14.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Λουκέτο» στη… μισή Γαλλία

Η πανδημία του κορονοϊού, που έχει θέσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τη Γαλλία, οδήγησε την FFBB στην απόφαση να θέσει πρόωρο τέλος στις διοργανώσεις της.

Σε οριστική διακοπή οδηγήθηκαν τα πρωταθλήματα που τελούν υπό την αιγίδα της Γαλλικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ανδρικά/γυναικεία, περιφερειακά, αναπτυξιακά και 3Χ3. Η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να διεξαχθεί το Κύπελλο Γαλλίας, όπως και κανένας άλλος αγώνας οποιουδήποτε άλλου πρωταθλήματός της, ωστόσο εκκρεμεί η απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι με τη γυναικεία λίγκα (LFB).

Η FFBB θα επανεξετάσει τα δεδομένα, έτσι όπως θα έχουν διαμορφωθεί μέχρι τις 10 Απριλίου, για να αποφασίσει εάν θα πάρει παράταση η αναστολή ή θα κατεβάσει κι εκεί ρολά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πάντως, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να ολοκληρωθεί το γυναικείο πρωτάθλημα. Εάν δεν καταστεί δυνατό, δεν θα υπάρξει νικητής ούτε ομάδες που θα υποβιβαστούν, με τη Βιλερμπάν, την Μπουρζ και τη Μοντπελιέ να έχουν κατά το σειρά το προβάδισμα για τη συμμετοχή τους στην Ευρωλίγκα της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η Μπουρζ και η Βιλερμπάν, που ήταν να παίξουν στον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών, θα αγωνιστούν στην έναρξη της σεζόν 2020-2021, αντί του Σούπερ Καπ.

Σε εκκρεμότητα παραμένει και τι θα γίνει στην πρώτη και τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της χώρας σε επίπεδο Ανδρών, που είναι επαγγελματικές και διοργανώνονται από την LNB, οπότε αυτή θα πρέπει να πάρει την απόφαση για το μέλλον τους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ