24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μάντζαρης : «Οι διαιτητές μας “σκότωσαν” με τον Παναθηναϊκό»

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης συνεχίζει την καριέρα του στο Ισραήλ και στην Χάποελ Εϊλάτ, και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο στο «israelhayom.co.il» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην απόφαση του Ολυμπιακού να αποχωρήσει από το ΟΑΚΑ στο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό για το κύπελλο Ελλάδας τον Φεβρουάριο του 2019 :

«Οι ιδιοκτήτες μας είπαν ότι οι διαιτητές μας "σκότωσαν" στο παιχνίδι και ότι δεν σέβονται την ομάδα και το όνομα του συλλόγου. Αποφασίσαμε στα αποδυτήρια να μην συνεχίσουμε. Μας είπαν να μην παίξουμε και εμείς συμφωνήσαμε. Έπρεπε να λειτουργήσουμε ως ομάδα και να υποστηρίξουμε την απόφαση».

Για την στάση του Ντέιβιντ Μπλατ και την συνεργασία του μαζί του: «Ήθελε να συνεχίσουμε και να παίξουμε κανονικά, αλλά σεβάστηκε την απόφαση της ομάδας, των ιδιοκτητών και τω παικτών. Είναι ο καλύτερος άνθρωπος, όχι μόνο σαν προπονητής. Είναι ωραίο να μιλάς μαζί του. Δεν πιστεύει στον διαχωρισμό ανάμεσα σε προπονητή και παίκτες, όλοι είναι στο ίδιο γκρουπ. Δεν υπάρχουν πολλοί που ξέρουν να συμπεριφερθούν στους αθλητές όπως ο Ντέιβιντ».

Για τις επαφές του με τον Παναθηναϊκό: «Με ήθελαν δύο φορές. Πριν έξι χρόνια μου έδωσαν 400.000 ευρώ αλλά ο Ολυμπιακός δεν συμφώνησε και απέρριψε αμέσως την προσφορά. Μετά, το 2017, με προσέγγισαν ξανά, αλλά δεν ήθελα να αφήσω την ομάδα που με εμπιστεύτηκε. Η ομάδα μου έδωσε όλα όσα ήθελα και δεν υπήρχε λόγος να φύγω».

Στη συνέχεια, ο Μάντζαρης θυμήθηκε το ιστορικό καλάθι του Πρίντεζη με την ΤΣΣΚΑ, λέγοντας: «Είναι η στιγμή που έμεινε για πάντα μέσα μου, είναι το... μεταπτυχιακό μου στον Ολυμπιακό. Πραγματικά δεν θυμάμαι τίποτα μετά το καλάθι, δεν έχω ιδέα τι έκανα. Ήμουν αλλού. Απλά θυμάμαι ότι πανηγυρίζαμε σαν τρελοί».

Για τους Έλληνες προπονητές: «Οι Έλληνες προπονητές ξέρουν να διαβάζουν το παιχνίδι και γι'αυτό είναι απόλυτα πετυχημένοι στην Ευρώπη. ο Σφαιρόπουλος έκανε την Μακάμπι νικήτρια, της έδωσε πειθαρχία και πνευματική ετοιμότητα».

Τέλος, για την απόφασή του να αγωνιστεί στο Ισραήλ με την Χάποελ Εϊλάτ, ανέφερε: «Θέλω να παίζω όσο πιο πολύ γίνεται, δεν ψάχνω τα μεγάλα ονόματα. Είμαι χαρούμενος με την απόφασή μου. Αγαπώ τον προπονητή, την ομάδα και την χημεία μας. Μπορούμε να πετύχουμε πολλά, έχουμε εξαιρετική ομάδα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ