20.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μάλτση: Έτοιμη να αφήσει το σημάδι της

Η FIBA βγάζει το καπέλο για μία ακόμη φορά στην Εβίνα Μάλτση. Η Ελληνίδα γκαρντ έκλεισε μια χρονιά με τον Ολυμπιακό με νταμπλ και επιστροφή για μια ελληνική ομάδα στα ευρωπαϊκά κύπελλα στο γυναικείο μπάσκετ και πλέον βλέπει... Ευρωμπάσκετ 2017. Η Διεθνής Ομοσπονδία μνημόνευσε το 2009 όταν είχε αναδειχθεί MVP του Ευρωμπάσκετ με 22 πόντους μέσο όρο. Και συνεχίζει έχοντας ως στόχο το μεγάλο ραντεβού στην Τσεχία τον Ιούνιο, όντας πρώτη σκόρερ και πρώτη στις ασίστ στους Προκριματικούς για την Εθνική Ελλάδας, μεταφέροντας την εμπειρία της και στην τελική φάση. Για την Μάλτση η Εθνική Ομάδα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά της και είναι κάτι που το δηλώνει σε κάθε περίπτωση. Όπως και τώρα στη FIBA.

“Η Εθνική Ομάδα είναι μέσα στην καρδιά μου και είναι πάντα τιμή και χαρά να την υπηρετώ», τονίζει για να προσθέσει:

«Η συμμετοχή μας για μια ακόμη φορά σε μια τελική φάση είναι μεγάλη επιτυχία και ξέραμε από πριν πως δεν θα υπήρχε εύκολος όμιλος για εμάς. Η παρουσία τόσο της Σερβίας, όσο και της Γαλλία κάνει τον όμιλο δυσκολότερο, αλλά ακόμη κι έτσι, ο στόχος μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση και από εκεί και πέρα θα διεκδικήσουμε ότι καλύτερο».

Η Μάλτση έκανε λόγο και για τη σύνθεση της ομάδας, αυτό το ρόστερ που ουσιαστικά –μέσες άκρες- θα έχει την ίδια βάση: «Όλα αυτά τα χρόνια, αυτή η παρέα χαρακτηρίζεται από το πάθος και την καρδιά. Κάτι που θα έχουμε μαζί μας και σε αυτή τη διοργάνωση. Πλέον πρέπει να προετοιμαστούμε και να παρουσιαστούμε έτοιμες στους αγώνες».

Στον Γ’ Όμιλο, εκτός από τη Γαλλία και τη Σερβία, υπάρχει και η Σλοβενία και είναι οι τρεις ομάδες που θα αντιμετωπίσει η Εθνική Γυναικών στο Ευρωμπάσκετ, στη Α’ Φάση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ