21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Λυκογιάννης: Καθαρά επιθετικό το πρόβλημα

Ο Άρης Λυκογιάννης εστίασε την ήττα του Κολοσσού Ρόδου στο πρόβλημα που είχε η ομάδα του επιθετικά απέναντι στον ΠΑΟΚ, ενώ αναφέρθηκε και στην παρουσία του Γιώργου Τσαλμπούρη στην ομάδα.

"Το πρόβλημά μας σήμερα ήταν καθαρά επιθετικό. Για να νικήσεις πρέπει να βάλεις και κανένα καλάθι. Ήμασταν άστοχοι, κάτι που αντιμετωπίζουμε το τελευταίο διάστημα. Δεν σκοράρουμε.

Είχαμε δύο πρόσωπα και είναι αδικαιολόγητη η μεταμόρφωση στο δεύτερο ημίχρονο. Δεχτήκαμε 29 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και 24 στο τρίτο δεκάλεπτο. Η διαφορά στα ριμπάουντ είναι 45-27 και αυτό δείχνει θέληση, δείχνει διάθεση να παλέψεις. Είχαμε πολύ κακή εικόνα επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο. Έτσι χάσαμε εύκολα. Συνεχίσουμε και πρέπει γρήγορα να βελτιώσουμε πράγματα και να βρούμε την αυτοπεποίθηση μας. Γνωρίζαμε ότι έχουμε δύσκολο πρόγραμμα στον πρώτο γύρο. Έχουμε αρκετούς παίκτες να σουτάρουν αλλά δεν το κάνουν. Πρέπει να λύσουμε σύντομα αυτά τα θέματα. Οι 70 πόντοι που δεχθήκαμε δεν είναι μεγάλος αριθμός, αλλά δεν μπορείς να έχεις βλέψεις όταν μοναδικό σημείο αναφοράς στην επίθεσή σου είναι ο Γκρίφιν. Οταν οι παίκτες παίρνουν σουτ πρέπει να τα βάλουν. Όταν τα χάνουν πόσα ακόμη να πάρουν; Οπότε ο Γκριφιν πήρε την μπάλα περισσότερο αφού ήταν πιο ζεστός."

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι ο Κολοσσός Ρόδου έχει δημιουργήσει... παράδοση στο να βρίσκει αποτελεσματικούς ξένους, ο Λυκογιάννης απάντησε: "Δεν υπάρχει μυστικό. Το θέμα είναι η λειτουργία της ομάδας και όχι η προσωπικάκαλή εικόνα ενός παίκτη. Το θέμα είνα πως καλοί παίκτες ξεχώρισαν γιατί και η ομάδα είχε αντίστοιχα καλή πορεία. Κι αυτό πρέπει να συνδυάσουμε και φέτος".

Σε ότι αφορά τον Τσαλμπούρη, ο οποίος έφτασε στον Κολοσσό Ρόδου στα 21 του, ως δανεικός από την ΑΕΚ, τόνισε: "Είναι ανέτοιμος να διαχειριστεί ψυχολογικά το χρόνο στο παρκέ ακόμη. Έχει τεράστια προσόντα και ταλέντο, αλλά στο υψηλό επίπεδο της Α1 όλοι οι νέοι παίκτες θα πρέπει να καταλάβυν πως τον χρόνο πρέπει να τον κερδίζουν, να τον πιάσουν από τα μαλλιά. Δεν τον δικαιούται κανείς! Σίγουρα όμως έχει καλά στοιχεία και ταλέντο".

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ