19 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μάλτση στο Basketa: «Ξεχωριστοί για μένα οι πρώτοι μου τίτλοι στην Ελλάδα»

Επέστρεψε πριν από δύο χρόνια στην Ελλάδα για ένα και μόνο στόχο, να πάρει τίτλους. Και τα κατάφερε και με το παραπάνω. Δύο ισάριθμα νταμπλ για την Εβίνα Μάλτση που έβαλε και αυτή το δικό της λιθαράκι στο επίτευγμα του Ολυμπιακού. Η διεθνής αθλήτρια μίλησε στο Basketa.gr για την φετινή προσπάθεια, την αυτοκρατορία που χτίζει ο Ολυμπιακός, το ρεκόρ Γκίνες που απειλεί να πάρει από τον Αθηναϊκό, ενώ δεν ξέχασε και την εθνική ομάδα, η οποία θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Δύο χρόνια στον Ολυμπιακό δύο νταμπλ… Ήταν αυτό που περίμενες επιστρέφοντας στην Ελλάδα;

«Αναμφισβήτητα και  περίμενα ότι θα πάρουμε τους τίτλους στην Ελλάδα. Γύρισα πίσω και αυτός ήταν ο απόλυτος στόχος, νταμπλ και συμμετοχή στην Ευρώπη. Για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί μετά από μια καριέρα χρόνων στο εξωτερικό είναι οι πρώτοι τίτλοι που κατέκτησα στη χώρα μου».

Ήταν τελικά τόσο εύκολη όσο φάνηκε η κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Ο Ολυμπιακός το έκανε εύκολο. Με τον προγραμματισμό που είχε λόγω της Ευρώπης δημιούργησε μια διαφορά ασφαλείας όσον αφορά στη δυναμικότητα με τις υπόλοιπες ομάδες. Θα είναι σημαντικό κάποια στιγμή το πρωτάθλημα να γίνει ανταγωνιστικό για το καλό του γυναικείου μπάσκετ, για τις παίκτριες, για την εθνική και για την χώρα μας. Ο ανταγωνισμός θα κάνει φυσικά καλό και στον Ολυμπιακό».

 Πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να χτίσει την δική του αυτοκρατορία στο γυναικείο μπάσκετ;

«Όταν μιλάμε για τον Ολυμπιακό φυσικά και είναι ικανός. Από την στιγμή που μπήκε στο χώρο του γυναικείου μπάσκετ ήταν αναμενόμενο ότι θα έμπαινε σε αυτή τη λογική. Το κάνει και στα άλλα τμήματα αυτό.  Έχει ήδη τρία συνεχόμενα νταμπλ στο γυναικείο μπάσκετ. Οσο υπάρχει αυτή η δομή και ο προγραμματισμός ο Ολυμπιακός θα διαιωνίζει μια αυτοκρατορία. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός χτίζει τη δική του αυτοκρατορία».

Ο Ολυμπιακός είναι 84 παιχνίδια αήττητος στην Ελλάδα. Θεωρείς ότι μπορεί να σπάσει το ρεκόρ του Αθηναϊκού με τις 119 νίκες και να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες;

 «Η πορεία του Ολυμπιακού δείχνει ξεκάθαρα ότι πάει να σπάσει το ρεκόρ του Αθηναϊκού. Θα είναι πολύ σπουδαίο να τα καταφέρει. Είναι εξαιρετικά σημαντικό μια ελληνική ομάδα να πάρει το συγκεκριμένο ρεκόρ από μια άλλη ελληνική».

 Φέτος ο Ολυμπιακός πήγε στους «16» της Ευρώπης. Ήρθε η ώρα για ένα βήμα παραπάνω;

«Καταρχήν κάναμε το βήμα παραπάνω φέτος στην Ευρώπη σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Νομίζω, όμως, ότι θα γίνει. Ο Ολυμπιακός ό,τι έχει βάλει στόχο το έχει πετύχει. Οπότε γιατί να μην καταφέρει και αυτό».

 Το Σεπτέμβρη η εθνική έχει μια ακόμη πρόκληση, το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είσαι έτοιμη;

«Η πρόκληση είναι νωρίτερα για μας... Ξεκινάει αρκετά πιο πριν με μια δική μας προσωπική προετοιμασία μέχρι φυσικά να συγκεντρωθούμε με την εθνική τον Αύγουστο. Εμείς από πριν ετοιμαζόμαστε για να ανταπεξέλθουμε και σε αυτή την κορυφαία διοργάνωση. Εγώ για παράδειγμα δεν σταματάω να δουλεύω, καθώς έχω και προσωπικό γυμναστή. Θα ξεκουραστώ όσο χρειάζεται και θα μπω στο γήπεδο ... Οσον αφορά αποκλειστικά στη διοργάνωση είναι μια μεγάλη πρόκληση η συμμετοχή μας σε ένα ακόμη παγκόσμιο πρωτάθλημα. Με τις περισσότερες ομάδες μπορεί να έχουμε μεγάλες υψομετρικές διαφορές, αλλά είμαστε Ελληνίδες, έχουμε καρδιά, ψυχή, πάθος και πλάνο. Ευχή όλων μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση. Το ταξίδι στην Τενερίφη το Σεπτέμβρη θέλουμε να είναι μεγάλο. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, έχουμε δυνατούς αντιπάλους, χωρίς αυτό να σημαίνει, βέβαια, ότι στον όμιλό μας συμμετέχουν μεγαθήρια. Θα πάμε, όμως, να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί».

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ