17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μάλτση στο basketa.gr: Ήμασταν αποφασισμένες για την νίκη

Η εμφάνιση εντυπωσιακή, όπως και το αποτέλεσμα…. Ένα αποτέλεσμα που έστειλε σαφές μήνυμα ότι η Εθνική Γυναικών παραμένει δυνατή και έτοιμη να πάρει μια ακόμη πρόκριση σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ. Η νίκη άλλωστε επί της Πορτογαλίας χθες στη Χαλκίδα σημαίνει πολλά κάτι το οποίο επισήμανε και η αρχηγός της Εθνικής Εβίνα Μάλτση μιλώντας στο basketa.gr.

«Είμαστε χαρούμενες με το αποτέλεσμα και την απόδοση. Αγαπάμε πολύ αυτή την ομάδα και η ήττα από το Ισραήλ μας πόνεσε ψυχολογικά. Ήρθαμε στη Χαλκίδα αποφασισμένες να βγάλουμε στο γήπεδο κάτι έξτρα, που ήταν η ενέργεια και το πάθος, αλλά καταφέραμε να βγάλουμε πολύ περισσότερα απ’ όλα αυτά. Θέλαμε τη νίκη. Είμαστε χαρούμενες γιατί κερδίσαμε δύο έξτρα παίκτριες. Την Τζάκι Γέμελος η παρουσία της οποίας ήταν καταλυτική και έστειλε ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον και φυσικά τη Μαριέλλα Φασούλα… Δεν έχω λόγια γι’ αυτήν και είναι ακόμα πολύ μικρή στην ηλικία. Εκανε πολύ περισσότερα μέσα στο γήπεδο απ’ ότι φάνηκε στη στατιστική, ήταν μεγάλη η παρουσία της και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη γι’ αυτήν. Θέλω δημόσια να της ευχηθώ να δουλέψει σκληρά γιατί το μέλλον της ανήκει. Θα αποτελέσει ένα σημαντικό κομμάτι γι’ αυτή την ομάδα. Τα μηνύματα λοιπόν ήταν πολύ περισσότερα από μια απλή νίκη και ένα απλό αποτέλεσμα. Εύχομαι να καταφέρουμε το στόχο μας. Τώρα ραντεβού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Η Μάλτση εξήγησε τι ήταν αυτό που άλλαξε σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στο Ισραήλ. «Προσθέσαμε λίγο όγκο προπόνησης σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα που είχαμε κάποιες άρρωστες και τραυματίες, είδαμε τι μας έλειψε στο Ισραήλ και επικεντρωθήκαμε σε αυτό. Δουλέψαμε στη λεπτομέρεια, ήταν καθαρά θέμα συγκέντρωσης και ενέργειας και τα βγάλαμε μέσα στο παρκέ».

Οσον αφορά  στα τελικά του Ευρωμπάσκετ είπε χαρακτηριστικά. «Δεν είμαστε φαβορί και υπερομάδα. Για παράδειγμα το Ισραήλ μάζεψε ό,τι έχει από παίκτριες γιατί θέλει την πρόκριση, εμείς μεγαλώνουμε και ευτυχώς που βγήκαν νέα παιδιά από πίσω. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια για μας. Εμείς τα κάνουμε εύκολα ή δύσκολα μέσα από την άμυνά και την ενέργειά μας. Η υπόθεση πρόκριση θα κριθεί το Νοέμβριο με δύο δύσκολα παιχνίδια με Ισραήλ εντός  και Μ.Βρετανία εκτός. Εμείς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ