20.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Λύγισε από Σερβία και… λειψανδρία

Η Εθνική Ανδρών ξεκίνησε με... ενδεκάδα στο πιο κρίσιμο τεστ του τουρνουά «Ακρόπολις», είδε και τον Γιάννη Αθηναίου να τραυματίζεται πολύ σοβαρά στο γόνατο λίγο πριν από το ημίχρονο και, παρότι έστειλε με ηρωικό τρόπο το ματς στην παράταση, χάρη σε τρίποντο του Θανάση Αντετοκούνμπο, δεν άντεξε απέναντι στην «υπεροπλία» των Σέρβων σε όλες τις γραμμές, με τους «Πλάβι» να επικρατούν με 85-80, αλλά την τελευταία εικόνα να είναι ελπιδοφόρα εν όψει Κίνας.

Ο Γιάννης και ο Καλάθης έδωσαν τον «τόνο», βρίσκοντας και λύσεις από μακριά, με την άμυνά μας να υψώνει «τοίχο» στους Σέρβους και να μας κρατά μπροστά (19-17). Ανασταλτικά ήμασταν εξαιρετικοί και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με εξαίρεση μερικά χαμένα ριμπάουντ ή απώλειες σε ατομικές ενέργειες των Μπογκντάνοβιτς-Γκούντουριτς, με τους Μπουρούση-Θανάση να το παίρνουν πάνω τους και να φέρνουν το +7 στο ημίχρονο (38-31).

Μετά το «σοκ» του τραυματισμού του Αθηναίου, ο Μπουρούσης ανέλαβε να «ζεστάνει» το «παγωμένο» ΟΑΚΑ με τρίποντό του και ο Γιάννης ακολούθησε με την ενέργεια του, για να βρεθεί λύση πάλι από τον Θανάση, μόλις ο Μπιέλιτσα και ο Σιμόνοβιτς μπήκαν στην εξίσωση, εντυπωσιάζοντας με την εκ νέου χρήση της… απλής μεθόδου των τριών (57-52). Ήταν, τώρα, όμως η σειρά των παικτών του Τζόρτζεβιτς να «μασήσουν σίδερα» στην άμυνα, με «ναρκοπέδιο» μπροστά στη ρακέτα και, από τη στιγμή που αρχίσαμε να χάνουμε τα σουτ, ήρθε η ανατροπή με τον Μιλουτίνοφ να σκοράριει για το 63-64 στα 2:42 για το τέλος. Εκεί, οι Σέρβοι ρόλαραν και οι Μπογκντάνοβιτς-Μπιέλιτσα φάνηκε να μας αποτελειώνουν με τα μακρινά τους σουτ. Ο Γιάννης προσπάθησε να το πάρει πάνω του και μείωσε με βολές σε 69-72 στα 24", με τον Μίτσιτς να χάνει τις βολές και τον Θανάση να ισοφαρίζει στα 12.5", στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Η Σερβία πήρε τον πρώτο λόγο και στο έξτρα πεντάλεπτο, με τα μακρινά σουτ των Μπογκντάνοβιτς και Μπιέλιτσα, με τον Καλάθη να παλεύει να βρει λύσεις, αλλά να μην αρκεί μόνος του, με το μοιραίο λάθος να έρχεται από τον Γιάννη, που έκανε φάουλ στο σουτ τριών πόντων του Γκούντουριτς, που τις έβαλε και έκανε το 80-85 στα 23".

Δεκάλεπτα: 19-17, 38-31, 57-52, 72-72, 80-85 (παρ.)

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ