του κυπέλλου.»

Εν τέλει πόση σημασία έπαιξε ο κόσμος σε αυτή την πορεία, και αν ήταν συνέχεια κοντά σας : «Σε όλη την πορεία ήταν κοντά μας, και ειδικά στο κύπελλο, όπου είχαμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες πολύ καλύτερες από αυτές του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής. Ήταν εκεί όμως και σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, και εν τέλει έδιναν συστηματικά το παρών στο γήπεδο, δείχνοντας την αγάπη τους στην ομάδα, και κάνοντας τους παίκτες να τους αισθανθούν κοντά τους»

Φάνηκε στο παιχνίδι με τον Διαγόρα ότι θέλατε τη νίκη: « Τα παιδιά αυτά έχουν ένα μπασκετικό εγωισμό, και αυτό έπαιξε ρόλο στον παιχνίδι με τον Διαγόρα. Ήθελαν να αποδείξουν μέσα στο παρκέ ότι αυτοί είναι η καλύτερη ομάδα, ενώ προσωπικά θεωρώ ότι μαζί με την δική μας ομάδα, ο Διαγόρας είναι η αμέσως καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, και  μέσα από τη νίκη απέδειξαν ότι είναι η πρώτοι και καλύτεροι», ενώ αναφερόμενος στο ρεκόρ με τις κατοστάρες, και αν θέλουν να φτάσουν τις 11, έχοντας 9 μας τόνισε : «Ένα από τα κίνητρα μας είναι αυτό, και σίγουρα θα προσπαθήσουμε να τις ξεπεράσουμε, παίζοντας δυνατά σε όλα τα παιχνίδια ως το τέλος».

Ποια είναι η συνεργασία σας με τον Βαγγέλη Τσάπα, και να είναι ευλογία που βρέθηκε αυτός ο άνθρωπος στον Ιωνικό, φέρνοντας μαζί τους και αρκετούς παίκτες από τον Φάρο : «Σίγουρα είναι ευλογία, γιατί τα αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του, ενώ η ομάδα μετά από αρκετά χρόνια επανέρχεται στην Α2. Ήταν ευλογία που βρέθηκε στον Ιωνικό, και το καλοκαίρι σε συνεργασία με την διοικούσα επιτροπή έφτιαξαν μια ομάδα που θα έκανε πρωταθλητισμό και θα ανέβαινε στην Α2. Σίγουρα είναι ευλογία να συνεργάζεσαι με αυτό τον άνθρωπο, με τον ίδιο να έχει πολλές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια με τον Φάρο και τώρα με τον Ιωνικό, σου εμπνέει εμπιστοσύνη, τον θεωρούμε δικό μας άνθρωπο, είναι συνεργάσιμος και είναι πάντα δίπλα στην ομάδα, σε ότι χρειαστεί»

Ο Μάριος Γούναρης θέλει να συνεχίσει τη νέα σεζόν στην ομάδα, και αν έχει ακούσει τα σενάρια που κυκλοφορούν : «Δεν έχει γίνει ακόμη κάποια συζήτηση, μόλις την Κυριακή (1/4) ανεβήκαμε μαθηματικά, Και βέβαια θέλω να μείνω στην ομάδα, είμαι εδώ 1,5 χρόνο, με τον Ιωνικό να έχει πολύ μέλλον μπροστά του, και θέλω να είμαι ένα κομμάτι αυτή της ομάδας. Θεωρώ ότι η ομάδα έχει ένα βασικό κορμό, οι περισσότεροι  είναι παίκτες Α2, και με μια δυο προσθήκες θα μπορέσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και τη νέα σεζόν».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ