11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Λύγισε» τη Σερβία η Εθνική Νέων με triple double του Μωραΐτη

Η Εθνική Νέων νίκησε τη Σερβία 78-72 στην παράταση (κ.α. 68-68) και πλέον θα συνεχίσει τις προσπάθειές της στο Ευρωμπάσκετ του Ισραήλ, με τους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 9-12. Εντυπωσιακή εμφάνιση του Δημήτρη Μωραΐτη.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μάζεψε τα κομμάτια του μετά τη «βαριά» ήττα της Τετάρτης (17/7) από τη Γερμανία και κατόρθωσε να πανηγυρίσει μία σημαντική απέναντι στους «πλάβι».

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι σε ολόκληρη τη διάρκειά του. Στο τρίτο δεκάλεπτο η Ελλάδα έδειξε να κυριαρχεί και ξέφυγε, αλλά οι Σέρβοι μείωσαν και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, καθώς η κόρνα της λήξης βρήκε τους δύο αντιπάλους ισόπαλους (68-68).

Στο έξτρα πεντάλεπτο οι παίκτες του Γιώργου Λιμνιάτη ήταν πιο ψύχραιμοι και κατόρθωσαν να χαμογελάσουν, επικρατώντας 78-72.

Ο Δημήτρης Μωραΐτης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση με 23 πόντους, 11 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ φτάνοντας σ' ένα εντυπωσιακό triple double. Σημαντική η συνεισφορά του Γιώργου Καμπερίδη με 18 πόντους και 5/12 τρίποντα, ενώ ο Γιώργος Καλαϊτζάκης πέτυχε επίσης 18 και το κρίσιμο τρίποντο 20'' πριν το φινάλε με το οποίο διαμόρφωσε το 76-72 κι επί της ουσίας «κλείδωσε» τη νίκη.

Για τους ηττημένους ο Μάρκο Πετσάρσκι πάλεψε μόνος του και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 26 πόντους και 15 ριμπάουντ.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ