19.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Μάικ Τζέιμς στο basketa.gr : «Προσαρμόζομαι στο παιχνίδι, δεν διαλέγω αντίπαλο για τα πλέι οφς»

Ο Μάικ Τζέιμς πραγματοποίησε το καλύτερο του παιχνίδι από την ημέρα που επέστρεψε στον Παναθηναϊκό,σ την χθεσινή (20/3) άνετη νίκη των πρωταθλητών Ελλάδας απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα με 91-71.

Ο Αμερικάνος γκαρντ είχε 11 πόντους με 4/7 σουτ εντός παιδιάς, 5 ασίστ και 3 ριμπάουντ στο 20 αγωνιστικά λεπτά, μοιράζοντας το παιχνίδι, και δείχνοντας να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του Τσάβι Πασκουάλ.

Αυτό δήλωσε και ο ίδιος μιλώντας στο basketa.gr, τονίζοντας πως αρχίζει να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, ενώ αναφερόμενος στη συνέχεια και το αν διαλέγει αντίπαλο για τα πλέι οφς ανέφερε πως βασικός στόχος είναι η ομάδα του να μάθει να κερδίζει και εκτός έδρας και να βελτιώνεται.

Αρχικά τον ρωτήσαμε, για το ποιο ακριβώς  ήταν το στοιχείο που άλλαξε στην Μάλαγα και συνεχίστηκε και στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα για να απαντήσει : «Δεν άλλαξε ουσιαστικά κάτι, απλά αρχίζουμε να προσαρμοζόμαστε στις απαιτήσεις και το στυλ παιχνιδιού της ομάδας. Έχουμε δυο καινούργιους παίκτες, εμένα και τον Άντριαν (Πειν), και έπρεπε να «χωρέσουμε» και εμείς. Από το παιχνίδι με την Μάλαγα αρχίζουμε και παίζουμε καλύτερα, σήμερα (χθες 20/3) ανεβάσαμε την απόδοση μας περισσότερο, μοιράσαμε την μπάλα σωστά, παίξαμε επίθεση. Γινόμαστε καλύτεροι σε κάθε παιχνίδι».

Είδαμε ότι σήμερα ήσουν καλύτερος και αισθανόσουν καλύτερα, προσαρμόζεσαι : «Νομίζω πως ναι, είναι διαφορετικά για μένα πλέον. Δεν είχα συνηθίσει να παίζω χωρίς την μπάλα στα χέρια μου, να είμαι δηλαδή ένα κλασικό πλέι μέικερ, και είχα μάθει να δημιουργώ τα σουτ για τον εαυτό μου, και να εκτελώ, δημιουργώντας τις δικές μου φάσεις. Ήμουν λίγο μπερδεμένος στην αρχή, αλλά πλέον το συνήθισα, και άρχισα να προσαρμόζομαι στο παιχνίδι».

Και από εδώ και πέρα, έχετε το παιχνίδι στο Τέλ Αβίβ με την Μακάμπι αύριο (22/3), σκέφτεστε ότι με νίκη μπορείτε να διεκδικήσετε την πλεονέκτημα έδρας : «Μας απασχολεί και αυτό, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι το να βρούμε ένα ρυθμό και να αρχίζουμε να κερδίζουμε τέτοια παιχνίδια σαν αυτό που έρχεται και εκτός έδρας. Αυτό μας χρειάζεται για τα επικείμενα πλέι οφς», ενώ αν έχει σκεφτεί ποιον αντίπαλο θέλει στα παιχνίδια που οδηγούν στα φάιναλ φορ ανέφερε : «Για να είμαι ειλικρινείς δεν έχω κοιτάξει καθόλου. Λογικά το κάνω αυτό, και παρατηρώ τις διασταυρώσεις, αλλά τώρα στόχος μας είναι να παίζουμε καλύτερα, να παίρνουμε νίκες και να δούμε που θα πέσουμε. Ποτέ δεν ξέρεις με ποιον θα παίξεις, και πως θα βγούνε τα παιχνίδια, δεν μπορείς να κάνεις υπολογισμούς».

Και αν υπάρχει κάποιο μάθημα που πήρατε στην Μάλαγα, με την ομάδα να αλλάζει τσιπάκι στο δεύτερο ημίχρονο : «Δεν υπάρχει κάποιο μάθημα. Αυτή είναι η Ευρωλίγκα, όλες οι ομάδες είναι δυνατές, και έπρεπε να κερδίσουμε για να διασφαλίσουμε την πρόκριση μας».

photo credit : eurokinissi.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ