16.3 C
Athens
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2024

Λοβέρν στο Basketa.gr: «Πρώτη φορά έπαιξα σε άδειο γήπεδο»

Ο Τζόφρι Λοβέρν με 11 πόντους και 4 ριμπάουντ, ήταν ο τρίτος επιθετικός πυλώνας της Φενέρμπαχτσε, πίσω από τους Σλούκα (15 πόντοι) και Ντε Κολό (13 πόντοι), στην ήττα από τον Παναθηναϊκό με 81-78, στο ΟΑΚΑ. 

Ο Γάλλος σέντερ της ομάδας του Ομπράντοβιτς, έχει μέσο όρο 6.8 πόντους και 2.4 ριμπάουντ σε 11 αναμετρήσεις στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση φέτος . Το Basketa.gr, άδραξε την ευκαιρία και μίλησε μαζί του, μετά τη λήξη του αγώνα.

-Δύσκολο παιχνίδι και ήττα που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά. Ποια είναι η πρώτη αίσθηση μετά το ατυχές αποτέλεσμα;

«Δυστυχώς χάσαμε. Δεν ξέρω τι να πω, αλλά πραγματικά πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Ξεκινήσαμε άσχημα το τρίτο δεκάλεπτο και μετά μπήκαμε στο παιχνίδι τα τελευταία λεπτά. Το παλέψαμε μέχρι τέλους, αλλά παρόλα αυτά δεν καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη». 

-Ποιο είναι το μυστικό που κρατάει έναν παίκτη συγκεντρωμένο μέσα στα σκαμπανεβάσματα που δείχνει φέτος η Φενέρ;

«Η θέληση. Θέληση να κερδίσεις, διάθεση να παίξεις καλά. Είμαστε όλοι πολύ εκνευρισμένοι με τα άσχημα αποτελέσματα και τον τρόπο που εξελίσσονται τα πράγματα ως τώρα. Όλοι θέλουμε να κερδίζουμε και ελπίζουμε ότι δεν είναι αργά για αλλάξει η κατάσταση».

-Σας επηρέασε καθόλου που παίξατε σε ένα άδειο γήπεδο;

«Ναι, φυσικά. Θα προτιμούσαμε να παίζαμε μπροστά σε κόσμο. Είναι αρκετά περίεργο. Ήταν η πρώτη φορά που έπαιξα σε άδειο γήπεδο, ούτε καν στα φιλικά προετοιμασίας δεν έχω δει κάτι τέτοιο. Ωστόσο, και εκείνοι έπαιξαν με τις ίδιες συνθήκες, οπότε δεν έπαιξε τόσο μεγάλο ρόλο».

-Τις τελευταίες αγωνιστικές η Φενέρ είχε ανεβάσει τα ποσοστά της στο τρίποντο, όμως σήμερα ήταν πάλι αρκετά χαμηλο (5/23, 21.7%). Γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό;

«Αυτό είναι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από την αρχή της σεζόν. Σουτάρουμε με πολύ άσχημα ποσοστά και αυτό μας κοστίζει στα παιχνίδια. Δεν έχουμε αυτοπεποίθηση εξαιτίας των ηττών, αλλά έτσι είναι η ζωή και πρέπει να βρούμε τον τρόπο να μπουν κάποια σουτ».

-Θα έχεις ερωτηθεί πολλές φορές, αλλά πως είναι να έχεις για προπονητή τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς;

«Είναι εύκολο. Κατά τη γνώμη μου είναι ο καλύτερος προπονητής όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα και με τους περισσότερους τίτλους. Τα πράγματα είναι απαιτητικά, ειδικά φέτος, με τα τόσα άσχημα αποτελέσματα. Δεν του αρέσει να χάνει και καμιά φορά είναι δύσκολο να ακολουθείς τους ρυθμούς του, αλλά πιστεύουμε ότι θα βρει τους τρόπους να μας επαναφέρει στις νίκες».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ