19.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λούντμπεργκ: Θέλει να γίνει ο πρώτος Δανός στο NBA (pic+vid)

Κρυφός ή και φανερός πόθων όλων των αθλητών του μπάσκετ είναι να βρεθούν μια μέρα και να δοκιμάσουν την τύχη τους στο ΝΒΑ, το κατά γενική ομολογία καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.  Ο Ίφε Λούντμπεργκ δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά έχει και ένα έξτρα κίνητρο. Να γίνει ο πρώτος Δανός παίκτης στην ιστορία της λίγκας! 

Μετά την εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησε τόσο με τη Ζιελόνα Γκόρα σε πρώτη φάση, όσο και με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε δεύτερη, ο 26χρονος γκαρντ, που δε δεσμεύεται από κάποιο συμβόλαιο, θα ψάξει μια ευκαιρία να βρει ομάδα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού κατά τη διάρκεια της Free Agency. 

Ο Λούντμπεργκ, μιλώντας στο «Forbes» ανέφερε ότι προτιμά να αγωνίζεται ως ποιντ γκαρντ, αλλά δεν έχει στεγανά και νιώθει άνετα παίζοντας σε 3 θέσεις, με ή χωρίς την μπάλα, και στις δύο πλευρές του παρκέ. 

Όσο για το σουτ του είπε: «Ξέρω για το τι είμαι ικανός τώρα. Αλλά έπρεπε να προσαρμοστώ. Υπήρχαν χρονιές που σούταρα πολύ καλά από το τρίποντο και άλλες που δεν ήμουν καλός. Η γυναίκα μου, Καμίλα, η οποία παίζει επίσης μπάσκετ και είναι καλύτερη σουτέρ από εμένα, μου είπε ευθέως ότι πρέπει να το βελτιώσω αυτό στο παιχνίδι μου. Τώρα παίρνω χώρο πίσω από τη γραμμή και σουτάρω μετά από ντρίπλα και δεν έχω νιώσει ποτέ πιο σίγουρος για αυτό». 

Ακόμα ανέφερε ότι έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, ελπίζοντας να φτάσει στο pick του γύρω στα 30, παίζοντας μέχρι τότε κόντρα στους καλύτερους, δηλαδή στο NBA. 

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι υπήρξε και στο παρελθόν κάποιος Δανός που προσπάθησε να μπει στη λίγκα. Ο λόγος για τον Κρίστιαν Ντρέιερ, ο οποίος επελέγη στο νούμερο 51 του draft το 20ο4, αλλά τελικά έπαιξε σε μόλις 5 παιχνίδια με τους τότε Νιου Τζέρζεϊ Νετς στη Summer League. Μάλιστα, ο Ντέιρερ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση μόλις τέσσερα χρόνια αργόετρα, το 2008, αφού «κουβαλούσε» έναν τραυματισμό από το κολλεγιακά του χρόνια, που του έκανε δύσκολη τη ζωή. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ