18.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Μάκης Θέος στο Basketa: «Ανακούφιση θα είναι η παραμονή… από το Σάββατο»

Η Καρδίτσα έκανε άλλο ένα μεγάλο «βήμα» για την παραμονή της, υποτάσσοντας τη Δόξα Λευκάδας, και ο εκ των πρωταγωνιστών της, Μάκης Θέος, μίλησε στο Basketa.gr για την τρομερή πορεία των Θεσσαλών τον τελευταίο μήνα, το τι άλλαξε την εικόνα τους και την προσωπική του... ξεχωριστή σχέση με το σύλλογο.

Η 24η Μαρτίου μοιάζει μια ημερομηνία πολύ μακρινή για την Καρδίτσα, όταν τα πράγματα δυσκόλευαν εν όψει των play out της Α2, χάνοντας από τον Παπάγου. Και τότε... ξεκίνησε το «μπαμ». Με την έλευση του Γιάννη Τζήμα να έχει φέρει άλλον «αέρα», η θεσσαλική ομάδα μετρά έκτοτε πέντε νίκες στις τελευταίες έξι αγωνιστικές, με τελευταίο της «θύμα» την φιλόδοξη Δόξα Λευκάδας, την οποία κέρδισε με 66-57 κι ελπίζει ακόμη στην παραμονή της από το προσεχές Σάββατο (5/5), παίζοντας στο Μαρούσι με τον υποβιβασμένο Δούκα την τελευταία αγωνιστική, ενώ λογικά έχει «κλειδώσει» το πλεονέκτημα έδρας με αντίπαλο τον Αρκαδικό στα play out.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του νέου θριάμβου, ήταν ένας παίκτης, που εδώ και τρία χρόνια έχει βάλει φαρδιά-πλατιά το όνομά του στην εκπλήρωση του οράματος του συλλόγου, που από τη Γ' Εθνική βρέθηκε σε αυτό το σημείο, παίρνοντας νίκες-«σταθμούς» στην Α2. Ο λόγος γίνεται για τον Μάκη Θέο, που χθες (28/4) έφτασε κοντά στο double double με 9 πόντους και 13 ριμπάουντ, αν και όπως επισημαίνει στο Basketa.gr, αυτό είναι το τελευταίο που... τον ενδιαφέρει. Ο έμπειρος ψηλός, μίλησε για το μεγάλο αποτέλεσμα με τη Δόξα, που αποτέλεσε προϊόν αντίδρασης, μετά το «βαρύ» -27 από τον Εθνικό προηγουμένως και την εξαιρετική περίοδο που διανύει η ομάδα του τον τελευταίο μήνα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους «δεσμούς» του μαζί της.

Μάκη, πώς καταφέρατε την ανασυγκρότηση μετά τη «βαριά» ήττα από τον Εθνικό, για να πάρετε το σπουδαίο αποτέλεσμα με μία ομάδα, σαν τη Δόξα Λευκάδας;

Για να σου πω την αλήθεια, επιλογές παιχνιδιών… δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Ξέρουμε, ότι χρειαζόμασταν νίκες, ώστε τουλάχιστον να εξασφαλίσουμε το πλεονέκτημα έδρας στα play out και, με συνδυασμό αποτελεσμάτων, να παραμείνουμε στην κατηγορία, οπότε απλά κάνουμε τη δουλειά μας και «κυνηγάμε» το στόχο μας, όποιο κι αν είναι το ματς. Ξέραμε, φυσικά, ότι η Δόξα «κυνηγά» το στόχο των playoffs, αλλά με συμπαγή άμυνα και υπομονή, πήραμε αυτό που θέλαμε.

Είναι κάποιου είδους ανακούφιση για εσάς το 5/6 που έχετε κάνει μετά την ήττα από τον Παπάγου, καθώς τότε μοιάζατε να είστε σε μειονεκτική θέση;

Κάνουμε μία… πλάκα μεταξύ μας, ότι είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε, είμαστε στην ίδια θέση. Νιώθεις καλύτερα, φυσικά, όσο κερδίζεις, αλλά δε θα το έλεγα και ανακούφιση. Ανακούφιση θα ήταν να γλιτώσουμε… μια και καλή την επόμενη εβδομάδα, αλλά μας ευχαριστεί και η περίπτωση του πλεονεκτήματος έδρας στα play out.

Ύστερα από εκείνη την ήττα από τον Παπάγου, τι άλλαξε τόσο πολύ στην εικόνα και, κατά συνέπεια, στα αποτελέσματά σας;

Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό, ή… μαγική συνταγή, για να αλλάξει το «μομέντουμ» μίας ομάδας. Αυτό που κάναμε εμείς, ήταν να αρχίσουμε να πιστεύουμε ο ένας στον άλλο και να γίνουμε πιο συμπαγείς. Κάπως έτσι, ήρθαν και τα αποτελέσματα.

Νιώθετε ένα μεγαλύτερο συναισθηματικό φόρτο, όσοι βρίσκεστε στην ομάδα και προτού βρεθεί σε αυτή την περιπέτεια της Α2;

Νομίζω, ότι βρίσκομαι στην ομάδα από την εποχή της Γ’ Εθνικής με τους Παπαδόπουλο και Καμαριώτη, και αυτό που λες παίζει το ρόλο του. Θυμάμαι τον εαυτό μου, να ρωτά έναν πιο νέο παίκτη της ομάδας εάν ένιωθε πίεση, όταν βρισκόμασταν σε κακό «φεγγάρι». Μου είπε πως δεν ένιωθε, για να του απαντήσω… με νόημα, πως από την πλευρά μου την ένιωθα. Όταν μένεις για καιρό σε μία ομάδα, «δένεσαι» μαζί της, άρα νιώθεις και πιο μεγάλη την πίεση της ανάκαμψης, σε μία κακή της στιγμή. Τα έχουμε καταφέρει, εν μέρει, και κρατάμε την τύχη στα χέρια μας.

Έχετε μπροστά σας για την τελευταία αγωνιστική, την αποστολή με τον Δούκα στην Αθήνα. Τι πρέπει να κάνετε, απέναντι σε μία ομάδα που δεν «κυνηγά» κάτι λόγω του δεδομένου της υποβιβασμού, ώστε να πάρει και αυτό το ματς;

Δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό που πρέπει να κάνουμε, αλλά ανεξαρτήτως του υποβιβασμού του Δούκα, οφείλουμε να δείξουμε ξανά το καλό μας πρόσωπο. Πρέπει να μπούμε σαν πρώτοι στα play out και αυτό είναι το κίνητρό μας σε αυτό το ματς, ενώ φυσικά θα κοιτάξουμε, μήπως υπάρχει περίπτωση να εκμεταλλευτούμε πιθανή ήττα του Ψυχικού, ώστε να εξασφαλίσουμε από την κανονική περίοδο την παραμονή μας.

Εφόσον βρεθείτε στα play out, τι είναι αυτό που κάνει μία ομάδα σε μία τόσο κομβική φάση να ξεχωρίσει;

Μετά από ένα τόσο σκληρό και μεγάλο πρωτάθλημα, μετρά η άντοχη, όπως και στους «μαραθωνοδρόμους». Αυτή, αν τη δείξεις, προέρχεται από την καθημερινή τριβή που έχεις με τους συμπαίκτες σου και νομίζω, ότι εμείς αντέχουμε κι ελπίζω να πάμε μέχρι τέλους στην αποστολή μας, κερδίζοντας την παραμονή έστω και από αυτή τη διαδικασία. Πρέπει να κάνουμε το ίδιο που κάνουμε και τώρα με επιτυχία.

Τι σας έφερε η έλευση του Γιάννη Τζήμα;

Θεωρώ, ότι γεμίσαμε με ενθουσιασμό και πίστη στις δυνάμεις μας, καθώς μια αλλαγή προπονητή επιδρά συνήθως θετικά σε μία ομάδα. Τίποτα από όλα αυτά, βέβαια, δεν αποτελεί μομφή για τον κόουτς Καλογήρου, με τον οποίο διατηρώ εξαιρετική σχέση και εκτιμώ πολύ. Ο κόουτς Τζήμας, από τη δική του πλευρά, μας έδειξε μερικά πράγματα που ακολουθήσαμε, για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση.

Βρίσκεσαι κι εσύ σε πολύ καλή κατάσταση. Κόντεψες, άλλωστε, το double double με εννέα πόντους και 13 ριμπάουντ…

Ποτέ δε μου άρεσε να μιλάω για τον εαυτό μου και δεν το λέω σαν «κλισέ». Θυμάμαι να μου λένε μετά το ματς αυτό, ότι… είναι κρίμα που δεν έβαλα έστω έναν πόντο, για να πετύχω το double double, αλλά ειλικρινά δε με ένοιαξε. Είμαι μια χαρά, εφόσον κερδίζουμε. Μιλάμε, άλλωστε, για ένα ομαδικό άθλημα κι εγώ θέλω απλά να είμαι κομμάτι μία ομάδας, αισθανόμενος πολύ καλά την παραμονή μου στην Καρδίτσα, τα τελευταία τρία χρόνια.

Μίλησες και για «δέσιμο» νωρίτερα με την Καρδίτσα. Είναι ικανό να σε κάνει να μείνεις για τέταρτη χρονιά, εφόσον τα καταφέρετε;

Το θέμα είναι απλά να σωθεί τώρα η ομάδα. Μετά, το καλοκαίρι, έχουμε καιρό για να συζητήσουμε το οτιδήποτε…

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ