23.2 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

«Μάντζαρης στο πιο… επιθετικό του»

Ο Ζάνις Πέινερς μιλάει στο basketa.gr για το Γιάνις Στρέλνιεκς.

 

Σε μερικές εβδομάδες θα σταθεί ο ένας στο πλευρό του άλλου, θα αρχίσουν να δουλεύουν με τους υπόλοιπους διεθνείς Λετονούς για το επερχόμενο Ευρωμπάκετ. Ο Ζάνις Πέινερς που πέρασε μια πολύ παραγωγική σεζόν στον ΠΑΟΚ –το θέμα του παραμένει θεωρητικά ανοιχτό για τον Δικέφαλο του Βορρά- ξέρει καλά το πρώτο απόκτημα του Ολυμπιακού Γιάνις Στρέλνιεκς. Γνωρίζοντας παράλληλα τον Ολυμπιακό και το ελληνικό Πρωτάθλημα είναι από τους καταλληλότερους για να μιλήσει γι’ αυτόν.

 

Ο Πέινερς συνυπήρξε με τον Στρέλνιεκς στην εθνική ομάδα της Λετονίας που έφτασε στην 8η θέση του προηγούμενου Ευρωμπάσκετ και δεν έχει καμία αμφιβολία για το αν θα προσαρμοστεί εύκολα στον Ολυμπιακό και το νέου του περιβάλλον: «Πιστεύω σίγουρα πως δεν θα έχει πρόβλημα» λέει ο 26χρονος φόργουορντ στην basketa.gr και συνεχίζει: «Επαιξε πολύ σταθερά σε κάθε ομάδα του και σε κάθε σεζόν της καριέρας του. Δεν είναι από τους παίκτες που είναι πότε έτσι και πότε αλλιώς, δεν έχει σκαμπανεβάσματα. Είναι σημαντικό για τον Γιάνις πως παίζει κάθε φορά σε υψηλό επίπεδο χωρίς να βάζει… φανταχτερά πράγματα στο παιχνίδι του. Δεν θέλει δηλαδή να εντυπωσιάζει, απλά κάνει τα πάντα σωστά στο γήπεδο».

 

Οσο για τον παίκτη με τον οποίο θα τον παραλλήλιζε; «Πιστεύω ότι είναι παίκτης στον στιλ του Μάντζαρη αλλά θεωρώ ότι είναι καλύτερος επιθετικά» είπε ο Πέινερς καταλήγοντας για τον συμπατριώτη του: «Θεωρώ πως έχει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Είναι ποιοτικός και έμπειρος οπότε θα τον βοηθήσει πολύ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ