16.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Λιόλιος στο basketa : «Η Μελίκη ήρθε για να μείνει»

Η Μελίκη αποτελεί μια κωμόπολη του νομού Ημαθίας που αριθμοί λίγο περισσότερους από τους 3 χιλιάδες μόνιμους κατοίκους, και γίνεται μόλις η δεύτερη περιοχή του νομού που συμμετέχει στην Β' Εθνική κατηγορία, ακολουθώντας τα χνάρια του Φίλιππου Βέροιας.

Ο ΓΑΣ αποτελεί το καμάρι της περιοχής, και από το 2013 ως και σήμερα, με μια διακοπή μιας χρονιάς (2017-2018) βρίσκεται μόνιμα στην Γ' Εθνική, για να κάνει το άλμα, και μάλιστα να πετύχει την πρώτη νίκη της ιστορίας του στην τρίτη τη τάξει Εθνική κατηγορία, κερδίζοντας στην Θεσσαλονίκη τη ΜΕΝΤ με 80-78.

Κορυφαίος σε αυτό το ιστορικό παιχνίδι για την ομάδα της Ημαθίας ήταν ο Νίκος Λιόλιος, ο οποίος πέτυχε 24 πόντους με 6 τρίποντα, και σταθερά αποτελεί έναν από τους σπουδαίους σκόρερ του συλλόγου. Ο 30χρονος γκαρντ αγωνίζεται για δέκα συνεχόμενα χρόνια στον ΓΑΣ, ενώ έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στον ΠΑΟΚ, αγωνιζόμενος στις ακαδημίες του ως και το εφηβικό. Στα 18 του χρόνια υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς (έκανε δυο φορές χιαστό), για να αγωνιστεί πριν την Μελίκη, σε Πιερικό Αρχέλαο και Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Μιλώντας στο basketa.gr ο Νίκος Λιόλιος αναφέρθηκε στο οικογενειακό κλίμα που κυριαρχεί στην Μελίκη, στο πως μια μικρή γεωγραφικά περιοχή έφτασε στην άνοδο, στο στόχο της παραμονής, αλλά και στην απουσία του κόσμου : «Η ομάδα μας έχει βάλει τις βάσεις εδώ και χρόνια, έχει κάνει κάποιες καλές χρονιές στην Γ' Εθνική, και ουσιαστικά είμαστε σαν μια οικογένεια. Έτσι ήρθαν αυτά τα αποτελέσματα , όντας οι ίδιοι παίκτες εδώ και μια δεκαετία, και αλλάζοντας 1 με 2 αθλητές κάθε χρόνο. Σίγουρα μεγάλη μας δύναμη είναι ο κόσμος, και ελπίζουμε σύντομα να αλλάξει κάτι».

Ήσουν ο πρώτος σκόρερ στο παιχνίδι με την ΜΕΝΤ και όλα αυτά τα χρόνια στους πρώτους της : «Έτυχε να είμαι πρώτος σκόρερ σε αυτό το παιχνίδι. Η ομάδα μας διαθέτει παίκτες που μπορούν να τραβήξουν το σκορ, όπως για παράδειγμα οι Μαυρίδης και Ημερίδης. Ξανά λέω έτυχε να σκοράρω εγώ, αλλά πάντα με την βοήθεια των συμπαικτών μου. Έχουμε παίκτες στην ομάδα που κάνουν πολλές δουλειές στο γήπεδο, πράγματα που δεν φαίνονται όταν απλά κοιτάμε το φύλλο αγώνα».

Τι σημαίνει αυτή η νίκη για τον οργανισμό Μελίκη και τι στόχο έχει η ομάδα στην Β' Εθνική. Πόσο αλλάζει την ιστορία της η συμμετοχή σε αυτή την κατηγορία, και που θέλετε να φτάσετε : «Η ομάδα θέλει να αφήσει το στίγμα της στην Β' Εθνική. Σίγουρα ήρθε για να μείνει, με βασικό φετινό μας στόχο την παραμονή. Εννοείται αυτή η νίκη σημαίνει πολλά, αλλά εμείς θέλουμε να κάνουμε μια καλή πορεία και να φτάσουμε όσο το δυνατό ψηλότερα».

Πως βλέπεις αυτές τις δυο αγωνιστικές που προλάβατε να παίξετε. Ποιος είναι ο δικός σου στόχος : «Οι δικοί μου στόχοι δεν διαφέρουν από αυτούς της ομάδας, και αυτό είναι ότι θέλω να την βοηθήσω να κατακτήσει αυτά που έχει θέσει. Αναφορικά με τον όμιλο, βλέπω ότι δείχνουν να ξεχωρίζουν 2 με 3 ομάδες αναφορικά μην κούρσα της ανόδου, και από εκεί και πέρα όλες οι ομάδες δείχνουν ότι μπορούν να κερδίσουν σε οποιαδήποτε έδρα».

Κλείνοντας, σύστησε την Μελίκη στην ευρύτερη Ελλάδα, πως λειτουργεί, και πως συνεισφέρει στην ομάδα η τοπική κοινωνία : «Η ομάδα αποτελείτε από μια σταθερή διοίκηση που είναι για πολλά χρόνια δίπλα της. Οι άνθρωποι της τρέχουν πολύ και για τα πάντα για την ομάδα, και από τη στιγμή που αυτή βρίσκεται στην Β' Εθνική οι υποχρεώσεις μεγαλώνουν, ενώ και ο κόσμος είναι δίπλα της και την βοηθάει καθημερινά. Σίγουρα μας λείπουν οι οπαδοί μας, γιατί πέρυσι στην πορεία ανόδου ήταν ο 6ος παίκτης μας. Όπως είπα και παραπάνω η ομάδα αποτελείται για αρκετά χρόνια από τους ίδιους παίκτες, που όλοι μαζί βρεθήκαμε από το τοπικό στην Β' Εθνική. Φυσικά εκτός από μια καλή πορεία και την σταθεροποίηση της ομάδας, στόχος είναι να βγάλουμε και νέα παιδιά που θα μας βοηθήσουν στις Εθνικές κατηγορίες τα επόμενα χρόνια«.

Η πορεία του Νίκου Λιόλου με την Μελίκη

2013-2014 (Γ' Εθνική) 8,8 πόντους, 18 εύστοχα τρίποντα, 22 αγώνες

2014-2015 (Γ' Εθνική) 11,9 πόντους, 32 εύστοχα τρίποντα, 26 αγώνες

2015-2016 (Γ' Εθνική) 15,7 πόντους, 40 εύστοχα τρίποντα, 22 αγώνες

2016-2017 (Γ' Εθνική) 15,4 πόντους, 49 εύστοχα τρίποντα, 26 αγώνες

2017-2018 ΕΚΑΣΚΕΜ

2018-2019 (Γ' Εθνική) 15,1 πόντους, 40 εύστοχα τρίποντα, 24 αγώνες

2019-2020( Γ' Εθνική) 19 πόντους, 43 εύστοχα τρίποντα, 16 αγώνες

2020-2021 (Β' Εθνική) 14,5 πόντους, 7 εύστοχα τρίποντα, 2 αγώνες



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ