24.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Λ. Χατζηκυριακίδης: Οι Μαχητές πανηγυρίζουν δίκαια!

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η χρονιά για τους Μαχητές Δόξας Πεύκων, αφού προστάτευσαν την έδρα τους στον ”τελικό παραμονής “ με την Καβάλα και με το τελικό 67-61 πανηγύρισαν μπροστά στον κόσμο τους την παραμονή στην κατηγορία. Οι “κυανοκίτρινοι” πιτσιρικάδες του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη λύγισαν ξανά τους φιλοξενούμενους κάνοντας το 2-1 στην σειρά και πλέον κάνουν σχέδια για την νέα χρονιά που θα τους βρει ξανά στην Α2 .Ο προπονητής των Μαχητών μίλησε στο basketa.gr για τα “γρανάζια” της επιτυχημένης ομάδας του, για την διοίκηση, τα πανηγύρια και τέλος για τον υιό Χατζηκυριακίδη .

Ποιοι ήταν οι στόχοι σας στην αρχή της σεζόν και αν περιμένατε ότι θα παίξετε την παραμονή σε έναν “τελικό”;

«Ο βασικός στόχος από το ξεκίνημα ήταν η παραμονή, επειδή η ομάδα έχει το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στην Α2 κοντά στα 19,7 χρόνια και θέλαμε να μπούμε στα playout με το πλεονέκτημα της έδρας. Από την στιγμή που το καταφέραμε τότε πιστέψαμε ότι μπορούμε να παραμείνουμε στην κατηγορία ,γιατί στην έδρα μας τα παιδιά μεταμορφώνονται προς το καλύτερο. Υπήρχε αρκετό άγχος ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι που κρινόντουσαν όλα, αλλά με μια καταπληκτική 3η περίοδο πήραμε το προβάδισμα και αυξήσαμε την πίεση στους αντιπάλους μας. Είμαστε ικανοποιημένοι για την δύναμη και το κουράγιο που δείξαμε και τέλος καλό όλα καλά.»

Ποια είναι η φιλοσοφία της ομάδας σας και αν στηρίζεστε σε μεγάλο βαθμό στις ακαδημίες σας;

«Η φιλοσοφία μας είναι να παίρνουμε παίκτες σε μικρή ηλικία από άλλες ομάδες, στις οποίες έχουν παραστάσεις και ένα ποσοστό εμπειρίας και να τους βάζουμε να αγωνίζονται. Σίγουρα και οι ακαδημίες μας είναι σημαντικές, αλλά δεν στηριχθήκαμε φέτος τόσο σε αυτές. Από ότι φαίνεται τελικά, η συγκεκριμένη τακτική πέτυχε.»

Ο τραυματισμός του Νίκου Δίπλαρου στο ξεκίνημα της σεζόν σας επηρέασε και πόσο δύσκολο ήταν για ένα 19χρονο παιδί να το διαχειριστεί;

« Ο Νίκος είναι ένα σημαντικό “γρανάζι” για τους Μαχητές και τον χρειαζόμασταν από την αρχή της σεζόν. αλλά με τον σοβαρό τραυματισμό του επέστρεψε μετά τα Χριστούγεννα. Αυτό μας στοίχισε για το γεγονός ότι είχαμε χτίσει μία ομάδα, η οποία στηριζόταν στο ομαδικό πνεύμα και όλοι οι παίκτες ήταν χρήσιμοι για εμάς. Ο τραυματισμός του τον επηρέασε ψυχολογικά αλλά με την στήριξη την δικιά μου, της διοίκησης και των συμπαικτών του δεν έμεινε μόνος και του δείξαμε πόσο σημαντικός ήταν για εμάς.»

Νοιώσατε κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της χρονιάς ότι η ομάδα δεν θα καταφέρει να κερδίσει την παραμονή; Πόσο δύσκολη είναι η διαδικασία των playout;

« Όχι, πίστευα από την αρχή της σεζόν ότι  θα τα καταφέρουμε, αλλά ήξερα το πόσο δύσκολο ήταν το έργο μας. Έπρεπε να βάλω νέα παιδιά να γίνουν ουσιαστικά “άντρες” σε ένα πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με κάποιες ομάδες επιπέδου Α1. Με την σκληρή δουλειά όμως και την ομαδικότητα ο στόχος της παραμονής έγινε πραγματικότητα. Για την διαδικασία των playout τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα, γιατί παίζαμε με μία πάρα πολύ μαχητική ομάδα όπως ήταν η Καβάλα, αλλά η έδρα μας έπαιξε τον πιο καταλυτικό ρόλο στην σειρά. Η νίκη μας μέσα στην ΑΕΛ που στην ουσία μας έδωσε το πλεονέκτημα έδρας ήταν η πιο σημαντική της σεζόν. Αυτό το λέω, γιατί δεν είναι το ίδιο να παίζεις στην έδρα σου με το να παίζεις εκτός έδρας και σε μεγάλες πόλεις, όπου τα γήπεδα γεμίζουν ασφυκτικά. Εμείς καταφέραμε και τα βάλαμε με την Καβάλα, το Ηράκλειο, την Τρίπολη με ομάδες δηλαδή που αντιπροσωπεύουν μία μεγάλη πόλη.»

Είχατε την στήριξη που θέλατε από διοίκηση και κόσμο;

« Ναι, σίγουρα μας βοήθησε και η διοίκηση, η οποία ήταν δίπλα μας συνεχώς αλλά είχαμε μεγάλη συμπαράσταση και από τον κόσμο. Ήταν πολύ ωραίο να βλέπεις το γήπεδο να γεμίζει από γυναικόπαιδα και από μικρούς αθλητές των ακαδημιών μας .»

Έχετε μαζί σας στην ομάδα και τον γιο σας , ο οποίος αγωνίζεται στην Εθνική Εφήβων. Πόσο δύσκολο είναι αυτό για εσάς να το διαχειριστείτε;

«Ήταν ζόρικο αυτό για μένα από την αρχή, αλλά ο Δημήτρης  ανταποκρίθηκε σε αυτήν την δοκιμασία και έγινε ένα πολύ σημαντικό  “εργαλείο “ για τους Μαχητές σε όλη την διάρκεια της χρονιάς. Με την απόδοσή του και το θετικό πρόσημο που έβγαλε στις απαιτήσεις της ομάδας πέτυχε να κερδίσει το σεβασμό και των συμπαικτών του, αλλά και του κόσμου.»

Η επιτυχία της παραμονής τι στόχους δημιουργεί για την νέα σεζόν ;

« Αυτή την στιγμή θέλουμε να ξεκουραστούμε, να χαρούμετο τέλος μιας πάρα πολύ απαιτητικής χρονιάς που συνοδεύτηκε με την δίκαιη παραμονή και από τις επόμενες μέρες να δούμε τι θα κάνουμε με τον σχεδιασμό της ομάδας. Δεν γνωρίζω το τι θα συμβεί, αλλά αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένος για αυτό που καταφέραμε και αυτό είναι που μετράει .»

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ