21.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Λούντζης: “Τα σουτ των συμπαικτών μου ήταν πιο δύσκολα” (aud)

Ο Μιχάλης Λούντζης έδειξε χθες στον αγώνα του Προμηθέα Πάτρας με το Λαύριο πως γίνεται ένας παίκτης με συμμετοχή 7''43'' να αλλάξει ένα ολόκληρο παιχνίδι. Ο Έλληνας γκαρντ είχε αγωνιστεί ένα πεντάλεπτό από το 7' ως το 12' και ξαναμπήκε στο 37'22'' όταν το παιχνίδι βρισκόταν στο -8. Στο διάστημα αυτό σημείωσε οχτώ  πόντους, έδωσε την ασίστ για άλλους δύο και έβαλε και το νικητήριο σουτ για το τελικό 90-88. Ο Λούντζης μίλησε στον Sport Fm για τον χθεσινό αγώνα στο "Δ. Τόφαλος" για την 12η αγωνιστική της Basket League και όχι μόνο.

Για το ματς με το Λαύριο: «Ξέραμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, αφού το Λαύριο έχει πολύ καλή ομάδα. Ευτυχώς κερδίσαμε».

Για το γεγονός πως εκτός από το γεγονός πως είναι καλός αμυντικός, απέναντι στο Λαύριο έβγαλε και επιθετικά τρομερή αυτοπεποίθηση: «Τα προηγούμενα σουτ των συμπαικτών μου για να το γυρίσουμε ήταν πιο δύσκολα από το δικό μου στο τέλος πιστεύω, γιατί στο δικό μου το παιχνίδι ήταν στην ισοπαλία. Δουλεύω αρκετά και έχω αποκτήσει αυτοπεποίθηση».

Σχετικά με το ότι ο Προμηθέας ταλαιπωρήθηκε αρκετά από κορωνοϊό, αλλά πλέον παίζει ωραίο μπάσκετ: «Όντως ταλαιπωρηθήκαμε από τον κορωνοϊό κι επίσης έχουμε αρκετούς νέους παίκτες. Έχουμε κάνει πολύ λίγη προπόνηση, θεωρώ ότι είμαστε λίγο ανέτοιμοι. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα για να κερδίζουμε χρόνο και παιχνίδι με παιχνίδι να βελτιωνόμαστε, ώστε να είμαστε έτοιμοι στο φινάλε του πρωταθλήματος».

Για τα πολύ καλά παιχνίδια που έκανε κόντρα στην ΑΕΚ και στο Λαύριο, απέναντι στους πρώην προπονητές του, Χρήστο Σερέλη και Ηλία Παπαθεοδωρου: «Χαίρομαι σίγουρα για τις καλές εμφανίσεις μου, αλλά είναι και ανάμεικτα τα συναισθήματα απέναντι στους προπονητές που με έχουν βοηθήσει».

Για τον σοβαρό τραυματισμό στο χιαστό που είχε περάσει: «Στην αρχή λες γιατί σε μένα, αλλά πρέπει όσο πιο γρήγορα μπορείς να συνειδητοποιήσεις ότι αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό και βήμα-βήμα θα επιστρέψεις. Μέρα με τη μέρα πρέπει να κάνεις έστω κάτι μιρκό για να επιστρέψεις».


Για το αν η επιλογή να ενταχθεί στον Παναθηναϊκό σε πολύ μικρή ηλικία τον βοήθησε: «Όταν πηγαίνεις σε τόσο μεγάλους συλλόγους σε τόσο μικρή ηλικία κερδίζεις συνεχώς πράγματα. Βλέπεις καθημερινά μεγάλους παίκτες, κάνεις προπόνηση μαζί τους, τους παρατηρείς και εκτός προπόνησης. Ήταν πολύ θετικό, με έχει βοηθήσει».

Για το αν προτιμά να αγωνίζεται στο «1» ή στο «2»: «Προσωπικά προτιμώ να παίζω ως άσος».

Για το γεγονός πως οι παίκτες της γενιάς του (σ.σ. Παπαγιάννης, Μουράτος, Χαραλαμπόπουλος, Φλιώνης) παίζουν πολύ καλά τη φετινή σεζόν: «Είναι πολύ ωραίο. Χαίρομαι για το γεγονός ότι παίρνουμε αρκετό χρόνο συμμετοχής και βγάζουμε στο παρκέ αυτό που μπορούμε».

Για το ότι αποτελεί μέλος της Εθνικής ομάδας: «Είναι σίγουρα τιμή. Χαίρομαι που βοήθησα κι εγώ να προκριθούμε στο Ευρωμπάσκετ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ