23.7 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Λυκογιάννης: “Σε αχαρτογράφητα νερά” (vids)

O ΠΑΟΚ είναι έτοιμος για τον τελευταίο του αγώνα στους ομίλους του Basketball Champions League. Υποδέχεται αύριο (29/12) την Ιγκοκέα, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την συμμετοχή του στα Play-Ins της διοργάνωσης. Τα προβλήματα δεν λείπουν, καθώς οι παίκτες επιστρέφουν σταδιακά στις προπονήσεις μετά το δυνατό χτύπημα του Covid19 στην ομάδα. Ο προπονητής της Ομάδας, Άρης Λυκογιάννης, αναφέρθηκε και σε αυτό το κομμάτι κάνοντας λόγο για "αχαρτογράφητα νερά", μιλώντας όχι για τον αντίπαλο, αλλά για τη δική του ομάδα,από την οποία θα απουσιάσει σίγουρα ο Γκρίφιν.

"Παίζουμε ένα παιχνίδι το οποίο είναι πολύ σημαντικό, γιατί θα καθορίσει το πλεονέκτημα έδρας στη διαδικασία των Play-Ins", τόνισε ο Λυκογιάννης και πρόσθεσε: "Είναι ένα παιχνίδι που θέλαμε να το παίξουμε υπό διαφορετικές συνθήκες, θα πάμε με τις γνωστές απώλειες. Δεν έχουμε αντικαταστήσει ακόμη τον Κάρτερ, δεν έχουμε βρει κάποιον παίκτη, σίγουρα θα απουσιάσει ο Γκρίφιν, αλλά αυτό που μας κρατά σε... αχαρτογράφητα νερά είναι η εικόνα που θα δείξει η ομάδα, καθώς έχουμε κάνει μόλις 3 προπονήσεις όλοι μαζί".

Ο κόουτς του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε σε αυτά που θα κρίνουν τον αυριανό αγώνα: "Ο ρυθμός είναι σημαντικός για το παιχνίδι, ο έλεγχος στα ριμπάουντ, γιατί η Ιγκοκέα είναι η καλύτερη ομάδα στον όμιλό μας όσον αφορά το επιθετικό ριμπάουντ. Πάνε πολύ δυνατά στο επιθετικό ριμπάουντ, είναι ένας τομέας που μας στοίχισε τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι, χάσαμε πολύ κρίσιμα αμυντικά ριμπάουντ στο τελευταίο τετράλεπτο, εκεί που γύρισε το ματς και ηττηθήκαμε. Ξαναλέω, είναι ένα παιχνίδι στο οποίο δεν έχουμε τη σιγουριά, όσο σιγουριά μπορεί να έχει κάποιος, του πως θα εμφανιστεί η ομάδα. Περιμένουμε και εμείς να δούμε πως θα αντιδράσουν τα παιδιά αύριο".

Η συμμετοχή του ΠΑΟΚ στα Play-Ins, επιτεύχθηκε με πολλά προβλήματα και ο κόουτς Λυκογιάννης φαίνεται ότι συμφωνεί πως αποτελεί μία πρώτη ικανοποίηση για την πορεία της ομάδας ως τώρα και λέει χαρακτηριστικά: "Θεωρώ πως αν δεν είχαμε προβλήματα τραυματισμών, ενδεχομένως να ήμασταν ήδη στους «16». Τουλάχιστον, με την εικόνα που έχω, έτσι όπως πήγε ο όμιλός μας και κυρίως επειδή ήταν περίπου ισοδύναμες όλες οι ομάδες, υπήρχαν μικρές διαφορές. Σίγουρα η Γαλατάσαραϊ είχε μεγαλύτερη ποιότητα. Όλα τα παιχνίδια ήταν κλειστά, όλες οι ομάδες ήταν κοντά, όλες διεκδίκησαν τις θέσεις πρόκρισης και μέχρι το τελευταίο ματς διεκδικείται η 2η και η 3η θέση. Είναι μια επιτυχία, θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα, θα μπορούσε να είναι και λίγο καλύτερες οι συνθήκες διεξαγωγής αυτού του παιχνιδιού, αλλά πορεύεσαι με ό,τι βρίσκεις μπροστά σου κάθε φορά".

Δείτε όσα είχε να πει και ο Βασίλης Τολιόπουλος:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ