18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Λύμουρα: «Να αποφύγουμε κάθε κακή σκέψη για τα πλέι άουτ»

Η Λολίτα Λύμουρα έκανε τον απολογισμό της φετινής σεζόν, μέχρι στιγμής στην Α1 Γυναικών, συνιστώντας προσοχή εν όψει του δεύτερου γύρου.

Μετά τη δεύτερη θέση που κατέκτησαν οι Θεσσαλονικιές στο περσινό πρωτάθλημα, φέτος δεν έχουν ξεκινήσει εξίσου καλά. Μετά και την ολοκλήρωση της 10ης αγωνιστικής βρίσκονται στην πέμπτη θέση της κατάταξης ισόβαθμες με το Σπόρτιγκ, με 5-5, με την 34χρονη γκαρντ να αναφέρει σχετικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Ερασιτέχνη: «Στόχος του ΠΑΟΚ από την αρχή της χρονιάς ήταν η ανάδειξη Ελληνίδων αθλητριών, για αυτό και αποφάσισε η διοίκηση να έχει δύο ξένες αθλήτριες αντί τριών που έχουν όλες οι ομάδες, επενδύοντας και στο παρόν αλλά και στο μέλλον. Εάν εξαιρέσουμε την ήττα στην έδρα μας από το Σπόρτιγκ, όλα τα ματς στην έδρα μας τα παλέψαμε, όμως αυτό δεν αρκεί για τη συνέχεια, γιατί βλέπουμε πως όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί και φαίνεται πως το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και υπάρχουν πολλές ομάδες που παλεύουν για να αποφύγουν τα πλέι. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικές στο δεύτερο γύρο και να περιορίσουμε τα λάθη και τις κακές ημέρες».

Όσον αφορά στη συνέχεια της Α1 Γυναικών και το τι μπορεί να περιμένουμε από την ίδια και τις συμπαίκτριές της στον ΠΑΟΚ, συμπλήρωσε: «Να περιμένουμε μια ακόμα πιο ανταγωνιστική ομάδα, εφόσον δουλεύουμε πολύ, παρά την ατυχία τραυματισμού της Αλέξις Βαϊολετάμα. Όλες οι ομάδες είναι με τρεις ξένες και βρεθήκαμε σε μειονεκτική θέση εμείς, παίζοντας με μία ξένη μετά τον τραυματισμό της Αλέξις. Πρέπει να αποφύγουμε γρήγορα κάθε κακή σκέψη για τα πλέι άουτ, να παλέψουμε σε όλα τα ματς και στην έδρα μας να έχουμε τη μικρότερη δυνατή απώλεια στη συνέχεια». Ευχήθηκε και στους φιλάθλους των «ασπρόμαυρων», τονίζοντας: «Υγεία και αγάπη σε όλο τον κόσμο και να έχουμε δίπλα μας αληθινούς ανθρώπους. Επιτυχίες σε όλα τα τμήματα του ΠΑΟΚ. Να χαμογελάτε πάντα!».

Δηλώσεις έκανε και η Φαίη Κωτούλα: «Κλείνοντας το 2019 και ολοκληρώνοντας σχεδόν τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, καθώς μένει μία αγωνιστική ακόμη, βρισκόμαστε στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Σημειώσαμε κάποιες σημαντικές νίκες, δεδομένου των συνθηκών, καθώς είχαμε κάποιες ατυχίες με τραυματισμούς παικτριών. Σε αυτό το χρονικό σημείο βρισκόμαστε στην έκτη θέση και έχουμε ακόμα μακρύ δρόμο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, δουλεύοντας πολύ μέσα στο γήπεδο και ευελπιστώντας σε μια καλή πορεία στη συνέχεια, με σκοπό να ανέβουμε ακόμα περισσότερο βαθμολογικά».

Σε ερώτηση για το τι κρατάει από το 2019 απάντησε: «Από το 2019 δεν μπορώ να κρατήσω τίποτα άλλο παρά την περσινή πορεία της ομάδας, που μας έφερε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Με πολύ καλές εμφανίσεις ήρθα τα ανάλογα αποτελέσματα, που μας έφεραν στους τελικούς. Για το 2019 είμαστε δευτεραθλήτριες Ελλάδας. Οι κόποι μας ανταμείφθηκαν και κατακτήσαμε την υψηλότερη θέση στην ιστορία του ΠΑΟΚ, κάτι που σίγουρα κρατάμε και "χτίζουμε" πάνω σε αυτό». Ρωτήθηκε και για το τι περιμένει από το 2020, απαντώντας: «Από το 2020 περιμένω πρώτα από όλα να έχουμε την υγεία μας και από εκεί και πέρα με πολλή προσπάθεια και δουλειά να επιτευχθούν οι στόχοι μου τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε ομαδικό και συγκεκριμένα να έρθουν τα ανάλογα αποτελέσματα, να έχουμε επιτυχίες και όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται να τύχει του σεβασμού και της αναγνώρισης που της αρμόζει».

Κλείνοντας, έκανε την ευχή της για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εύχομαι καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ με υγεία. Πολλές επιτυχίες σε όλα τα τμήματα του, ώστε ο κόσμος του να πάρει χαρά. Με τη σειρά μου βέβαια θέλω να καλέσω όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ στο "Παλατάκι", ώστε να είναι δίπλα μας στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο, καθώς η στήριξή του για εμάς είναι πολύ σημαντική».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ