27.2 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

«Λύγισε» από τις απουσίες!

Η Ζαλγκίρις υποδέχτηκε την Μακάμπι στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής της Euroleague με τους Λιθουανούς να παίρνουν μία σπουδαία νίκη (73-68) κόντρα στην "ομάδα του λάου", η οποία αγωνίστηκε χωρίς μισή ντουζίνα βασικούς παίχτες.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε λίγο πριν τον αγώνα τους Ουιλμπέκιν και Χάντερ να μην συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή μένοντας με 10 παίχτες εκ των οποίων οι δύο ήταν οι νεοφερμένοι και ανέτοιμοι Ρέινολντς και Τζάκσον. Ωστόσο, παρά τις απουσίες η Μακάμπι μπήκε πολύ δυνατά και με τον Κοέν να αποτελεί την έκπληξη και να τραβάει την ομάδα στις πλάτες του οι Ισραηλινοί πήραν ένα προβάδισμα που κράτησαν έως το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με εξαιρετική άμυνα και σωστές επιλογές. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι βελτίωσαν αρκετά την άμυνά τους και εκμεταλλευόμενοι την κούραση που έβγαζε η Μακάμπι κατάφεραν να μειώσουν με τον Μιλάκνις να παίρνει τα ηνία και τον Ντόρσεϊ να απαντά από την μεριά των φιλοξενούμενων. Οι δύο ομάδες πήγαν στο ημίχρονο με σκορ 29-34 και τους γηπεδούχους να δείχνουν πως όσο περνά η ώρα θα έχουν και πλεονέκτημα. 

Στο δεύτερο μέρος παίχτηκε ομολογουμένως καλύτερο μπάσκετ. Λεντέι και Λεκαβίτσιους βγήκαν από την... φαρέτρα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι ξέμεναν από δυνάμεις, επιλογές και ενέργεια. Οι Λιθουανοί άνοιξαν το γήπεδο, έκλεψαν μπάλες και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο φινάλε της 3ης περιόδου σε 53-53 βάζοντας δύσκολα στην ελλιπή Μακάμπι, που είχε να διαχειριστεί πολλά προβλήματα στα τελευταία 10 λεπτά. Το 4ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την Ζαλγκίρις να μπαίνει με το πόδι κολλημένο στο... γκάζι και να κάνει ένα εντυπωσιακό 8-0, ξεφεύγοντας στο σκορ για πρώτη φορά στον αγώνα. Ο Λεκαβίτσιους σκόραρε συνεχώς με τον Ντόρσει να μην μπορεί να τον ακολουθήσει. Ωστόσο ο Κοέν ήταν και πάλι εκεί και με δικούς του συνεχόμενους πόντους βοήθησε την Μακάμπι να επιστρέψει και να μειώσει στον πόντο. Στο φινάλε η Μακάμπι έχανε τον έναν μετά τον άλλον τους παίχτες της που συμπλήρωναν 5 φάουλ και δεν κατάφερε να αντέξει στην πίεση της Ζαλγκίρις.

Ο MVP: Ο Λεκαβίτσιους έκανε ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας του σκοράροντας 23 πόντους με 4 τρίποντα, ενώ παράλληλα είχε 2 ασίστ και 2 κλεψίματα.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μακάμπι αγωνίστηκε με μόλις 9 παίκτες εκ των οποίων οι δύο ανέτοιμοι Ρέινολντς και Τζάκσον, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην διαχείριση του αγώνα στον Έλληνα κόουτς.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ