24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μάικλ Τζόρνταν: Το «κουφό» ρεκόρ και οι «τυφλές» βολές (vid)

Σαν σήμερα πριν από 30 χρόνια ο Μάικλ Τζόρνταν πέτυχε ένα περίεργο ρεκόρ. Το Basketa.gr θυμάται.

Ήταν 21/5/1991 όταν οι Σικάγο Μπουλς αντιμετώπιζαν εντός έδρας τους Ντιρόιτ Πίστονς στο δεύτερο παιχνίδι των τελικών της ανατολικής περιφέρειας των πλέι οφ του ΝΒΑ. Η μεγάλη έχθρα των «ταύρων» και των «πιστονιών» κορυφωνόταν, την ώρα που ο «Air» έψαχνε το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του. Αυτό θα ερχόταν. 

Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση η ομάδα του Φιλ Τζάκσον επικράτησε 105-97 κι έφτασε στο 2-0. Στη συνέχεια μάλιστα νίκησε δύο φορές και στο «σπίτι» των «Bad Boys» και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τους τελικούς. Η ώρα της στέψης είχε φτάσει για τον Μάικλ Τζόρνταν.

Ωστόσο ο συγκεκριμένος αγώνας έμεινε στην ιστορία για ένα ιδιαίτερο ρεκόρ που ακόμα και τώρα δεν έχει καταρριφθεί. Ο 28χρονος τότε Τζόρνταν δέχτηκε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα από το Ντιτρόιτ. Αυτό όμως δεν αποτελούσε είδηση με βάση και το παρελθόν της κόντρας.

Παρ' όλα αυτά ο -κατά πολλούς- κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών έκανε ρεκόρ. Εκτέλεσε μόνο σε μία περίοδο 13 ελεύθερες βολές. Κάτι αντίστοιχο δεν είχε συμβεί ποτέ και δεν έχει επαναληφθεί μέχρι σήμερα σε αγώνα της postseason του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του πλανήτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκείνη τη βραδιά ο Τζόρνταν σταμάτησε στους 35 πόντους και πήγε συνολικά 14 φορές στη «γραμμή της φιλανθρωπίας». Οι 13 από αυτές μάλιστα στο ίδιο δωδεκάλεπτο!

Η συχνότητα πάντως με την οποία ο «Air» εκτελούσε βολές, τον είχε κάνει να νιώθει ιδιαίτερα άνετα όταν βρισκόταν σε αυτήν τη θέση.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε αρκετές περιπτώσεις είχε σκοράρει από το συγκεκριμένο σημείο του γηπέδου με κλειστά μάτια!

Δείτε το video:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ