18 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Λιόνας στο basketa.gr: «Δεν μας είχε υπολογίσει κάνεις… »

Η Παναχαϊκή κατάφερε να κάνει την ανατροπή στο Λίντο και να επιστρέψει με ένα σπουδαίο «διπλό» στην Πελοπόννησο. Έτσι χαρακτήρισε τη νίκη απέναντι στον Εργοτέλη, ο Θανάσης Λιόνας λίγο μετά την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου στο basketa.gr.

Ο έμπειρος τεχνικός εξήγησε στο πως η ομάδα του κατάφερε να κάνει την ανατροπή και εν τέλει να... απόδραση με τους δυο βαθμούς από την Κρήτη, ενώ στάθηκε και στον τίτλο του φαβορί που ποτέ δεν δόθηκε στην ομάδα του.

Κόουτς μετά το θετικό ξεκίνημα, ήρθε και η πρώτη εκτός έδρας νίκη για την Παναχαϊκή και μάλιστα με ανατροπή απέναντι στον Εργοτέλη, που κρίθηκε το παιχνίδι;
«Ξέραμε παρά πολύ καλά ότι στην ομάδα του Εργοτέλη είναι ένα από τα ατού της αυτά. Το πολύ καλό πρώτο δεκάλεπτο. παρότι ήμασταν έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε δεν τα καταφέραμε. Στην συνέχεια ισορροπήσαμε το παιχνίδι, μείναμε πιστοί σε αυτά που είχαμε σχεδιάσει. Είπαμε ότι πρέπει να κόψουμε τα σουτ της ομάδα τους Εργοτέλη, που ξέρουμε ότι το συγκεκριμένο σύνολο βασίζεται εκεί και τελικά με την επιμονή φτάσαμε να προηγηθούμε. Εκεί κάπου χαλάσαμε το μυαλό της αντίπαλης ομάδας και πήραμε τη νίκη. Μια σπουδαία νίκη. Είμαι παρά πολύ ευχαριστημένος γιατί ξέρω ότι σε αυτή την έδρα δεν θα περάσουν πολλές ομάδες. Και ξέρω επίσης ότι αν συνεχίσουμε να έχουμε αυτή την καλή ενεργεία και την καλή διάθεση από τους αθλητές μας θα έρθουν καλύτερες μέρες».

Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος κάνατε μια νίκη απέναντι στην Αμαλιάδα και μια απέναντι στον Εργοτέλη, κανείς δεν το είχε προαναφέρει αυτό ούτε σας είχαν βάλει στα φαβορί του πρωταθλήματος, παρόλα αυτά εσείς το είχατε αναφέρει πριν ξεκινήσει ο σχεδιασμός της Παναχαϊκής για φέτος, μήπως εν τέλει αυτές οι δυο νίκες σας βάζουν στα φαβορί του 1ου ομίλου;
«Αυτό είναι αλήθεια. Δεν μας είχε υπολογίσει κάνεις για φαβορί. Δυστυχώς η ευτυχώς τι ομάδες δεν τις κάνουν οι καλές μεταγραφές, όχι ότι δεν χρειάζονται και αυτές. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην δουλειά που κάνουμε στην ομάδα, έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στα παιδιά τα οποία δουλεύουν επί καθημερινή βάση πάρα πολύ σκληρά και τους αξίζει πραγματικά αυτές οι νίκες μέχρι τώρα. Όμως παρόλα αυτά επειδή έχουμε πολύ μεγάλη εμπειρία και ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν τελειώνει τίποτα ούτε την δεύτερη ούτε την τρίτη αγωνιστική, το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ μακρύ. Εμείς κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι, πραγματικά βασιζόμαστε στην δουλειά που κάνουμε και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο μας. αυτό έχει σημασία. Έτσι λειτουργούμε και έτσι θα πορευτούμε και στην συνέχεια. Δεν παίρνουν τα μυαλά μας αέρα γιατί ξέρουμε τι γίνεται. Παιχνίδι με παιχνίδι μάχη με μάχη και στο τέλος το ταμείο μας».

Το γεγονός ότι φέτος έχετε ταξίδια σε νησιά, που άλλες χρονιές δεν είχατε στον 1ο όμιλο δυσχεραίνει φέτος το έργο σας;
«Εμείς ως ομάδα δεν είχαμε συνηθίσει σε τέτοιου είδους ταξίδια. Γι’ αυτό και η νίκη κόντρα στον Εργοτέλη παίρνει μεγαλύτερη αξία λόγω του ταξιδιού. Εμείς έχουμε άλλο ένα ταξίδι τέτοιο στην ρόδο, η ομάδα του Εργοτέλη όμως έχει εννιά τέτοια ταξίδια στην Πελοπόννησο. Καταλαβαίνω ότι θα έχουν πολύ μεγαλύτερη δυσκολία απ’ ότι εμείς. Σίγουρα το ταξίδι μας επηρεάζει αλλά έτσι είναι, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Πορευόμαστε έτσι και πιστεύω ότι θα αποτελέσει ντισαβανταζ για τις ομάδες των νησιών που θα έρθουν εννιά φορές στην Πελοπόννησο, όχι για εμάς. Όμως και πάλι δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο αυτό γιατί ο Εργοτέλης δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο παιχνίδι που έπαιξε στην Τρίπολη. Ήτανε πάρα πολύ καλός, πάρα πολύ καλή ομάδα και πιστεύω ότι από το Λίντο δεν θα περάσουν πολλές ομάδες. Έχει στόχο και θα αποτελέσει καλή έκπληξη στο πρωτάθλημα. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα του Εργοτέλη να του ευχηθώ καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα και ότι θα ανταποδώσουμε τη ζεστή φιλοξενία στην Πάτρα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ