26.2 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Λοτζέσκι: «Πάντα θες να νικάς όταν παίζεις με την… πρώην»

Ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από το ΣΕΦ στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Και μαζί νικητής έφυγε και ο Ματ Λοτζέσκι. Μόνο που γι΄ αυτόν ο αγώνας ήταν ιδιαίτερος. Δεν είναι και λίγο να αντιμετωπίζεις μια ομάδα για την οποία αγωνιζόσουν τέσσερα χρόνια. Ακόμη και αν το γήπεδο είναι άδειο. Ακόμη κι αν ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν ήταν ένα φυσιολογικό παιχνίδι το χθεσινό απέναντι στον Ολυμπιακό. Ή μήπως λέει κάτι διαφορετικό…

«Ένιωσα καλά... Ίσως αν υπήρχε ο κόσμος να ήταν διαφορετικά… Πάντως όπως ήταν ένιωσα φυσιολογικά.» Και κάπου εκεί αρχίζουν και τα… τα διαφορετικά. «Ήταν λίγο περίεργα που πήγα σε άλλα αποδυτήρια», παραδέχθηκε ο Λοτζέσκι, ο οποίος δεν αρνήθηκε τελικά πως ε, όλο και κάποιο κίνητρο παραπάνω είχε τελικά παίζοντας απέναντι σε πρώην συμπαίκτες του και τον πρώην προπονητή του: «Το μυαλό μου έφυγε από τον Ολυμπιακό και εστίασε στον Παναθηναϊκός. Δεν κοιτούσα στον πάγκο, όχι… Δεν είναι αλήθεια. Ούτε στον προπονητή. Δεν έχω τίποτα να μοιράσω μαζί τους. Είναι ένα παιχνίδι και θέλω να νικήσω. Προσπάθησα να το χειριστώ ως ένα κανονικό παιχνίδι και να κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα στην οποία τώρα αγωνίζομαι. Δεν είναι ψέμα όμως, πως κάθε φορά που αντιμετωπίζεις την παλιά σου ομάδα, θέλεις να νικήσεις, να κάνεις ένα καλό παιχνίδι. Εγώ ήθελα απλά αυτό. Να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό. Αν θέλετε πιστέψτε το ή όχι, αλλά η αλήθεια είναι αυτή.»

Ο Λοτζέσκι δήλωσε χαρούμενος για τη νίκη με ένα ακόμη παιχνίδι στο οποίο ίσως να θέλει για μια ακόμη φορά να (απο)δείξει κάτι: Απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Μια ομάδα με την οποία συζητούσε, είχε έρθει κοντά, αλλά τελικά προτίμησε να μην τον υπογράψει: «Είναι το πρώτο παιχνίδι για την Ευρωλίγκα και σίγουρα θα υπάρχει ενθουσιασμός. Θα ήθελα να παίξω καλά απέναντί τους. Αλλά επέλεξαν τον παίκτη που τελικά ήθελαν. Δεν έχω δύναμη πάνω σε αυτό, δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Είμαι εδώ όμως, έχω την ομάδα μου και συνεχίζω.»

Η συνέχεια λέει Μπαρτσελόνα, σε μια χρονιά μεγάλη όπως και η περσινή με πολλούς αγώνες και υποχρεώσεις. Ο Βέλγος φόργουορντ περιμένει στο τέλος της «να βρεθούμε στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας», ενώ εστίασε και στις διαφορές ανάμεσα στην πρώην και την νυν ομάδα του: «Είναι οι καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Κάποια πράγματα αλλάζουν, όπως η στρατηγική, το πώς χειρίζονται καταστάσεις. Αλλά αυτό δεν αποτελεί είδηση. Κάθε ομάδα χειρίζεται τα πράγματα με τον δικό της τρόπο».

Ο τρόπος του Παναθηναϊκού λειτούργησε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς μεταξύ «αιωνίων», σε μια νίκη στην οποία ο Λοτζέσκι δίνει τη διάσταση που πρέπει: «Είναι το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς και βοηθά στο πλεονέκτημα της έδρας. Μην ξεχνάμε πως τους έλειπαν και δύο παίκτες, αλλά και ένας από εμάς. Δεν ξέρεις τι θα γινόταν. Θα μπορούσαν και να νικήσουν ίσως. Το θέμα είναι πως πήραμε μια νίκη, που μπορεί να βοηθήσει. Από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα τελευταία χρόνια το πλεονέκτημα της έδρας στην Ελλάδα δεν δίνει απαραίτητα τίτλο. Δεν είναι όπως παλιά. Έχουν γίνει μπρέικ. Αυτό που θα είναι σημαντικό είναι να παίξουμε καλά την κατάλληλη στιγμή και να μην έχουμε τραυματισμούς.»

Όσο για τη νίκη με… ανατροπή; «Στην προετοιμασία βρεθήκαμε εμείς πολλές φορές σε αυτή τη θέση. Να κερδίζουμε με 6-7 πόντους και στο τέλος να χάνουμε… Γίνονται… Ή ίσως να μάθαμε.»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ