16 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Λ.Κορντάρο: «Μακάρι να κρατούσα τον Ουίλιαμς»

Επένδυση ή «ζαριά» είναι κάτι που μόνο το μέλλον θα το δείξει για τον Τζόρντιν Ουίλιαμς που έφερε ο ΠΑΟΚ. Παίκτης από το ΝΑΙΑ των ΗΠΑ όμως ο άνθρωπος υπό τις οδηγίες του οποίου δούλεψε επί τέσσερα χρόνια, θεωρεί ότι είναι ικανός να σταθεί και να σταδιοδρομήσει σε αυτό το επίπεδο.

 

Ο προπονητής του LSUA Λάρο Κορντάρο μιλώντας στην εφημερίδα «Metrosport» περιέγραψε τον παίκτη που θα πιάσει κι επίσημα από αύριο δουλειά με τον ΠΑΟΚ: «Ο χειρισμός της μπάλας και τα τελειώματα του βελτιώθηκαν στο πέρασμα των χρόνων στο LSUA. Κάθε καλοκαίρι δούλευε πολύ σκληρά για να ισορροπήσει το παιχνίδι του και έτσι βελτίωσε τα στοιχεία του παιχνιδιού του αλλά και το σώμα του μέσα από το γυμναστήριο. Μακάρι να μπορούσαμε να τον έχουμε για μία ακόμη χρονιά!» είπε και συνέχισε: «Το μεγαλύτερο προτέρημα του Τζόρντιν είναι η αξιοπιστία του. Μπορεί να βασιστείς σε αυτόν κάθε μέρα που περνάει. Θα είναι ο πρώτος που θα πάει στο γήπεδο κάθε μέρα, είναι αυτός που δίνει το παράδειγμα στους άλλους. Έχει εξαιρετικά στοιχεία ως χαρακτήρας, βάζει την ομάδα πάνω από όλα και κάνει ότι χρειάζεται για να πάρει τη νίκη».

 

Ο Λάρι Κορντάρο στον πάγκο του LSUA με τον Τζόρντιν Ουίλιαμς πίσω του

 

 

Ο Κορντάρο είπε για τη μεγάλη εξέλιξη της senior σεζόν του: «Δεν υπήρξε μεγάλη διαφορά. Απλά βγήκε μπροστά, βελτίωσε το παιχνίδι του όταν βρήκε την ευκαιρία. Το σκοράρισμα δεν ήταν κάτι που χρειαζόμασταν από τον Τζόρντιν σε αυτόν τον βαθμό πριν την προηγούμενη σεζόν και γι' αυτό δεν είχε τόσο μεγάλα νούμερα» και κατέληξε λέγοντας: «Χαίρομαι που ο Τζόρντιν παίρνει την ευκαιρία για να αρχίσει την καριέρα του. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρει μια χαρά. Είναι άλλωστε ένας χαλαρός άνθρωπος που θα περάσει από όλα τα μονοπάτια της ζωής του».

 

Ντένις Ρόντμαν και Σκότι Πίπεν κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις παικτών που έπαιξαν στο ΝΑΙΑ και όχι στο NCAA, αλλά διέπρεψαν στο ΝΒΑ

 

Από το ΝΑΙΑ στο ΝΒΑ

Όσο για το αν ο ερχομός από την 2η κατηγορία του κολεγιακού μπάσκετ των ΗΠΑ συνιστά κάποιου είδους «ταβάνι» για έναν παίκτη όπως ο Ουίλιαμς, η ιστορία έχει την απάντηση. Στο ΝΑΙΑ αγωνίστηκαν πολλοί παίκτες που στη συνέχεια έκαναν καριέρα στο ΝΒΑ…

 

ΠΑΙΚΤΗΣ

ΚΟΛΕΓΙΟ

ΝΒΑ

Έλτζιν Μπέιλορ

Αϊντάχο

Λέικερς

Σκότι Πίπεν

Σέντραλ Άρκανσας

Μπουλς, Μπλέιζερς

Τέρι Πόρτερ

Στίβενς Πόιντ

Μπλέιζερς

Νέιτ Άρτσιμπαλντ

Άλκορν Στέιτ

Σέλτικς

Ντένις Ρόντμαν

Σάουθιστερν Οκλ.Στέιτ

Πίστονς, Μπουλς κ.α.

Ντελ Χάρις

Άνοβερ

Λέικερς

Ρίκι Μαχόρν

Χάμπτον

Μπούλετς, Πίστονς κ.α.

Πιτ Μάγερς

Άρκανσας-Λιτλ Ροκ

Μπουλς

Ουίλις Ριντ

Γκράμπλινγκ Στέιτ

Ρόκετς

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ