19.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μάντζαρης: «H καλύτερη επιλογή στην Ελλάδα ήταν ο Προμηθέας»

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης αναφέρθηκε στην επιστροφή του στον Προμηθέα Πατρών, αλλά και τους φετινούς στόχους τους εντός κι εκτός συνόρων.

Ο 30χρονος γκαρντ συμφώνησε να ενισχύσει το πατρινό συγκρότημα για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, εξήγησε πως επρόκειτο για την καλύτερη επιλογή που είχε εν μέσω κορονοϊού.

Οι Αχαιοί, μετά τις δύο ήττες τους στο Eurocup, συνέχισαν νικηφόρα στα ευρωπαϊκά παρκέ, κερδίζοντας τα επόμενα δύο παιχνίδια τους. Στη φετινή Basket League δεν έχουν κάνει ακόμα το ντεμπούτο τους, αλλά κατέκτησαν τον τίτλο στο πρώτο ελληνικό Σούπερ Καπ. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έκανε λόγο για νέο ξεκίνημα κι εξήγησε πως ο στόχος τους στην Ευρώπη είναι -για αρχή- η πρόκριση στους «16». Αναλυτικά όλα όσα είπε…

-Τι σημαίνει για τον Προμηθέα το «δύο στα δύο» που έχει κάνει στα τελευταία παιχνίδια;
«Πιστεύω πως είναι μια καλή δεύτερη αρχή στη ομάδα μετά το κακό ξεκίνημα με το 0-2 και αυτές οι νίκες θα μας βοηθήσουν να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο πρώτος στόχος στην Ευρώπη είναι να προκριθούμε στους "16" του Eurocup και στη συνέχεια θα κοιτάξουμε το επόμενο βήμα αφού θέλουμε να δείξουμε πως δεν ήταν τυχαίο αυτό που κάναμε πέρυσι, όταν φθάσαμε στους "8" της διοργάνωσης. Βέβαια, ακόμα δεν έχουμε κάνει τίποτα, έχουμε μπροστά μας πολύ δύσκολα παιχνίδια. Όλες οι ομάδες του ομίλου είναι ανταγωνιστικές και πρέπει παιχνίδι με παιχνίδι να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι για να πετύχουμε τους στόχους μας».

-Το καλοκαίρι φανταζόσουν πως θα επιστρέψεις στην Πάτρα;
«Κοιτάξτε, πρόθεσή μου ήταν να βρω ομάδα από την Ευρωλίγκα αλλά βλέποντας την αμφιβολία που είχε δημιουργήσει ο COVID-19 και τα προβλήματα στο μπάσκετ αποφάσισα να παραμείνω στην Ελλάδα. Από εκείνη τη στιγμή και μετά πιστεύω πως η καλύτερη επιλογή στην Ελλάδα ήταν ο Προμηθέας κι εκτιμώ πως ήταν η καλύτερη επιλογή και για τις δύο πλευρές».

-Πού θα κριθεί το παιχνίδι της Τέταρτης (28/10, 19.30) με την Τσεντεβίτα Ολίμπια στη Σλοβενία;
«Η αντίπαλη ομάδα διαθέτει πολλούς ταλαντούχους παίκτες που, αν την αφήσεις να επιβάλει το ρυθμό της, τότε θα έχεις πρόβλημα. Για εμένα το "κλειδί" είναι η άμυνα, αν τους κρατήσουμε χαμηλά στο σκορ, τότε έχουμε αρκετές πιθανότητες για να διεκδικήσουμε την νίκη μέσα στη Σλοβενία. Η Τσεντεβίτα Ολίμπια έχει αρκετές νέους αλλά και έμπειρους παίκτες που μπορούν να σκοράρουν από όλες τις θέσεις και για αυτό πρέπει να παίξεις καλή άμυνα για να τους κρατήσεις χαμηλά».

-Πόσο επηρεάζει έναν επαγγελματία αθλητή όλη αυτή η κατάσταση με τον COVID-19 που έχει χτυπήσει πλέον όχι μόνο το ελληνικό αλλά και το ευρωπαϊκό μπάσκετ;
«Δεν μπορείς να μην σε επηρεάσει. Πραγματικά όσο και να προσέξεις πλέον, μπορείς ανά πάσα στιγμή να είσαι θετικός στο ιό. Ξέρετε, αυτή τη στιγμή είναι ό,τι χειρότερο για ένα επαγγελματία αθλητή, να βρεθεί θετικός και να μείνει σε καραντίνα για δεκατέσσερις ημέρες. Όμως, από την άλλη, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, η ζωή δεν μπορεί να σταματήσει, ο κορονοϊός έχει μπει στη καθημερινότητά μας και θα πρέπει να προσαρμοστούμε ανάλογα ώστε μέχρι να βρεθεί εμβόλιο, να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την όλη κατάσταση».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ