25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

«Λόκο»… έτοιμη για κούπα, έπος η Νταρουσάφακα! (vids)

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν συνεχίζει την εκπληκτική της πορεία στο Eurocup, επικρατώντας άνετα της Ρέτζιο Εμίλια και κάνοντας το πρώτο «βήμα» για τους τελικούς, ενώ με το τρίποντο του Στάντον Κιντ στα 0.4" πριν από τη λήξη, η Νταρουσάφακα ολοκλήρωσε την ανατροπή της χρονιάς κόντρα στην Μπάγερν.

Το «τρένο» της Λοκομοτίβ Κουμπάν μοιάζει ασταμάτητο, αφού μετά την άνετη πρόκριση κόντρα στην Γκραν Κανάρια με 2-0, οι παίκτες του Σάσα Ομπράντοβιτς έδειξαν πως μπορούν να κάνουν το ίδιο και με τη Ρέτζιο Εμίλια, φτάνοντας με πειστική εμφάνιση στο 82-65, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι πήραν σαφές προβάδισμα από το ημίχρονο κιόλας (43-28), κυριαρχώντας απόλυτα στο παρκέ και επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά από την αρχή το γεγονός, ότι είναι από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Μπράιν Κβέιλ ήταν εξαιρετικός για τη «Λόκο» με 16 πόντους, 7/12 δίποντα και τέσσερα ριμπάουντ, ενώ ο πρώην «ερυθρόλευκος» Μάρντι Κόλινς έκανε μία μεστή εμφάνιση, με 10 πόντους, πέντε ριμπάουντ, έξι ασίστ, ένα κλέψιμο και μόλις ένα λάθος σε κάτι παραπάνω από 27.5 λεπτά. Στην αντίπερα όχθη, ο Κρις Ράιτ είχε 14 πόντους με 6/10 και τέσσερις ασίστ, με τον Τζέιλεν Ρέινολντς να φτάνει κοντά σε double double με 13 πόντους και εννέα ριμπάουντ.

Μία απίστευτη νίκη με ανατροπή πήρε η Νταρουσάφακα, η οποία προηγήθηκε... μία φορά στα 0.4" προ της εκπνοής του ματς με την Μπάγερν Μονάχου με 76-74 και στάθηκε αρκετή, για να κάνει το 1-0 στη μεταξύ τους σειρά. Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ βρέθηκαν στη «δαντική κόλαση» του -19 στην έναρξη της τρίτης περιόδου (30-49), αλλά πολύ γρήγορα μάζεψαν τη διαφορά και αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους, με το τρίποντο του Στάντον Κιντ να ολοκληρώνει έναν τρομερό θρίαμβο της τουρκικής ομάδας, για να ξεσπάσουν άπαντες σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Το σουτ αυτό ήταν το μόλις δεύτερο εύστοχο του Αμερικανού στον αγώνα, με τον Σκότι Ουίλμπεκιν να έχει... τραβήξει κουπί στα δύσκολα με 24 πόντους και επτά ασίστ. Για τους «Βαυαρούς», που πρέπει πια να ξαναστείλουν τη σειρά στην Πόλη, έχοντας χάσει μία μεγάλη ευκαιρία, ο Τζάρεντ Κάνινγκχαμ είχε 20 πόντους με πέντε ασίστ.

Τα ημιτελικά του Eurocup (οι σειρές κερδίζονται στις δύο νίκες):

Λοκομοτίβ Κουμπάν-Ρέτζιο Εμίλια 82-65 (1-0)
Νταρουσάφακα-Μπάγερν Μονάχου 76-74 (1-0)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ