17.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Λοτζέσκι: «Απαγορεύεται να χαλαρώσουμε»

Δεν τον λες και μυστικό όπλο. Ο Ματ Λοτζέσκι έτσι βγάζει το ψωμί του χρόνια τώρα. Αυτό το σουτάκι από μέση και μακρινή απόσταση είναι το μεγάλο του ατού. Απλά φέτος με τη φανέλα του Παναθηναϊκού τα λεγόμενα καλά του παιχνίδια δεν είναι πολλά, έχοντας να αντιμετωπίσει κι έναν τραυματισμό που τον κράτησε καιρό εκτός. Ο «πράσινος» φόργουορντ όμως αποδείχθηκε κλειδί για την ομάδα του στη νίκη της στο ΣΕΦ και το 1-1 μπαίνοντας στο παιχνίδι με 5/5 σουτ απέναντι στην παλιά του ομάδα τον Ολυμπιακό και σε ένα γήπεδο το οποίο γνωρίζει καλά. Και σε ένα γήπεδο που ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος σε σχέση με τον πρώτο αγώνα της σειράς των τελικών της stoiximan.gr Basket League .

«Ήμασταν πολύ πιο συγκεντρωμένοι.Παλέψαμε, γιατί ξέραμε πολύ καλά πως με μια δεύτερη ήττα θα ήταν δύσκολο μετά να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο και νιώσαμε πως έπρεπε να αντιδράσουμε μετά από το 0-1. Θέλαμε να παίξουμε δυνατά και όπως πραγματικά ξέρουμε».

Ο Λοτζέσκι εστιάζει στο τρίτο δεκάλεπτο το οποίο θεωρεί κλειδί για όλη την εξέλιξη της αναμέτρησης: «Στο πρώτο μισό το σκορ πήγε ψηλά, γιατί και οι δύο ομάδες ήταν εύστοχες. Η διαφορά όμως έγινε στο τρίτο δεκάλεπτο όταν κρατήσαμε για ένα πεντάλεπτο τον Ολυμπιακό χωρίς πόντο και πήραμε εμείς μια καλή διαφορά. Δεχθήκαμε συνολικά στο δεύτερο μισό 23 πόντους και ήταν αυτό που μας έδωσε και τη νίκη».

Ο ίδιος είχε συνηθίσει να παίζει στο ΣΕΦ ως γηπεδούχος. Και δεν φάνηκε να επηρεάζεται ούτε αυτός, ούτε οι συμπαίκτες του από το ότι έπαιζαν εκτός έδρας: «Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά κάποιες φορές όταν παίζεις εκτός ο κόσμος σε βοηθά να μείνεις πιο συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και σε αυτά που καλείσαι να κάνεις. Κι εμείς δεν επηρεαστήκαμε αρνητικά από την ατμόσφαιρα χθες».

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-1, αλλά ο Ματ Λοτζέσκι έχει την εμπειρία να γνωρίζει πως τίποτα δνε έχει τελειώσει ακόμη: «Υπάρχει συνέχεια.. Θα πρέπει να έχουμε την ίδια νοοτροπία που είχαμε και στο δεύτερο παιχνίδι. Να μην εμφανιστούμε όπως στο πρώτο. Απαγορεύεται να χαλαρώσουμε. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα το πληρώσουμε ακριβά. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά αν παίξουμε καλά θα νικήσουμε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ