16.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Λούντζης: “Το Λαύριο δεν είναι έκπληξη για μένα” (vid, pic)

Ο Μιχάλης Λούντζης έκανε μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση φέτος με τον Προμηθέα Πάτρας, δείχνοντας πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Έχει κερδίσει το χρόνο του στο παρκέ, έχει αφήσει πίσω του τους τραυματισμούς και πρωταγωνιστεί για τους Αχαιούς. Όπως έκανε και στο δεύτερο, αλλά και στο τρίτο παιχνίδι της σειράς των play offs απέναντι στο Περιστέρι, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στο 2-1 και στους ημιτελικούς της Basket League.

Ο διεθνής γκαρντ μίλησε στην ΕΡΤ λίγο μετά το τέλος της τρίτης αναμέτρησης με το Περιστέρι. "Αρχικά θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τους συμπαίκτες μου γιατί ήταν μια σειρά με δύσκολα παιχνίδια και αναγκαστήκαμε να παίξουμε με την πλάτη στον τοίχο μετά την ήττα στο πρώτο", τόνισε αρχικά, για να συνεχίσει αναφερόμενος ακριβώς στην ήττα του Προμηθέα εντός έδρας: "Το πρώτο παιχνίδι ήρθε μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό και ήμασταν λίγο χάλια και σωματικά και ψυχολογικά μετά από αυτό. Σίγουρα έπαιξε το ρόλο του ο τελικός και ας μην το παραδεχόμαστε. Είχαμε το μυαλό μας στον τελικό, υπήρχε και η κούραση και δεν είχαμε το χρόνο να προετοιμαστούμε, ψυχολογικά περισσότερο, για τα παιχνίδια με το Περιστέρι, το οποίο παρουσιάστηκε πιο έτοιμο για τη σειρά. Χαιρόμαστε που στη συνέχεια πήραμε τις δύο νίκες, γιατί θα ήταν κρίμα μετά από τόση προσπάθεια όλη τη χρονιά να αποκλειστούμε από τον πρώτο γύρο".

Σε ερώτηση για το αν υπήρχαν δεύτερες σκέψεις μετά το 0-1 απάντησε: "Ότι κινδυνεύαμε; Ναι... Σίγουρα μπαίνουν τέτοιες σκέψεις. Όχι όμως ότι γίνεται κάτι λάθος, γιατί παίζουμε όλη τη χρονιά με τον ίδιο τρόπο. Αλλάξαμε παίκτες, αλλά έχουμε δεθεί ως ομάδα, όσα παιδιά έχουν έρθει είναι καταπληκτικά και πήγαμε αποφασισμένοι στο Περιστέρι. Θέλαμε να τα δώσουμε όλα κι αν χάναμε, αν ήταν το τελευταίο παιχνίδι να πούμε πως έχουμε προσπαθήσει. Η νίκη άλλαξε την ψυχολογία μας και μπήκαμε στον τρίτο αγώνα πολύ συγκεντρωμένοι και θέσαμε τον τόνο από την αρχή".

Ο Λούντζης στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του ανάγκασε στο Περιστέρι σε 21 λάθη και πως η δική του είχε 19 ασίστ για 10 λάθη: "Είναι καλά νούμερα νομίζω για ένα τέτοιο παιχνίδι. Και νομίζω πως είναι γενικότερα καλή η εικόνα που αφήσαμε. Παλέψαμε σε κάθε φάση, πέφταμε σε κάθε διεκδικούμενη μπάλα, πανηγυρίζαμε από τον πάγκο για τους συμπαίκτες μας".

Στο δρόμο του Προμηθέα βρίσκεται τώρα το Λαύριο: "Δεν θα πω πως είναι έκπληξη η πορεία του Λαυρίου για μένα, γιατί ξέρω πολύ καλά τη δουλειά που γίνεται εκεί, από τα δύο χρόνια που ήμουν στην ομάδα. Προσωπικά με στήριξαν πολύ και με τους τραυματισμούς. Η δουλειά που γίνεται είναι εξαιρετική και δεν μου κάνει εντύπωση η πορεία τους. Ίσως να μην περίμενα πως θα πάνε τόσο καλά, αλλά γενικότερα περίμενα αυτό που βλέπουμε. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, δεν υπάρχουν προγνωστικά και όποιος παίξει καλύτερα θα προχωρήσει. Είναι μια δύσκολη και ενδιαφέρουσα σειρά που θα μπορούσε όντως να δώσει και εντυπωσιακές φάσεις, αφού είμαστε και οι δύο αθλητικές ομάδες και μας αρέσει το γρήγορο παιχνίδι".

Όσο για τους στόχους και τον ίδιο: "Δεν θα πω μεγάλες κουβέντες. Έχουμε μια δύσκολη σειρά, πρέπει να κάνουμε πολύ καλά παιχνίδια κι αν περάσουμε όλα τέλεια. Προσωπικά δεν σκέφτομαι καν τον τραυματισμό μου. Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια πια. Δεν το σκέφτομαι καθόλου. Δεν θέλω να στέκομαι εκεί. Θέλω να βοηθάω την ομάδα μου, κάνω ότι μπορώ για να κερδίζω το χρόνο μου στο παρκέ και να βοηθάω τους συμπαίκτες μου. Τώρα αν αυτό συνδυάζεται και με ένα καλό αποτέλεσμα, ακόμη καλύτερα".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ