24.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Κρίμα την προσπάθεια… (vids)

Ο Άρης έβαλε στην άκρη τα προβλήματά του, μεταξύ των οποίων και την απουσία του Αθηναίου, πάλεψε σκληρά και μέχρις εσχάτων απέναντι στην πολύ πιο ποιοτική και πλήρη Μπεσίκτας, αλλά δεν άντεξε ως το τέλος. Έχασε με 72-65 στην παράταση (κ.α. 59-59) κι αφού στο τέλος της κανονικής διάρκειας είχε μια μοναδική ευκαιρία να πάρει τη μεγάλη νίκη, όμως δεν εκδήλωσε καν την τελευταία επίθεση, καθώς έγινε παιδαριώδες λάθος στην επαναφορά της μπάλας. Παρά την ήττα του, πάντως, ο Άρης εξακολουθεί να έχει ελπίδες πρόκρισης στους "16" του BCL, περιορισμένες όμως τώρα.

Ο Άρης μπήκε στον αγώνα με εμφανή τη διάθεσή του να... ποντάρει τα λεφτά του στην άμυνα και στο πρώτο ημίχρονο τα κατάφερε απόλυτα. Παίζοντας απέναντι σε μια πολύ πιο ποιοτική και πλήρη σε όλες τις θέσεις ομάδα, κατάφερε να δεχθεί μόλις 17 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, άλλους 11 στο δεύτερο και συνολικά 28, έχοντας μάλιστα ένα πολύ μικρό προβάδισμα (29-28), το οποίο ωστόσο ήταν σημαντικό δεδομένης της διαφοράς δυναμικότητας που τον χωρίζει από την Μπεσίκτας.

Ο Άρης κατάφερε να κλείσει καλά τη ρακέτα του, να μην επιτρέψει στους ψηλούς της τουρκικής ομάδας να τον απειλήσουν, αλλά ούτε και στους περιφερειακούς να δημιουργήσουν σοβαρά ρήγματα με τις διεισδύσεις τους. Τους άφησε να σουτάρουν κυρίως από την περιφέρεια και από τη στιγμή που έλεγξε τα ριμπάουντ είχε καταφέρει το στόχο του. Βοήθησε σε αυτό και ο τρόπος που επέλεξε να παίξει η Μπεσίκας, με γρήγορες και σε πολλές περιπτώσεις βιαστικές επιθέσεις, που δεν ήταν αποτελεσματικές, καθώς τα ποσοστά ευστοχίας των παικτών της ήταν πολύ άσχημα, ειδικά στα δίποντα (4/16 και ποσοστό 27% στα εντός πεδιάς σουτ συνολικά!). 

Με τους Μπελ και Μούρτο να δίνουν επιθετικές λύσεις στην αρχή ο Άρης πήρε ένα προβάδισμα 6 πόντων στο 8' (16-10) και το διατήρησε σε όλη τη δεύτερη περίοδο, παρά το γεγονός ότι πέτυχε όλους κι όλους 9 πόντους σε αυτό το διάστημα. Ήταν όμως τόσο κακή η Μπεσίκτας ή τόσο εγκλωβισμένη στην καλή άμυνα και τον αργό ρυθμό που επέβαλε ο Άρης, ώστε ήταν μάλλον φυσιολογικό το ότι δεν άλλαξε χέρια το προβάδισμα.

Η τρίτη περίοδος εξελίχθηκε στο ίδιο σκηνικό. Αργός ρυθμός, μεγάλη αστοχία και από τις δύο ομάδες, κακό μπάσκετ. Η διαφορά ήταν πως η Μπεσίκτας πίεσε λίγο περισσότερο στην άμυνα, με τον Μποουτράιτ να δίνει κάποιες λύσεις στην επίθεση προηγήθηκε με 36-31 στο 24' και από εκεί και μετά διατήρησε το προβάδισμά της βασιζόμενη στην άμυνά της, διότι επιθετικά ήταν κακή. Το ίδιο κακός ήταν και ο Άρης στην επίθεση και μόνον κάποιες εκλάμψεις του Μπελ τον κρατούσαν κοντά στο σκορ, μαζί φυσικά με τη δική του καλή άμυνα και τα ριμπάουντ, που συνέχισε να ελέγχει.

Ένα τρίποντο του Στρόμπερι στο τέλος της τρίτης περιόδου κι άλλο ένα από τον Ουίμς στην αρχή της τέταρτης έδωσαν στην Μπεσίκτας ένα προβάδισμα 7 πόντων για πρώτη φορά στον αγώνα (49-42) κι έναν διαφορετικό αέρα, όμως ο Άρης δεν το έβαλε κάτω. Επέμεινε στη δυνατή και σωστή άμυνά του, μέσα στην οποία είχε εγκλωβιστεί η Μπεσίκτας, και στην επίθεση τα μεγάλα σουτ του Μπελ (κι ένα ακόμα από τον Μάρας), τού έδωσαν και πάλι το προβάδισμα. Στο 35' ο Άρης ήταν και πάλι μπροστά με 55-54 έχοντας τρέξει ένα σερί 12-6, ενώ στο 38' ένα ακόμα μεγάλο τρίποντο από τον Φλιώνη του έδωσε αέρα 2 πόντων (58-56).

Ο Στρόμπερι απάντησε αμέσως μετά με ένα επίσης μεγάλο τρίποντο (58-59) και όλες οι επόμενες επιθέσεις και των δύο ομάδων κατέληξαν στα... σκουπίδια. Με 13'' να απομένουν η Μπεσίκτας συνέχισε να έχει το προβάδισμα, αλλά σε εκείνο το σημείο ο Μποχωρίδης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και κέρδισε φάουλ. Είχε την ευκαιρία να δώσει ξανά προβάδισμα στον Άρη, αλλά ευστόχησε μόνο στη μία βολή και απλώς ισοφάρισε (59-59), έτσι η Μπεσίκτας είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη στην τελευταία επίθεση. Όμως ο Τζος Άνταμς επιδεικνύοντας παροιμιώδη... ασοβαρότητα, πήγε να τα κάνει όλα μόνος του και το μόνο που έκανε ήταν... επιθετικό φάουλ πάνω στον Τσαϊρέλη!

Ο Άρης βρήκε ανέλπιστα 6 δευτερόλεπτα στα οποία θα μπορούσε να πάρει το παιχνίδι, αλλά την πέταξε κι αυτός στα σκουπίδια! Η επαναφορά της μπάλας μετά το τάιμ άουτ που πήρε ο Γιαννάκης ήταν για... γέλια. ο Προύιτ πήγε να βρει τον Τσαϊρέλη κάτω από το καλάθι, αλλά βρήκε το αντίπαλο... στεφάνι, έτσι το παιχνίδι έληξε ισόπαλο (59-59) και οδηγήθηκε στην παράταση!

Στο έξτρα πεντάλεπτο έγινε φανερό ότι η κούραση είχε καταβάλει τους παίκτες του Άρη. Ενώ στην άμυνα συνέχισαν να παλεύουν, στην επίθεση καλάθι δεν έμπαινε με τίποτα πια και η Μπεσίκτας βρήκε στο πιο κρίσιμο σημείο δύο μεγάλα σουτ για να θεμελιώσει ένα κρίσιμο προβάδισμα. Το ένα το πέτυχε ο Κλαρκ και το άλλο ο Στρόμπερι, αμφότερα τρίποντα, χάρη στα οποία η τουρκική ομάδα προηγήθηκε με 66-59 δύο λεπτά πριν από τη λήξη της παράτασης.

Ο Άρης πέτυχε τους πρώτους πόντους του στην παράταση ένα λεπτό πριν από το τέλος της με τρίποντο του Μποχωρίδη, όμως όλα είχαν πια κριθεί. Η Μπεσίκτας έβαλε τις βολές που έπρεπε και πήρε το παιχνίδι, αφήνοντας στον Άρη την πίκρα για την υπερπροσπάθεια που πήγε χαμένη.

Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ: Ο Ντι Τζέι Στρόμπερι δεν ήταν μόνον ο πρώτος σκόρερ της Μπεσίκτας με 15 πόντους (και 4 ασίστ), αλλά και αυτός που πέτυχε τα δύο τρίποντα, που πλήγωσαν τον Άρη. Το ένα στο τέλος της κανονικής διάρκειας, το οποίο δεν ήταν καθοριστικό για τον Άρη, διότι έκανε... βλακεία στην τελευταία τουρκική επίθεση ο Άνταμς. Και το άλλο δύο λεπτά πριν από το τέλος της παράτασης, το οποίο ουσιαστικά "σκότωσε" τον Άρη.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Άρης κέρδισε 19 επιθετικά ριμπάουντ, τα περισσότερα εκ των οποίων όμως αχρήστευσε, διότι έκανε ταυτόχρονα 21 λάθη! Ενδεικτικά πάντως της ποιότητας του αγώνα ήταν τα ποσοστά των δύο ομάδων στα σουτ εντός πεδιάς. 31% για τον Άρη και 32% για την Μπεσίκτας...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ