15.2 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Λούντζης: «Η Εθνική Ομάδα δεν είναι σκαλοπάτι»

Όταν κινείσαι αρκετά χρόνια μέσα σε ένα χώρο, αρχίζεις και βλέπεις περισσότερο τα στραβά, παρά τα... ίσια. Φτάνεις να σκεφτείς ουκ ολίγες φορές πως ίσως θα ήταν καλύτερα να τα έβλεπες απ’ έξω τα πράγματα, λίγο πιο ρομαντικά, να κρατήσεις «αλώβητα» κάποια ινδάλματα. Ξέρετε συνήθως τι «ισιώνει» τα πράγματα; Ο τρόπος που βλέπουν τα πράγματα κάποιοι «μικροί». Αυτοί που ανυπομονούν να βρεθούν τα καλοκαίρια στο γήπεδο, αυτοί για τους οποίους η φανέλα της Εθνικής Ομάδας έχει ακόμη ιδιαίτερο βάρος. Η Εθνική Νέων Ανδρών που μαζεύτηκε και φέτος και πορεύεται η ίδια πάνω κάτω εδώ και μισή ντουζίνα χρόνια, έχει αυτό το στοιχείο ιδιαίτερα έντονο. Και φαίνεται μέσα και από τα λόγια του Μιχάλη Λούντζη, που μίλησε στο basketa.gr.

-Πόσο πιο έμπειροι είστε επιστρέφοντας για ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μετά από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Βόλο το 2015;

«Έχουμε μεγαλώσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει αυτόματα κάτι. Μόνο πως είμαστε ακόμη δύο χρόνια μαζί, έχουμε γίνει ακόμη πιο καλή παρέα και οι περισσότεροι έχουμε παίξει πάνω από τρία Ευρωπαϊκά, οπότε ξέρουμε τι είναι και τι να περιμένουμε από μια τέτοια διοργάνωση. Ελπίζουμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο με αυτό που πετύχαμε στο Βόλο πριν από δύο χρόνια και στην Κρήτη».

-Υπάρχει κάποιος λόγος στο μυαλό σου που μπορεί να σας αποτρέψει από το όνειρο αυτό;

«Όχι... Δεν υπάρει κάποιος λόγος. Κανένας νομίζω... Εξαρτάται από εμάς. Γιατί όχι; Γιατί να  μην το ξανακάνουμε; Είναι στο χέρι μας. Θα δούμε τους αντιπάλους μας και θα προχωρήσουμε βήμα βήμα όπως πάντα».

-Ο τίτλος του φαβορί σχεδόν αυτόματα συνοδεύει τον διοργανωτή. Τον ασπάζεστε;

«Δεν ξέρω τι θα παρουσιάσουν οι άλλες ομάδες. Από την στιγμή που η διοργάνωση όμως φιλοξενείται στην Ελλάδα και  θα έχουμε τον κόσμο κοντά μας που μας βοηθά πάντα πολύ, και στην Κρήτη παλιότερα, και στο Βόλο, και στην Χαλκίδα, θα έχουμε σίγουρα ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Νιώθουμε τη στήριξή του και αυτό είναι σημαντικό».

-Ποιος είναι αυτός που βοηθάει περισσότερο τους άλλους μεταξύ σας;

«Δεν είναι κάποιος συγκεκριμένα. Όλα τα παιδιά και ειδικά τα πιο έμπειρα όπως ο Βασίλης (Χαραλαμπόπουλος) είναι εκεί για να βοηθήσουν όποιον το χρειαστεί. Ο καθένας ότι έχει να πει το λέει για να βοηθήσει τους υπόλοιπους να αποδώσουν καλύτερα. Ξέρουμε πως δεν θα είναι ο Παπαγιάννης όπως όλα δείχνουν και είναι μεγάλη απώλεια, αλλά δεν σκεφτόμαστε ποιος λείπει. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Πρέπει να συνεχίσουμε, να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται και να είμαστε έτοιμοι για το καλύτερο στην Κρήτη».

-Αδημονούσες να είσαι εδώ;

«Κάθε χρόνο όταν πλησιάζει το καλοκαίρι, περιμένουμε να βρεθούμε εδώ, να είμαστε εδώ. Με τα παιδιά είμαστε μια παρέα και στόχος μας είναι να παίξουμε καλά για τη ομάδα, για την χώρα μας. Εννοείται πως ανυπομονώ κι εγώ και όλοι όσοι είμαστε εδώ».

-Είναι ένας λόγος παραπάνω για σένα, να πάρεις κάποιες παραστάσεις, να σε δουν, καθώς το χειμώνα δεν είχες χρόνο συμμετοχής;

«Η Εθνική Ομάδα είναι κίνητρο για όλους. Αλλά δεν βλέπω την Εθνική Ομάδα ως σκαλοπάτι να βγω στην επιφάνεια. Δεν μπορείς να την αντιμετωπίζεις έτσι! Στο μυαλό μου είναι μόνο να κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου και την ομάδα για να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Μόνο έτσι πρέπει να σκέφτεσαι! Χαιρόμαστε που είμαστε εδώ όλοι και ερχόμαστε για την Εθνική Ομάδα. Ο μοναδικός κοινός στόχος είναι να την οδηγήσουμε όλοι μαζί ψηλά!»

-Η σταθερή παρουσία του Ηλία Παπαθεοδώρου στον πάγκο, είναι ένα συν για εσάς;

«Σαφώς! Κάθε επιτυχημένη ομάδα είναι έργο και του προπονητή. Αυτός και το τεχνικό επιτελείο κάνουν όλη τη δουλειά για να δείχνουμε ομάδα στο γήπδο. Οπότε είμαστε χαρούμενοι που είμαστε μαζί του. Συνεργαζόμαστε χρόνια όλα τα παιδιά, ξέρουμε τι ζητάει, ξέρει τι μπορούμε να του δώσουμε, οπότε είναι ένα μεγάλο συν για όλους».

-Το τατουάζ του Κόνιαρη πώς σου φάνηκε;

«(γέλια) Δεν νομίζω πως έχει τελειώσει ακόμη. Θέλει δουλειά... Να ολοκληρωθεί και θα σας πως όταν τελειώσει».

(Photos EOK)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ