26.1 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

«Λύγισε» και τη Γαλλία μετά από ματσάρα η Αυστραλία (vids+pics)

Η Αυστραλία νίκησε τη Γαλλία με 100-98 και τερμάτισε στην πρώτη θέση του 12ου ομίλου και πλέον ονειρεύεται ακόμα και την κατάκτηση του πρώτου μεταλλίου στην ιστορία της. Η ομάδα του Αντρέι Λεμάνις μετράει πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ οι «μπλε» έχασαν για πρώτη φορά και πέρασαν ως δεύτεροι στα προημιτελικά όπου εκτός απροόπτου θα συναντήσουν τις ΗΠΑ.

Ο αγώνας ήταν ένας από τους πιο θεαματικούς ολόκληρης της διοργάνωσης με τους δύο αντιπάλους να παραδίδουν... μαθήματα επιθετικού μπάσκετ. Και στα σαράντα λεπτά η αναμέτρηση είχε το χαρακτήρα ενός ντέρμπι με τους Γάλλους να είναι η ομάδα που ξέφυγαν με μεγαλύτερη διαφορά κι αυτή ήταν το +8 στην τρίτη περίοδο (69-61). Παρ' όλα αυτά οι «Μπούμερς» αντέδρασαν κι επέστρεψαν στη διεκδίκηση της νίκης. Το φινάλε ήταν επεισοδιακό με τον Ματ Ντελαβεντόβα να ευστοχεί σε μία βολή στα 5'' για το τέλος και να γράφει το 99-98, όμως αστόχησε στη δεύτερη, ο Μπέινς πάτησε γραμμή και η μπάλα πέρασε στους Γάλλους. Η επαναφορά των «μπλε» ήταν τραγική από τον Αλμπισί και ο Πάτι Μιλς έκλεψε την μπάλα χαρίζοντας επί της ουσίας τη νίκη στους Αυστραλούς. Ο Κρικ με μία βολή διαμόρφωσε το τελικό 100-98 για τους παίκτες του Λεμάνις.

Ο Μιλς εκτός από το κλέψιμο στο τέλος σκόραρε 30 πόντους, ενώ 23 πρόσθεσε ο Τζο Ινγκλς με τον Μπέινς να προσθέτει 21 με 5/6 τρίποντα.

Για τους ηττημένους οι 30 πόντοι του Εβάν Φουρνιέ δεν ήταν αρκετοί, ενώ σπουδαίος ήταν και ο Νάντο Ντε Κολό με 26.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε εικόνες και videos από την αναμέτρηση παρακάτω:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ