23.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Λόιντ στο Basketa.gr: «Για να κερδίσεις τον Παναθηναϊκό, πρέπει να δώσεις βάση στη λεπτομέρεια»

O Tζόρνταν Λόιντ ήταν η μοναδική αχτίδα φωτός στο τούνελ που λέγεται Βαλένθια, στην τελευταία ήττα της ομάδας του από τον Παναθηναϊκό, με 91-80 στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, για την 7η στροφή της Euroleague.

Πετυχαίνοντας 27 πόντους (με 5/7 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 8/9 βολές), κατεβάζοντας 5 ριμπάουντ, μοιράζοντας 8 ασίστ, κλέβοντας την μπάλα δίς, σε σχεδόν 32' λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ, ήταν αδιαμφσβήτητα μια ομάδα μόνος του, αλλά αυτό δεν ήταν ικανό να αποτρέψει την 6η φετινή νίκη των "νυχτερίδων" στην διοργάνωση.

O 26χρονος γκαρντ της ισπανικής ομάδας, το καλοκαίρι του 2018 υπέγραψε συμβόλαιο με την τουρκική Νταρουσάφακα, αλλά στη συνέχεια έκανε χρήση της ρήτρας αποδέσμευσης σχετικά με το ΝΒΑ, αφού μετέβη στην Αμερική για να πάρεις μέρος στο Summer League, όπου και ενθουσίασε με τις εμφανίσεις του και κατάφερε να εξασφαλίσει ένα συμβόλαιο two-way με τους Τορόντο Ράπτορς. Ο Λόιντ στέφθηκε πρωταθλητής στο ΝΒΑ με τους Καναδούς, αγωνιζόμενος για αυτούς σε 12 αναμετρήσεις, με 2.4 πόντους, 0.8 ριμπάουντ και 0.5 ασίστ μέσο όρο.

 

Ο νεαρός άσος της Βαλένθια, μίλησε στο Basketa.gr μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

-Πρώτα από όλα είσαι καλά, στο φινάλε έδειχνες να πονάς αρκετά;

«Ναι είμαι μια χαρά, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, ήταν απλά μια κράμπα».

-Εξαιρετική προσωπική εμφάνιση με 27 πόντους αλλά για ακόμη μία φορά δεν ήταν αρκετή για την ομάδα σου. Τι πάει στραβά;

«Οι λεπτομέρειες. Για να κερδίσεις ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, πρέπει να δώσεις βάση στη λεπτομέρεια και υπάρχουν στιγμές μέσα στο παιχνίδι που το καταφέρνουμε και άλλες πάλι όχι, οπότε αν θέλουμε να ξεκινήσουμε να παίρνουμε νίκες πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί σε κάποια μικροπράγματα».

-Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκατε πολύ δυνατά και εξαλείψατε μια διαφορά 10 πόντων που είχε χτίσει ο Παναθηναϊκός, αλλά μετά χάσατε πάλι τον ελέγχο. Γιατί συνέβη αυτο;

«Είναι ομαδικό παιχνίδι. Στο ημίχρονο μιλήσαμε όλοι μαζί στα αποδυτήρια και είπαμε ότι δεν παίζουμε τόσο δυνατά όσα θα έπρεπε στο πρώτο μέρος, οι 10 πόντοι δεν είναι πολλοί, θέλαμε να τρέξουμε ένα σερί και το κάναμε. Μετά δεν ξέρω τι έφταιξε. Θα δούμε το βίντεο του παιχνιδιού και θα βγάλουμε άκρη τότε».

-Τι βλέπεις για την επόμενη εβδομάδα;

«Έχουμε πρώτα ένα παιχνίδι για το πρωτάθλημα την Κυριακή (σσ με τη Μούρθια) και μετά βλέπουμε. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σκεφτώ καν με ποιον παίζουμε την άλλη εβδομάδα».

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ