32.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Λυκογιάννης: “Να κερδίσουμε τον σεβασμό”

Ο Χολαργός θα παίξει φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Basket League, όμως στα φιλικα ως τώρα δείχνει σα να παίζει χρόνια. Εμφανίζει μια αξιόλογη και ανταγωνιστική ομάδα, ο δημιουργός της οποίας, Άρης Λυκογιάννης, προσπαθεί να εξηγήσει τι θα δούμε από αυτήν τούτη τη χρονιά.

Μιλώντας στην media day, ο προπονητής του Χολαργού χρησιμοποίησε τρεις φορές τη λέξη "σεβασμός" κάνοντας σαφές τι περιμένει από τους παίκτες του να κερδίσουν πρώτα και πάνω απ' όλα φέτος. Ξεκίνησε ωστόσο τις δηλώσεις του επισημαίνοντας τη βασική δυσκολία, που αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες οι οποίες παίζουν για πρώτη φορά στην επαγγελματική κατηγορία:

"Το πιο δύσκολο σημείο της μετάβασης από την Α2 στην Α1 έχει να κάνει με το οργανωτικό κομμάτι. Πώς θα περάσεις από το ερασιτεχνικό επίπεδο όλων των κατηγοριών ως την Α2 στο επαγγελματικό επίπεδο της Α1. Τα οργανωτικά ζητήματα, που έχουν να κάνουν με το γήπεδο, την ασφάλεια, τις κάμερες, όλα αυτά είναι τα πράγματα που κυρίως δυσκολεύουν τις ομάδες που έρχονται από την Α2. Νομίζω ότι έχουμε κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια. Έχουμε βέβαια δρόμο να διανύσουμε, αλλά θα είμαστε έτοιμοι όταν θα αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις", είπε και στη συνέχεια μίλησε:

Για τη φιλοσοφία με την οποία φτιάχτηκε το ρόστερ: "Το ρόστερ είναι ένα κράμα νεαρών παιδιών, Ελλήνων και Αμερικανών που παίζουν για πρώτη φορά σε ένα τόσο δυνατό πρωτάθλημα, αλλά και πιο έμπειρων ξένων, όπως ο Αγκμπελέζε, ο Φιτζπάτρικ και ο Οκερεαφόρ, που ξέρουν και την ελληνική πραγματικότητα. Νομίζω ότι το ρόστερ μας θα είναι αρκετά δυνατό. Έχουμε ως βασικό στόχο να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κερδίσουμε τον σεβασμό. Αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος για μια νεοφώτιστη ομάδα στην Α1, όπως ο Χολαργός".

Για τα δείγματα γραφής από τα φιλικά: "Έχουμε δει αρκετά πράγματα. Τα φιλικά προετοιμασίας δεν αποτελούν βασικό κριτήριο, απλώς σου δίνουν μια εικόνα για το τι μπορείς να κάνεις. Είμαι ευχαριστημένος από το πώς έχουμε πάει μέχρι στιγμής, αν λάβουμε υπόψη ότι αντιμετωπίζουμε αρκετά μικροπροβλήματα τραυματισμών. Νομίζω όμως ότι είμαστε στο σωστό δρόμο".

Για το αν μπορεί ο Χολαργός να γίνει στα χέρια του ο νέος Κολοσσός: "Όπως είπα, ο βασικός στόχος είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κερδίσουμε το σεβασμό. Από εκεί και πέρα η εικόνα της ομάδας φαίνεται στο παρκέ. Δεν έχει να κάνει ούτε με την ιστορία ούτε με παραδόσεις ούτε με φανέλες ούτε με ονόματα. Σίγουρα παίζουν κι αυτά το ρόλο τους, αλλά το βασικό είναι μια ομάδα να είναι καλή μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Τότε μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα. Ο χρόνος και τα παιχνίδια θα δείξουν αν είμαστε ικανοί να πετύχουμε περισσότερα πράγματα".

Για το αν ανεβαίνει ο πήχης των προσδοκιών εξαιτίας των καλών αποτελεσμάτων στα φιλικά: "Το να κερδίσεις το σεβασμό είναι το πιο μεγάλο κίνητρο που μπορεί να έχει μια ομάδα. Από εκεί και πέρα θα φανεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο μέχρι πού είμαστε ικανοί να φτάσουμε. Στόχος υπάρχει, φιλοδοξία υπάρχει, αλλά η ικανότητα θα φανεί μέσα στις γραμμές του γηπέδου. Νομίζω, όμως, ότι είμαστε στο σωστό δρόμο".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ