26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

«Μάγος» ετών 59… (vids)

Ο Μάτζικ Τζόνσον γίνεται σήμερα (14/8) 59 ετών και το basketa.gr σας θυμίζει όσα κατάφερε ένας από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών.

Μόνο λίγοι δεν είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι πρόκειται για ανώτερο μπασκετμπολίστα ακόμα κι από τον έναν και μοναδικό Μάικλ Τζόρνταν. Άλλωστε ο Μάτζικ έγραψε τη δική του ιστορία στο άθλημα καθώς εκτός από «ταχυδακτυλουργός» στα παρκέ ήταν και ο πρώτος ο οποίος αν κι έβλεπε τον κόσμο από τα 2,06μ. είχε την ικανότητα να αγωνίζεται ως πόιντ γκαρντ.

Γεννημένος στο Μίσιγκαν έδειξε από μικρός ότι είχε ξεχωριστό ταλέντο αγγίζοντας την πορτοκαλί μπάλα. Για δύο χρόνια έπαιξε στο κολέγιο Μίσιγκαν Στέιτ με τους Σπάρτανς και το 1979 βρέθηκε στην κορυφή του ντραφτ, με τους Λος Άντζελες Λέικερς να αλλάζουν ολόκληρη την ιστορία τους με αυτήν την κίνηση.

Το όνομά του συνδέθηκε με τους «λιμνάνθρωπους», τα χρώματα των οποίων τίμησε μέχρι το 1991, όντας βασικό στέλεχος στην εποχή του show time.

Λόγω της γνωστής ιστορίας αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, πριν κάνει ένα επικό comeback το 1996, για λίγες μόνο εμφανίσεις.

Πλέον «υπηρετεί» τους Λέικερς ως πρόεδρος, ενώ ήταν εκείνος που θεωρείται ότι έπεισε τον Λεμπρόν Τζέιμς να ντυθεί στα μοβ και τα χρυσά.

Για τον Μάτζικ έχουν γραφτεί εκατομμύρια λέξεις, ωστόσο μπορείτε να δείτε συνοπτικά τα κατορθώματα της καριέρας του στην παρακάτω λίστα.

5 φορές πρωταθλητής ΝΒΑ

3 φορές MVP των τελικών

3 φορές MVP της κανονικής περιόδου

12 φορές All Star

2 φορές MVP του All Star Game

9 φορές στην καλύτερη πεντάδα του ΝΒΑ

Μέλος της καλύτερης πεντάδας ρούκι

4 φορές πρώτος στις ασίστ

2 φορές πρώτος στα κλεψίματα

Μέλος της καλύτερης ομάδας της 50ετίας

Έχει αποσυρθεί το νούμερο 32 των Λέικερς

Πρωταθλητής NCAA 

Έχει αποσυρθεί το νούμερο 33 των Μίσιγκαν Στέιτ Σπάρτανς.

Φυσικά τις ευχές τους στον 59χρονο Τζόνσον έστειλαν τόσο το ΝΒΑ όσο και η FIBA.

Δείτε τα tweet:

Δείτε τον Μάτζικ στα καλύτερα του, στα παρακάτω βίντεο:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ