28 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Λόγια σταράτα από παίκτες και προπονητή

Και όμως χθες το βράδυ στο Σινάν Ερντέμ, κατά κάποιο τρόπο υπήρξαν δύο νικητές.
Η πανάξια νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε που έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει για την κούπα από τη μία και από την άλλη οι παίκτες και ο προπονητής του Ολυμπιακού που έδωσαν ρεσιτάλ με τις δηλώσεις τους.
Λένε – διαχρονικά – ότι η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή και δικαίως η Φενέρ πανηγυρίζει αφού επικράτησε άνετα στο φινάλε κόντρα σε μία από τις πιο σκληροτράχηλες ομάδες που έχει βγει ποτέ στην ιστορία της διοργάνωσεις.
Σαφώς και η διοίκησή της πλήρωσε ένα σκασμό λεφτά για να χτίσει μια καλή ομάδα, πλιν όμως έκανε τη μεγάλη κίνηση να τα εμπιστευτεί στον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης που γνωρίζει πώς να προετοιμάζει μια ομάδα και την κατάλληλη στιγμή (πλέι-οφ και φάιναλ φορ) να την κάνει πυραυλοκίνητη.
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση για τον πολυνίκη προπονητή ¨που πήρε το 9ο ευρωπαϊκό του κύπελλο Πρωταθλητριών με 5η διαφορετική ομάδα και λογικά το άτομο δεν παίζεται.
Στην αντίπερα όχθη, τον Ολυμπιακό, οι παίκτες και ο προπονητής Γιάννης Σφαιρόπουλος έδωσαν ρεσιτάλ με τις δηλώσεις τους περί ανωτερότητας της Φενέρ και έδωσαν τα εύσημα κα από κοντά στον Κώστα Σλούκα.
Θα θέλαμε να δούμε στο ίδιο μήκος κύματος και τους προέδρους γιατί δεν χρειαζόταν αυτό το περί επιτεύγματος της Φενέρ («Δεν το θεωρούμε και κανένα σπουδαίο επίτευγμα»).
Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος είχε ξεσπάσει και στο αεροπλάνο της επιστροφής από το φάιναλ φορ της Μαδρίτης το 2015 για την – και τότε γηπεδούχο – Ρεάλ λόγω του υπέρμετρα σκληρού παιχνιδιού της.
Πλέον ο στόχος του Ολυμπιακού είναι να βρεθεί και του χρόνου σε αυτή τη μεγάλη γιορτή που μάλιστα γίνεται και στη δεύτερη πατρίδα του το Βελιγράδι.
Η διάρκεια είναι αυτή που καθιερώνει μια ομάδα μαζί με τους τίτλους και ο Ολυμπιακός έχει μπει εδώ και καιρό στην ελίτ.

Photo Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ