20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λιόλιος: “Η επόμενη μέρα μας θέλει όλους ενωμένους”

Ο Βαγγέλης Λιόλιος, υποψήφιος για τις εκλογές της ΕΟΚ, μίλησε στον Sport FM για την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα, αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί. Μίλησε για τον Προμηθέα Πάτρας, για τον Ολυμπιακό, τις εγκαταστάσεις της ομάδας του στο Καστελλόκαμπο και τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Για την πορεία του Προμηθέα: «Τα πιο εντυπωσιακά χρόνια ήταν τα προηγούμενα, τα παλιά, όχι τα τελευταία. Όταν έχουν περάσει τα χρόνια και τα αναπολείς, τα ζηλεύεις ξανά. Η πρώτη ομάδα μπορεί να θέλει και τρεις ημέρες να την φτιάξεις. Το δύσκολο είναι δημιουργήσεις μία ομάδα για πολλά χρόνια. Μία φιλοσοφία με παίκτες. Είναι πιο δύσκολο και πιο όμορφο να βλέπεις το λουλούδι να μεγαλώνει και όχι να το αγοράσεις από το ανθοπωλείο».

Για τον λόγο που ασχολήθηκε με την ΕΟΚ: «Ποτέ δεν κρύβω τα λόγια μου. Στη ζωή θα δώσουμε μία απάντηση γι’ αυτά που δεν τολμήσαμε να κάνουμε, όχι για αυτά που έχουμε κάνει. Πρέπει να είμαστε περήφανοι γι’ αυτά που θα αφήσουμε στα παιδιά μας. Θέλουμε να δώσουμε όραμα και ένα μέλλον ανθηρό».

Για τις εγκαταστάσεις του Προμηθέα στο Καστελλόκαμπο: «Ένα από τα πράγματα που θέλω να γίνουν, είναι να έχουμε πολλά αθλητικά κέντρα στην Ελλάδα, όχι μόνο στο Καστελλόκαμπο. Χωρίς αυτά δεν έχουμε μέλλον. Έχουμε ανθρώπους που το αγαπούν και μπορούμε να του βοηθήσουμε να το φτιάξουμε. Πρέπει να δούμε τη ρίζα και όχι να μπαλώνουμε το πρόβλημα. Αυτό που βλέπουμε αυτή την στιγμή ως πρόβλημα στο ελληνικό μπάσκετ, είναι το πάνω μέρος του παγόβουνου. Νοσεί το ελληνικό μπάσκετ, από τη βάση του. Πρέπει να αναπτύξουμε το μπάσκετ ξανά και να παίζουν τα παιδιά. Να υπάρχουν ακαδημίες και να τριπλασιάσουμε τον κόσμο που θα ασχολείται με το μπάσκετ. Αυτό δεν γίνεται σε έναν χρόνο. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε να τα κάνουμε. Για να φτάσουμε να βρούμε τη λύση στο μπάσκετ, πρέπει να ασχοληθούμε με τη βάση. Το πρόβλημα δεν είναι να λύσουμε τα θέματα του επαγγελματικού μπάσκετ. Υπάρχουν κανονισμοί και μπορούν να τα βρουν εκεί. Να βοηθήσουμε εκείνον που θέλει να ασχοληθεί με το μπάσκετ. Κάθε ομάδα που είναι στο τοπικό, όπως ήταν ο Προμηθέας και έχει παράγοντες που το αγαπούν, είναι εν δυνάμει παράγοντες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η ομοσπονδία μπορεί να τους βοηθήσει για να αναπτυχθεί το μπάσκετ. Είναι οι επιτυχίες που τραβούν τον κόσμο, αλλά πρέπει να δημιουργήσεις την επόμενη ημέρα. Τότε δεν θα μπορείς να βρεις την επόμενη γενιά. Το μπάσκετ είναι το DNA του Έλληνα. Δεν είναι κρίμα να μην το οργανώσουμε για να αναπτυχθεί; Αυτό είναι το πρόβλημα που πρέπει να λύσουμε. Το μπάσκετ είναι δουλειά όλων και όχι τους ενός. Τους θέλει όλους».

Για τις εκλογές στην ομοσπονδία και ποιοι είναι μαζί του: «Ο κόσμος καλά κάνει και δεν ασχολείται με τις εκλογές. Έχουμε συνηθίσει να ξέρουμε τη διοίκηση, αλλά οι πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες. Αυτοί που είναι από πίσω και κάνουν την οργάνωση, δεν χρειάζεται να τους ξέρει ο κόσμος. Είναι δουλειά των σωματείων προετοιμάζουν την ομοσπονδία για την επόμενη ημέρα. Το πιο όμορφο πράγμα στο μπάσκετ είναι η ασίστ. Το άθλημα είναι ομαδικό. Θέλεις να φτιάξεις μία ομάδα που να πιστέψουν σε αυτό και να το υλοποιήσουν κιόλας. Όταν άρχισα να επικοινωνώ με τον κόσμο, ήθελα να τους ακούσω. Έχουν τις ίδιες ανησυχίες και ερωτηματικά. Ήταν εκπληκτική η ανταπόκριση του κόσμου και απαντούσαν ουσιαστικά και έτσι φτιάξαμε το πρόγραμμά μας για το πως ονειρευόμαστε την επόμενη ημέρα».

Για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο: «Νομίζω θέλει κάτι καινούριο η ομοσπονδία. Πρέπει να σεβόμαστε το παρελθόν. Ο σεβασμός είναι βασική κουβέντα στο μπάσκετ. Εννοείται πρέπει να διορθωθούν πράγματα. Η λίγκα είναι ένας χώρος κοινωνικός. Στην κοινωνία υπάρχει σεβασμός; Πιστεύω ότι το μπάσκετ είναι μία μικρογραφία της ζωής μας. Εάν μπουν δυνάμεις με υγεία, μπορούν να αλλάξουν πράγματα. Είναι μικρός χώρος. Έτσι θα πάμε όλοι μαζί στην επόμενη ημέρα. Πάμε όλοι μαζί με μία κατεύθυνση και όραμα».

Για τους άλλους υποψήφιους στις εκλογές: «Η επόμενη ημέρα μας θέλει όλους. Δεν πρέπει να είμαστε απέναντι. Πρέπει να βρούμε τα κοινά σημεία και να προχωρήσουμε και αυτό αφορά τους πάντες. Όποιος έχει σκουριασμένα μυαλά και θέλει την προβολή δεν μας ενδιαφέρει. Θέλουμε το μπάσκετ να αγγίξει όλους τους Έλληνες».

Για το γεγονός ότι έχει μερίδιο στην απουσία του Ολυμπιακού από την Α1: «Όλοι έχουμε ευθύνες για όσα γίνονται και για τα καλά και τα κακά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι ο Ολυμπιακός στην Α1 ή πορεία του Προμηθέα. Η αγωνία μου είναι εάν ο κόσμος αγαπάει το μπάσκετ. Με παιδιά και κόσμο στα γήπεδα. Πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα και πως το μπάσκετ θα γίνει καλύτερο. Δεν είναι θεωρητικό αυτό. Υπάρχουν πράγματα στο οργανωτικό επίπεδο που πρέπει να γίνουν. Πως θα μπορέσουμε να μεγαλώσουμε τους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με το μπάσκετ».

Για το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός που φέρνει τον κόσμο στα γήπεδα: «Συμφωνώ σε αυτό, αλλά ήμασταν εντάξει που το είχαμε πριν από δύο χρόνια; Αν κοιτάξει κάποιος μεσοπρόθεσμα εάν τον συμφέρει είναι ηλίθιος. Δεν με ενδιαφέρει να νικήσω έναν αγώνα, επειδή οι άλλοι δεν είναι καλοί. Με νοιάζει να κερδίζω εάν είμαι εγώ καλύτερος. Βλέπουμε επίσης τον Άρη και τον ΠΑΟΚ που είναι καλοί; Είμαστε χαρούμενοι με αυτό; Όχι δεν είμαστε».

Για την επιστολή που έστειλε την ΕΟΚ: «Ήταν μία επιστολή που δεν ήθελα να δημοσιοποιηθεί. Ήταν κάποιες προτάσεις με τις ομάδες, να προτείνω αναδιαρθρώσεις που έτσι όπως γίνονται δεν βοηθούν. Πως θα βοηθηθούν οι ομάδες στα οικονομικά, την επόμενη διετία που αναμένεται δύσκολη».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ