19.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Λυκογιάννης: “Είχα πει στον Μπλατ, πως θα τον δυσκολέψω”

O Χολαργός ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στην παράταση, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις, αφού... ταλαιπώρησε τους "ερυθρόλευκους" πολύ μέχρι να φύγουν νικητές από το "Αντώνης Τρίτσης". Ο Άρης Λυκογιάννης είχε θερμή χειραψία με τον Ντέιβιντ Μπλατ, τον προπονητή του Ολυμπιακού, μετά το τέλος του αγώνα και έναν μικρό διάλογο.

"Του είχα πει μετά τον αγώνα του πρώτου γύρου (σ.σ. είχε λήξει 88-78 και ήταν η πρεμιέρα του πρωταθλήματος) πως θα του το κάνω πιο δύσκολο στον δεύτερο", αποκάλυψε χαμογελώντας ο Λυκογιάννης. "Και ο κόουτς το θυμόταν και μου το είπε. Είναι μια μεγάλη προσωπικότητα και του αξίζουν συγχαρητήρια".

Ο Λυκογιάννης τόνισε, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, πως για τα δύο καλάθια που δέχθηκε η ομάδα του από τον Στρέλνιεκς στο τέλος της κανονικής περιόδου έφταιγε η άμυνα: "Είχαμε πει να αλλάξουμε την άμυνά μας και το πληρώσαμε, καθώς τη μία φορά ο παίκτης που είχε βγει πάνω στον Στρέλνιεκς γύρισε πίσω λίγο πιο γρήγορα από ότι θα έπρεπε και στη δεύτερη δεν παίξαμε καθόλου αυτό που είπαμε. Είναι αυτές οι μικρές λεπτομέρειες που εκμεταλλεύονται οι μεγάλες ομάδες και φτάνεις στην πηγή, αλλά δεν πίνεις νερό. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, αλλά και στην δική μου ομάδα. Οι παίκτες μου είχαν υψηλό βαθμό συγκέντρωσης  και πίστης σε όλο το παιχνίδι και κρατήσαμε τον Ολυμπιακό ουσιαστικά στους 61 πόντους (στην κανονική περίοδο), ενώ σημειώνει κοντά στους 87! Μείναμε πιστοί στο αμυντικό μας πλάνο. Θέλουμε να χτίσουμε πάνω σε τέτοιες εμφανίσεις και να κερδίσουμε τον σεβασμό της μπασκετικής κοινότητας".

Ο Χολαργός έχει επτά νίκες από τον πρώτο γύρο, δεν βρίσκεται στη ζώνη των ομάδων που κινδυνεύουν με υποβιβασμό, αλλά εφησυχασμός δεν υπάρχει: "Σίγουρα όχι! Σε καμία περίπτωση. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει στον δεύτερο γύρο. Πρέπει η ομάδα να μείνει πιστή στις αρχές της, να παίξει ο ένας για τον άλλον,να χτίσουμε και για την επόμενη χρονιά. Όλοι θα πρέπει να παίζουν για το σύνολο και την ομάδα και όχι για τα στατιστικά τους".

Δείτε και όσα δήλωσε ο προπονητής του Χολαργού στη συνέντευξη Τύπου:

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του, εύχομαι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα και τις υποχρεώσεις του στην Euroleague. Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, το γήπεδο ήταν γεμάτο, ο κόσμος το ευχαριστήθηκε και ο τρόπος που λειτουργούμε ως ομάδα έχει ως στόχο να κερδίσουμε καινούργιους φιλάθλους και να αποκτήσουμε ένα σταθερό κοινό. Μας αρέσει που το γήπεδο είναι γεμάτο στα τελευταία παιχνίδια και αυτό μας δίνει ώθηση στο γήπεδο. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια.

Σε επίπεδο τακτικής μείναμε προσηλωμένοι στο πλάνο μας. Όταν χάνεις δεν κερδίζεις κάτι. Αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να αναφέρουμε είναι πως κρατήσαμε τον Ολυμπιακό που σκοράρει 86 πόντους στους 61 στην κανονική διάρκεια. Οι παγίδες στον Μιλουτίνοφ και τον Πρίντεζη λειτούργησαν καλά ενώ ο Ολυμπιακός είχε 0/16 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση, αλλά μείναμε μέσα στο ματς και το σκορ εναλλάσσονταν.

Στο τέλος δυο ενέργειες του Στρέλνιεκς έδωσαν στον Ολυμπιακό την δυνατότητα να περάσει μπροστά και να οδηγηθεί το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί μείναμε απο δυνάμεις. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας... Ρισκάραμε σε κάποιες άμυνες στο τέλος. Κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις, όταν ο αντίπαλος έχει ποιότητα... Μένει μόνο η πικρή γεύση ότι φτάσαμε στην πηγή, αλλά δεν ήπιαμε νερό...».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ